En kopp varm choklad..

2619 visningar
uppladdat: 2006-04-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Det var tomt i lokalen en lördagsmorgon. Jag hade just öppnat och hasade omkring i sandaler och i en ljusgrön tröja med vita logga på. Den första kunden för dagen kom in, men jag tittade inte upp först, eftersom jag höll på att rädda livet på en tårtbit som höll på att välta omkull.
”Hej” sade han. ”Du behöver inte skynda dig. Jag måste lyckas välja vad jag vill ha först.”
Han var lång och hade kort, mörkbrunt hår och skimrande vita tänder, men ögonen hann jag aldrig se.
”Ja visst! Säg bara till när du är klar” svarade jag.
Av någon anledning kändes inte tårtbiten lika intressant längre. Jag försökte låta bli att stirra på honom, men det var alldeles för svårt. Han tittade på mig och jag blev helt förstenad. Hans ögon, som jag trodde var brunna var istället ljust gröngråa och otroligt vackra.
”Jag tror jag tar en kopp varm choklad.”
”Okej , då blir det femton kronor tack!”
Han gav mig tjugo kronor och log. Jag kände plötsligt hur det började pirra i magen på mig och började göra i ordning chokladen. Jag vände mig om mot honom och han log igen, och i det ögonblicket gled kaffekoppen ur min hand och flög rakt ner på disken. Koppen small, skärvorna flög och kaffet hade spillts överallt!
”Förlåt! Det var absolut inte meningen! Du kan få en kopp till gratis! Du kan få en T-shirt! Åh, Förlåt!” Orden bara rabblades upp och jag blev bara mer nervös. Han såg ned på sin kaffedränkta T-shirt, den som hade varit gul, och som nu var mest brunprickig. Det enda som hördes var droppandet av kaffet från våra tröjor ner på trägolvet. Han tittade upp igen och började gapskratta och sedan pekade han på mig. Jag förstod ingenting.
”Gud vad du ser söt ut! Du ser ut som en katt som halkat ner i badkaret”
Jag började också att skratta och sedan frågade han efter en tröja.
Jag gick och hämtade två tröjor och gav en till honom. Han log och det kändes underbart. Han var så snygg, men det var inte det som fick mig att dras till honom, det var ögonen och leendet. Han kunde verkligen le med ögonen. Han erbjöd sig att städa upp röran och under tiden fixade jag en kopp till åt honom och en till mig. När han var klar gick vi och satte oss i soffan och mumsade på våra Desirée bullar.
Klockan fem låste jag dörren till caféet och gick hem. Vi hade suttit och pratat större delen av dagen, eller i alla fall tills klockan två när han kom på att han skulle ha varit på jobbet en timme tidigare och skyndade sig dit. Vi lärde känna varandra ganska bra och jag fick veta att han hette Max och han var i stan för att hälsa på sina föräldrar. Han pluggade första året på universitetet i Uppsala och bodde där tillsammans med en kompis. Vi hade kommit överens om att vi skulle ses efter jobbet den dagen, så jag skyndade mig hem för att göra mig i ordning.
Jag rotade fram mitt ljusblå linne ur garderoben och tog på mig det. Jag tittade på klockan. Den var kvart i fem. Åh, bara en kvart kvar sedan skulle han ringa, tänkte jag och började skumma håret. Jag tog fram sminket och började sminka på. Jag gick ner till vardagsrummet igen och då ringde telefonen. Det var Max.
”Hej! Du, skulle det vara okej om jag kunde komma hem till dig?”
” Jo, men kan vi inte åka någon annanstans sen?”
”Jo, självklart. Var bor du någonstans?” Frågade han mig, och jag gav honom min adress. Jag kastade mig iväg till mitt rum och slirade på ett par strumpor mot spegeln. Bra, jag såg ut som en normal människa i alla fall. Jag gick nedför trappan och hörde en bil rulla in på garageuppfarten. Jag gick bort till fönstret och tittade ut. Jo, det var Max, så jag vinkade och gick för att öppna dörren.
Vi gick in i vardagsrummet där TVn fortfarande stod på. Vi tittade på MTV och pratade en liten stund. Klockan hade blivit åtta utan att vi hade märkt det och jag kände mig lite hungrig.
”Oj, vad tiden rinner iväg! Ska vi ut och äta?” frågade han.
”Vi kan väl äta här? Jag har pasta som vi kan koka, och så kan vi göra lite skinksås till det.
Vi gick in i köket och jag började plocka fram mat och kastruller. När jag ställde mig på tå för att ta fram stekpannan kände jag hans högra hand ta tag om min midja. När jag tog ner stekpannan kände jag hur han drog sig närmare och tog tag med andra handen runt min midja. Jag tog tag i hans händer, och han kysste mig i nacken. Jag vände mig långsam...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En kopp varm choklad..

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-02

    Kommentera gärna :)

  • Inactive member 2007-10-23

    Det här var jättebra skrivet!

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-02]   En kopp varm choklad..
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5958 [2020-08-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×