Argumentera utifrån Hinduismen och Buddhismens

1 röster
2746 visningar
uppladdat: 2016-04-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag tycker att hinduismens lära och grund tankar är ett bra sätt att övertyga terroristerna inte ska spränga jorden. För att hinduismen lära har många vägar som man kan övertyga terroristerna som de andra religionerna. Den här religionen accepterar inte att terrorister ska spränga jorden som de andra religionerna.

För det första om man argumenterar utifrån hinduismen att terroristerna inte ska spränga jorden kan man övertyga att följa gärningarnas väg (karma yoga) som innebär fem reglar skall följas 1) inte skada något levande väsen, 2) inte ljuga, 3) inte stjäla, 4) inte leva okyskt och 5) vara givmild.

För att de här reglarna kan ändra terroristernas idéer och deras tankar för att man inte ska spränga jorden. att spränga jorden innebär att du skadade något levande, ljugit på sig själv och levde som en ond människa. Att leva som hinduismen måste man följa dessa reglar för att slippa onda idéer som man har sin inre.

För det andra kan man övertyga också att följa kunskaps väg(Jnana yoga) som innebär att man strävar efter insikter via studier av de religiösa och genom meditation för att lära sig se verkligheten så som den är.

Den här vägen kan för ändras många åsikter. Att lära sig sin religion som det är kan räddar dig allt som missförstår. T.ex. att förstår den religion som man tror på fett sätt kan drabbas fel tankar som t.ex. att spränga jorden men att följa den rätta vägen inom hinduismen som kunskaps väg kan räddas många liv och ditt liv.

Dessutom hinduismen tror Reinkarnation som innebär återfödels. Man återfödas som en människa eller ett djur. Vad du återfödels till avgör av din karma, summan av dina bra dåliga handlingar. Detta kretslopp kalls Samsara. Målet för att hindra är att slipa återfödas och nå Moksha. Att bli ett med Brahman.

 För att slippa att återföda om och igen eller dessa kretslopp behöver du vara som en god människa inte skada något levande, ljuga, stjäla osv. leva som en Brahman.  ”att vara hinduismen har inget och göra terrorismen om man är terrorismen man har inte rätt och säga jag är hinduismen och jag kan spränga jorden på grund av min religion” om du är hinduismen följ alla reglar och leva ett bra liv som de andra.

 

Källa

http://religionsfroknarna.se/?page_id=63

 

Buddhismens tro uppfattning

 

Jag tycker att buddhismens tro uppfattning är också ett bra sätt att övertyga terroristerna inte ska spränga jorden. Buddhismen tillåter inte terrorister som de andra religioner t.ex. judendom, kristendom, islam och hinduismen. Alla de har religioner har inget och göra terrorister.  

 För det första Buddha är en människa som hette Siddharta Gautama en dag såg han en gammalman en sjuk människa och en död människa sen han begav sig då ut på vandring för att finna meningen med livet. När han gjorde det blev han Buddha den upplyst den som vet sanningen. Varför terroristerna tanker inte som Buddha, och slutar inte att spränga jorden och förstå meningen med livet?

För det andra att övertyga terrorister inom buddismen måste man följa den åttafaldiga vägen som innebär: 1 Rätt åskådning (kunskap), 2 rätt sinnelag (beslut), 3 rätt tal, 4 rätt handling (inte döda, inte stjäla inte göra sexuella utsvävningar), 5 rätt levandssätt (tillämpa ahimsa), 6 rätt stävan (avhålla sig från starka sinnesrörelser och dåliga uppleverser), 7 rätt vaksamhet (medvetenhet) 8 rätt försjukande (meditation).

De har vägen är nästan samma hinduisms lära att följa de här reglar och leva som det är kan förändras terroristernas idéer och tankar. väg. Om terroristerna följer den här vägen Reglar nummer 4 som är handling de skulle aldrig skadade något levande.

Dessutom buddismen tror och reinkarnation som innebär återfödas om och igen som jag förklarade inom hinduismen, för att buddhismen har sina rötter i hinduismen. Buddhismen lära säger att man ska leva på rätt sätt, ha rätt kunskap och medetera. Buddismen säger också att du ska leva medelvägen, att varken leva i lyx eller leva i fattigdom.  De viktiga reglerna är att man inte ska döda, inte stjäla och inte ljuga osv, men grejen är att nå nirvana. Hur kan man nå nirvana då? Ja om man lever som en Buddha genom att följa alla re...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Argumentera utifrån Hinduismen och Buddhismens

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2016-04-24]   Argumentera utifrån Hinduismen och Buddhismens
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=59802 [2020-04-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×