Raeliska rörelsen

13 röster
16341 visningar
uppladdat: 2009-03-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Raeliska Rörelsen (tidigare kallad Raeliska Religionen) är världens största UFO-organisation som har över 60 000 medlemmar i 90 olika länder. Det är en ateistisk rörelse, precis som buddhismen, som tror att livet skapades av människor ifrån en annan planet i ett annat solsystem. De skapade oss genom genetisk ingenjörskonst som kan jämföras med dagens sätt att manipulera DNA.

Raeliska Rörelsen startades av den franska journalisten och rallyföraren Rael (född Claude Vorilhon 1946). Den 13 december 1973 upplevde han ett möte med utomjordningar för första gången. Rael var på väg att besöka den utslocknande vulkanen Clermont-Ferrand i Frankrike, då plötsligt ett silverfärgat flygande tefat landade en bit bort ifrån honom. En människoliknande varelse (något kortare än en människa med "japanskt" utseende) kom fram till Rael och började prata med honom på franska. Denna utomjordiska varelse berättade för Rael hur den kommit ifrån ett annat solsystem och att det var de som hade skapat jorden och människan i deras avbild. Varelsen berättade också att människan misstagit dem för gudar tidigare och nu hade de kommit för att ta kontakt med oss. Änglar, gudar eller Elohim (översättning: de som kom ifrån himlen) som det står i bibeln har alla varit dessa utomjordiska varelser ensligt den Raeliska Rörelsens syn. Personen som Rael träffade var Elohims president Yahwe som för ca 25 000 år sedan hjälpte till med att skapa jorden och mänskligheten. Elohim har alltid haft kontakt med alla profeter som funnits, men ofta har deras budskap misstolkats.

Raels uppgift var att skriva ner allt som Yahwe sa oh sprida informationen vidare till hela jordens befolkning. Elohim ville ha en ambassad på jorden. De som är med i den Raeliska Rörelsen har tre stora mål:

1. Att informera jordens befolkning (inte övertyga att gå med).

2. Att bygga en ambassad för att välkomna Yahwe och Elohim.

3. Att skapa ett samhälle som är väl anpassat för framtiden. 

Rael påstår att han är det siste profeten här på jorden och att Elohim pratar endast igenom honom. Han kom till genom att Elohim befruktade hans mamma, alltså är han till hälften människa och hälften utomjordning. Han betraktas inte som en Gud av medlemmarna, utan endast som en inspirerande budbärare. Kritikerna menar att det inte fanns någon mer än Rael som kan intyga vad som hände den 13 december 1973 och det finns ingen mer som har sett Elohim. Rael kallar sig en profet med kärlek, ändå tycker han att det är okej att aga barn. Han har skrivit två böcker som heter Budskapet från utomjordingar och Låt oss välkomna utomjordingarna och dessa bör man läsa om man är medlem i Raeliska Rörelsen.

För att föra sitt budskap vidare anordnar Raeliska Rörelsen föredrag runt om i världen. Svenska medlemmar av Raeliska Rörelsen har också skickat ut brev till alla svenska EU-parlamentariker för att uppmärksamma dem på den diskriminering som sker av religiösa minoriteter. Det finns för nuvarande ca 20 stycken svenskar med i organisationen. Medlemmar av Raeliska rörelsen har blivit av med sina jobb, blivit nekade att hyra konferenslokaler, förlorat vårdnaden av sina barn och blivit fysiskt misshandlade på grund av sin tro. I Frankrike har man vissa lagar som strider emot de mänskliga rätigheterna att man får tro på vad man vill. Även i Sverige drabbas medlemmarna av Raeliska rörelsen då en präst av Svenska kyrkan spridit ut lögner om rörelsen liksom andra religiösa minoriteter. Svenska bibliotek har vägrat att ge ut någon av de böcker som Rael skrivit, dock under 2007 tilläts Budskapet från utomjordingar att ges ut på ett bibliotek i Stockholm.

Raeliska Rörelsen kan liknas vid en sekt för att alla kännetecken stämmer in på dem. Det är en frivillig organisation, man tvingas inte att gå med. Exklusivt medlemskap har man. De tror helt på att det är deras religion som är den "rätta", därför passar den tredje punkten elit in på dem. Ja, rörelsen är i konflikt med samhället när de blir annorlunda behandlade på grund av deras tro. Alla som är med i Raeliska Rörelsen tror på samma sak, om man inte gör det är man emot rörelsen och därmed passar punkten egalitär in. Etisk och asketisk är de för att deras uppgift är att föra informationen vidare, bygga en ambassad och att modernisera samhället. Totalitär; diktatoriskt är det för att Rael är ledaren och ingen demokrati utövas. Raeliska Rörelsen ser sig dock själva inte som en sekt, men vilken rörelse gör egentligen det?

Raeliska Rörelsen kan räknas till typen New age av nyreligiösa rörelser, det enda som skiljer denna organisation är deras teorier om människans ursprung. Vi kom inte till av Gud, utan av utomjordningar som skapade människan genom DNA-teknik. De anser att alla är inners inne raelianer, men den sidan hos människan måste bara väckas till liv. De tar sina uppgifter här i livet mycket seriöst. Liksom att alla raelianer måste leva ett så friskt liv som möjligt, det vill säga inte använda droger, dricka alkohol eller liknande. Man går stark emot vetenskapen, även om de tror på genetiken så anser raelianer tex. att Charles Darwin var en falsk profet och att de som lär ut hans teorier begår en brottslig gärning.

Många unga väljer att tro på Raeliska Rörelsen för att det är lättare att tro på något lite närmare i tiden än andra religioners seder som grundar sig på sådant som hände för flera tusen år sedan. Om allt fler ansluter sig till denna sekt så kan det uppstå ett riktigt stor samhällskonflikt, men jag anser inte att Raeliska rörelsen är destruktiv eller farlig. Det är inga medlemmar som är tvingade till att gå med eller tvingade till att begå självmord eller skada andra. Dock är de inte emot självmord utan anser att det är upp till varje person, men att de inte heller stödjer det för att de är för evigt liv.

Ambassaden som de pratar på att bygga hela tiden kommer byggas före år 2025 i Jerusalem som en mötesplats för Elohim och världens alla ledare. Den kommer att vara fylld av rökelse och New age-musik. Elohim ska komma till ambassaden senast 2035, det finns inget speciellt datum.

Rörelsen är mycket för kloning och det sägs att de har ett hemligt laboratorium där de utför experiment med DNA. Clonaid, som Rael grundade 1977, skulle vara det första företaget som erbjöd kloning av människor. Nu äger inte Rael det längre. Man tror att efter döden så händer det ingenting, men med hjälp av k...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Den 24/2-09 http://sv.rael.org/news.php http://sv.rael.org/rael_content/rael_summary.php http://ungdomar.se/blogg.php?user_id=133453&blogg_id=149579 http://sv.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%ABl http://www.geocities.com/youcreatedcosmos/Raelian.html http://www.rael.se/ http://www.rael.se/religionnu/swe/fragor.htm http://www.rael.se/religionnu/swe/inledning.htm http://www.ufo.se/fakta/artiklar/rael.shtml

Kommentera arbetet: Raeliska rörelsen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-11-01

    Vad fick det för betyg?

  • Inactive member 2015-04-27

    Tack för hjälpen i en utredning för ängskolans elever i 8A

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-03-11]   Raeliska rörelsen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58029 [2020-07-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×