Svartskallarnas värld

1552 visningar
uppladdat: 2009-03-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

I dagens globaliserade värld med kaos och katastrofer har många människor valt att emigrera ifrån sina hemländer till för det mesta länder med en vit och relativt rik befolkning.

När de kommer fram så möts de inte av några öppna armar utan av hårda kontroller, söka upphovs tillstånd, asyl och allt annat man kan tänka sig behöva för att få stanna i det nya landet.

De anklagas för att utnyttja systemet med bidrag och "vårt" vackra land.

Men vi har inte heller i alla tider bott här, vi kommer alla från Afrika en gång i tiden.

Det var där som den moderna människan, homo sapiens sapiens, utvecklades och sedan vandrade vidare ut över resten av världen och som sedan ledde till att människan hade spritt ut sig över hela Jorden.

Men när människor breder ut sig över hela vår planet och med endast primitiv kommunikation så glömde de helt enkelt bort varifrån de kom och när de bosatte sig och levde i samma område i flera generationer fick de att tro att de alltid levt där och efter som man inte skrev sin historia då utan de levde till en början bara som berättelser.

Allt som har en början har ett slut och troligtvis glömde de flesta varifrån de kom ifrån.

Man ser inte alla människor som människor utefter hur vi ser ut. Vi är alla homo sapiens sapiens och det är något som folk inte tänker på.

Att vi upplever att de som ser ungefär likadana ut beter sig ungefär likadant beror till allra största del på ens kulturella arv som lever vidare även när man flyttar.

De beteenden som finns i generna finns i oss alla och lever kvar ifrån vårt gemensamma förflutna men de har förändrats och ser olika ut beroende på vart ens förfäder bott och hur de levt. Det är något som skiljer oss ifrån varandra, men de genetiska skillnaderna är relativt små. Men det har inte gått så långt att vi hunnit utvecklats till nya arter, det tar mycket längre tid än som gått sedan människor splittrats upp.

Konflikter är något som alltid uppstått, att hitta skäl och skapa missförstånd för att skapa konflikter är inte ovanligt. Rasism är egentligen inget konstigt, det är bara en anledning till att få trycka ner andra och skylla ifrån sig genom att använda sig av olika metoder för att göra det. Om rasismen helt plötsligt försvann så skulle man hitta på andra anledningar att skylla ifrån sig och slåss.

Men gemensamt med andra konflikter så är det alltid flera intressegrupper inblandade som leder till spänningarna mellan olika grupper.

Ofta kan kamper mellan grupper bara handla om makt och pengar och försöker hitta ett bra motiv till att få anhängare så gör det som ska leda till att man får mer makt och pengar.

Men varför blir man ovän med andra grupper?

Det kan ha en mycket stor betydelse att människor vill känna tillhörighet och när man kommer in en form av grupp så tycker man att de normer, värderingar och syn på saker och ting är rätt och att andra gruppers normer, värderingar och syn på saker och ting är felaktig.

Det är då det kan bli konflikter.

Dessa missförstånd och missuppfattningar som bildas i konflikter och innan dess kan motverkas genom att man kommunicerar med varandra och inser faktan att vi alla är människor.

Våld är något som det har bildats och kommit till av naturliga skäl, när man var ute och jagade. Man märker att de tar nya former hela tiden.

Något som människan har varit smart och kommit på är att komma på aktiviteter som tillfredställer dessa behov med relativt lugna aktiviteter som t.ex. sport, paintball osv.

Världen är full av missuppfattningar, missförstånd, kaos, konflikter och massor av annat bland olika folkslag.

Dessa har bildats under den tid som vi har varit ifrån varandra och i tron om att vi är så ol...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Svartskallarnas värld

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-03-24]   Svartskallarnas värld
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58068 [2020-08-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×