Body Balans

2061 visningar
uppladdat: 2009-02-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Body Balans

Body Balans är olika rörelse till musik, man har olika övningar som man utför om och om igen som tillslut bildar en koreografi.
Musiken till passet är desamma vart i världen du befinner dig eller vilken ledare som håller i passet. Det kan vara en trygghet för många, eftersom det är svårt i början, men det är mycket lättare träningsform än aerobics.

Body Balans är till största del ifrån Nya Zeeland, det är inspirerat ifrån de andra avslappningsmetoderna - yoga, qigong, tai chi är några av dessa.

När man tränar body balans så försöker man att fokusera på nuet i träningen och inget annat.
om man vill öka sin muskelflexibitet så är body balans det bästa man kan träna.
Det är bra att body balans kommit till Sverige, eftersom den är allt fler som får ont i leder o ryggen. Det är fler som bli stela och svaga.
Body balans är i stort sätt det samma som ryggträning/Rygghälsa. För man tränar både fysiskt och balansen. Fram och baksida, höger och vänster, det är som att töja och stretcha. Det är det som body balans går ut på. Men det kan vara svårt med att både tänka på vad man ska göra med armar och ben, men det stärker din koordination.

Man försöker träna upp bål, axlar, rygg eftersom många ofta får ont i ryggen. Det är bra att träna upp din styrka och rörlighet, framför allt när man bli äldre.

Musiken är en blandning av klassiskmusik och pop - ballader. Så att även musiken ska ge ett lugnt intryck, så att man kan slappna av. Body balans är en avslappningsträning.
Det är utformat av olika läkare sjukgymnaster, tränings experter, så att träningen ska bli allsidig och säker.

Det finns även en liknande form till body balans, body pump. Då man istället utsätter kroppen för tyngder, det bli som en styrketräning till musik.

Som det beskrevs i början så är passet väldigt enkelt och det är alltid samma pass och samma musik. Man kunde se det på många att de kunde passet nästan utantill. Men det var väldigt svårt i början, att hinna med att kunna klara av det. Man tror att det ska vara väldigt enkelt men det kräver lite, det kräver en del styrka och vighet, men samtidigt att kunna slappna av ordentligt. Det var jobbigt i början, men mot slutet kändes kroppen lugnt som en helt nu kropp.
Under passets gång gick man genom hela kroppen, mage, rygg, ben, balans och avslappning. Jag tror att det var något mer, alla olika delarna hade en låt var. Det var lugna låtar som man bara kunde vara med i. Det är väldigt roligt att se att efter att man gick från passet så var man en helt ny människa, det var liksom så skönt, tänk efter ett antal gånger. Jag är i vanliga fall den personen som inte kan slappna av, men det gick lättare den här gången, men det var fortfarande svårt. Men lite tankar bara på nuet och det man gjorde hade jag ändå. När man väl kommit in i det tro jag att det är lättare att kunna slappna av och enbart koncentrera sig på det man själv gör. Hela träningen var en blandning av yoga och tah chi. Det är en avslappnings form som många bör testa, framförallt det personer som inte kan slappna av. Jag själv är uppe i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

www.berniewhatnall.co.uk www.blunsdon-pc.gov.uk

Kommentera arbetet: Body Balans

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-02-02]   Body Balans
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=57981 [2020-04-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×