bort med droger

2 röster
3595 visningar
uppladdat: 2009-03-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Runt om kring oss finns det mängder av människor som är beroende av droger, men jag tycker att det är dags att ta detta på allvar och försöka få bort drogerna. Droger är i allmänhet otroligt farligt, det äter upp kroppen och försämrar allt inom sig.

Varför ska det finnas i vår omgivning och föröka sig från generation till generation om det skadar oss?

Därför har jag som mål att kunna ändra människornas syn på berusningsmedlen och försöka få bort drogerna ifrån vårt samhälle.

Som vi alla vet är droger allting man kan bli beroende av. Om man röker eller snusar regelbundet så skapar man en kemisk förändring i hjärnan. Nikotinet gör så att hjärnan frigör en ökad mängd av hjärnans signalämnen, till exempel dopamin och noradrenalin. De fungerar som budbärare mellan cellerna i kroppen. Nikotinet ger alltså en ökad känsla av belåtenheter, den gör det även svårare att avstå från droger. Följden av missbrukarna kommer då att leda till: mängder av olika sjukdomar, självmord, amnesi (minnesförlust), avhängighet och självklart mycket mer.

Ofta förekommer det brott där alkoholen är inblandad men vanligast är slagsmål och misshandel, speciellt i närheten av en restaurang eller en krog där det serveras alkohol.

I hemmet sker det dessutom misshandel då alkohol är inblandad. Andra brott som också inträffar är inbrott och stölder. Det har ytterligare konstaterats att 85-90 % av alla våldsbrotten har skett medan man har varit alkohol påverkad.

Minst en tredje del av olyckorna i trafiken skulle kunna undvikas om människor inte var alkoholpåverkade.

Visste du att ungefär 150 - 200 människor drunknar varje år. Av dessa skulle ca 60 % ha klarat sig om alkoholen inte hade varit inblandad.

Om vi ser ur ett ekonomiskt perspektiv kan vi konstatera att både missbrukaren och samhället förlorar på droger. Missbrukaren mister det viktigaste: sitt liv, betalar mängder med pengar för att bli berusad istället för att satsa sina pengar på att förändra sitt liv till något positivare såsom åka på semester, sporta, försöka nå sitt mål mm.

När det gäller samhället så kan man istället för att köpa in droger satsa på: en tryggare miljö, skaffa arbete till de arbetslösa som get upp hoppet, fler möjligheter till ett säkert och trivsamt liv.

Men vad kan egentligen vara anledningen till varför man tar droger, kan det vara så att man varit med om något tragiskt i sin barndom, misshandel av förälder, arbetslöshet eller att man inte har något mål i livet. I helhet ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://skolarbete.nu/skolarbeten/droger-10 http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=225197 http://bjornnastet.com/2009/03/11/om-droger/ egna tankar

Kommentera arbetet: bort med droger

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-03-23]   bort med droger
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58052 [2021-01-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×