TV:n

10 röster
15540 visningar
uppladdat: 2010-11-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Tv:n

Historik:

Grunden till att tv:n uppfanns lades redan under 1800-talet. Utvecklingen av TV:n visade sig snabbt vara till stor fördel när man ville förmedla något till allmänheten och detta lockade självklart väldigt många. En av dem var tysken Karl Ferdinand Braun som redan 1897 tog det första avgörande steget för televisionen. Efter det stod utvecklingen av TV:n stilla i några år men under 1920-talet så börjades det på nytt att experimenteras och spekuleras vilt runtom i världen. Även om tysken Braun som var först ute och hade tagit ett sort steg mot televisionen så är det oftast skotten John Logie Baird som utnämns som TV:ns uppfinnare. Baird ville år 1923 ha ensamrätt till uppfinning. Andra uppfinnare bidrog med olika delar. Men den som först kunde presentera ett helt elektroniskt tv-system var Philo Taylor Farnsworth år 1927. Den officiella starten av tv-sändningar i Sverige ägde rum 1956. Man hade faktiskt kunnat ta emot sändningar från Danmark som redan hade det 1951. Innan tv:n: Innan tv:n blev användbar umgicks man, berättade historier och lyssnade på radio.

Påverkan på samhället:

Tv:n påverkar vårt samhälle väldigt mycket, både på positiva och negativa sätt. Tv:n upplyser oss om saker genom nyheter. Jag tror att tv:n påverkar oss till stor del genom reklamen som sänds ut och har helt klart en del i t.ex. utseendefixering och att folk köper saker som de tror hjälper mot t.ex. flintskallighet och hudproblem, men som istället har blivit missnöjda. I en undersökning visade det sig att majoriteten av alla svenskar inte kan tänka sig att fira jul utan tv.

Påverkan på människorna:

Tv:n har påverkat människorna genom sändningar som har fått oss att sitta inne vilket har lett till att folk rör sig mindre och blir överviktiga därför kan man se det som att tv:n har en del i samhällets ökande fetma. Den får oss att acceptera våld mer genom alla filmer som sänds ut som innehåller våld och blod vilket kan göra att vi blir mer oberörda för det i och med att vi hela tiden ser det på TV. Jag tror att tv:n gör så att många barn och ungdomar tittar för mycket på tv så att den tar upp deras tid som de skulle ha använt till sina studier och till att utöva sporter, vilket har lett till att barns och ungdomars fetma ökar och att de får sämre betyg i skolan. Tv:n har därför påverkat oss negativt. Detta gäller förstås inte bara tv:n utan även datorer. Det är inte bara negativt med tv:n utan även positivt. Tv:n sänder ut information och upplyser folket medan den även ger folket underhållning genom att sända ut t.ex. serier och filmer.

Påverkan på naturen:

Tv:n har påverkat naturen negativt. Många människor tittar på tv och behövs det mycket el för att tillverka el behövs det kraftverk. Kärnkraftverk släpper ut växthusgaser i atmosfären, vilket har lett till att miljöförstöringarna har trappats upp.

Hur används den idag:

Tv:n används idag till olika saker. Den används till att roa sig(filmer), att få information (nyheter), att slippa gör andra saker och till att trösta sig när något har hänt . Olika tillverkare tävlar om den mest utvecklade tv:n. Nu finns det många olika sorter av tv-apparater; CRT-tv, LCD-tv och plasma-tv. CRT-tv är den ”vanliga” tv:n som är tung och ganska rund där bak. LCD-tv har en trefärgad skärm (grön, röd och blå), en lampa lyser på skärmen och man får färg på tv:n. Plasmatekniken används för skärmar större än 40 tum. Denna teknik gör så att skärmarna blir tunna trots stor bildyta. Den senaste tekniken av dessa tre är plasmatekniken. Tv:ns utveckling: Tv:n har utvecklats från en färglös apparat till en apparat som används världen över. Den nya tekniken inom televisionen utvecklas ständigt, många nya funktioner presenteras hela tiden, en ny...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

PULS Fysik

Kommentera arbetet: TV:n

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-11-24]   TV:n
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58805 [2020-08-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×