Otrohet

1 röster
9269 visningar
uppladdat: 2009-04-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag skulle vilja påstå att de allra flesta människor är emot otrohet, så varför gör folk det? Var timme drabbas någon av det, någon blir sårad av det? Man går väl inte in i ett förhållande och tänker "Om detta inte blir som jag vill kan jag alltid ha någon vid sidan av". Finns det situationer då det är okej att vara otrogen? Nej, jag skulle inte tro det. Men var går gränsen för otrohet? Det är oliksa från person till person, vissa drar gränen vid en kyss, vissa vid tanken på någon annan och vissa drar gränsen vid sex. Hur ser de olika religionerna på otrohet?

Enligt hinduismen är en kvinna som en gång har gift sig med en man bunden till den mannen resten av sitt liv och sex är något som skall hållas inom äktenskapet eftersom att enda syftet med sex är att få barn, allt annat är förbjudet. Kvinnor som blivit änkor får inte lov att gifta om sig utan är fortfarande bumnden till den mannen hon gifte sig med. Om hon ändå rymmer får hon leva resten av sitt liv som utstött.

Judendomen tar mycket hårt på äktenskapsbrott och om du som kvinna är otrogen skall du enligt den hebreiska biblen Tanach straffas med döden. Judendomen tycker precis som de flesta religioner att sex bara är för äktenskapet

Enligt islam är homosexualitet, porr, sex innan äktenskapet och prostitution stängt förbjudet, även om sex före äktenskapet bara är förbjudet för kvinnor. Homosexualitet straffas med döden genom stinging eller prygling då det betraktas som en missgärning mot Allah.

Det är svårt att bevisa otrohet då man behöver minst fyra trovärdiga personer som varit vittne till otroheten. Om en man felaktigt anklagat sin hustru blir han straffad, om han inte kan skaffa fyra vittnen kan han svära inför Allah men även kvinnan ges den chansen och om de båda svurit på att den andra ljugit upplöses äktenskapet  då någon måste ha ljugit.

Buddismen har inga direkta regler utan vill ta bort allt lidande från sig själv och andra så Buddah gav rekomendationer och de var: Undvik dödande, undviklögn, undvikstöld, undvik äktenskapsbrott o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Otrohet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2013-03-19

    Du har skrivit att bara för kvinnor sex är förbjudet innan äktenskapet. jag rättar till det: Absolut båda för män och kvinnor sex är förbjudet innan äktenskapet. Men jag uppskattar arbetet.

Källhänvisning

Inactive member [2009-04-16]   Otrohet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58102 [2020-10-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×