Abort

1 röster
6275 visningar
uppladdat: 2011-03-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Abort

Enligt Katolicismen tycker man att så fort spermien nuddat ägget har ett nytt liv blivit till. Därför anses det som att man dödar ett liv om man gör abort. En av katolska kyrkans åsikter är att allt mänskligt liv, från födelsen till döden, är heligt, eftersom människan som person i sig själv är avsedd att vara Guds avbild. Inom Katolicismen ska man vara villig och beredd på barn, därför får man heller inte använda sig av preventivmedel såsom kondomer, p-piller, spiral osv. Tänk då om man blir våldtagen och med barn, och blir tvingad till att föda barn som dessutom är gjord av en oönskad man. Så här står det i en katolsk skrift: "Du skall inte döda ett foster genom fosterfördrivning, och du skall inte låta ett nyfött barn förgås." Tänk att bli med barn när man som minst väntar sig det eller känner sig beredd på det. När man dessutom inte får använda preventivmedel. Tänk då hur många barn som borde födas varje år i katolska länder! Om mamman skulle vara kroniskt sjuk, får läkaren i första hand försöka bota mamman, sedan om följden av detta skulle göra att barnet dör, är inte läkarens fel, för att han ändå försökt rädda ett liv. Om man gör abort får man inte ta emot nattvarden, och frälsningen för sådana synder kan bara ges av påven, prästen eller biskopar. I en abort är vi dock alla förlorare: det ofödda barnet som mister livet, föräldrarna som förlorar ett barn och hela samhället som går miste om en tillgång och en del av sin framtid.

Faktum är att fri abort endast förekommer i 1/3 av världen. Detta medför olagliga aborter; ca 10-20 miljoner per år och ca 400-500 kvinnor dör av sviterna efter aborten.

Varför ska religionen Katolicismen bestämma över vad människor får och inte får göra? Ska någon annan få bestämma över ens framtid? Om man väljer att göra abort har man ju inte som avsikt att döda ett liv, utan det är ju, i nästan alla fall, en nödlösning. Om man ej önskar barn, men inte gör abort, kan både föräldrarna och barnet få det jobbigt. Så därför är det ju bättre att göra abort. Att skaffa barn är ett stort steg i livet och kräver noggrant övervägande och mycket förberedelse, och att "knuffa" in två unga människor i en sådan sak är rent omänskligt. Eftersom att det är förbjudet att göra abort bestämmer många sig för att göra illegal abort.  Och så lyckas man hitta en person som har hand om just illegala aborter, men denna person kan lika väl vara en bilmekaniker, och utan säkerheten man har på ett sjukhus utsätts modern för många risker. Dessutom kanske man inte lyckas få ut hela fostret, utan resterna av det fortsätter att växa, vilket kan få mardrömslika konsekvenser för modern.
När nu denna kvinna var fast beslutad att ta bort barnet vad som än krävdes, hade det då inte varit bättre för alla om detta hade tillåtits ske i trygghet på ett sjukhus, utfört av professionella läkare?

Enligt mig har inte ett foster ett liv. Det är för mig mer en växande klump. Frågan är "när får fostret liv?", och det är den frågan ingen kan besvara....

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Abort

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2011-03-08]   Abort
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58893 [2019-01-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×