Rasism

7 röster
7501 visningar
uppladdat: 2009-01-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

En rasist tror att: människosläktet kan delas in i olika raser, folkgrupper.
Vem man är som person utgörs av vilken ras man tillhör.
Det finns tydliga skillnader i egenskaper, förmågor, begåvningar, färdigheter o s v mellan olika raser. Vissa raser är överlägsna andra, individer från underlägsna raser är alltså mindre värda och kan behandlas därefter.

Jag anser att det inte finns några skillnader mellan olika folkgrupper förutom uppfostran kultur och traditioner. Jag tror inte att någon kan hävda motsatsen utifrån egna erfarenheter. Nästan alla som har rasistiska och främlingsfientliga åsikter har fått det genom sin uppväxt eller från folk runtomkring sig. Det är inte många som går ut i samhället för att ta reda på hur det igentligen ligger till. Om de människor vars föräldrar eller kompisar tänker rasistiskt skulle anstränga sig för att ta reda på hur verkligheten verkligen ser ut tror jag att deras uppfattning skulle vara helt annorlunda. Vi skulle då ha mycket färre rasister i samhället. En sak som är oerhört bra är den stora uppblandning som sker i dagens samhälle mellan olika kulturer och folkgrupper. Ju mer man möter människor med annan bakgrund ju mer förstår man att det ligger mycket lite i alla de fördomar som finns utspridda i samhället. Ett exempel kan vara det att bönder anses vara främlingsfientliga.

Detta är såklart en fördom men en anledning till varför den kan ha uppstått är att bönder som bor ute på landet med sin gård och sin traktor sällan har träffat en invandrare. Eftersom de inte har en aning om hur verkligheten ser ut skapas fördomar som grundar sig på hur de tror att invandrarna är och ser ut och vad de hört av andra lika ovetande människor. Fördomar skapas av okunskap. Det är ett faktum. Därför tycker jag att det är superbra att kulturerna sprids och folk flyttar på sig. Detta tror jag kommer att göra att rasismen och främlingsfientligheten kommer att tona bort med tiden. Dagens vuxna har haft mycket mindre att göra med folk från andra kulturer än vi ungdomar och fördomar har därför skapats utifrån ovetande. De vuxna har ansvaret för hur ungdomarna ser på världen. Jag tror att ens uppfostran har en väldigt stor betydelse för hur man utvecklas som person. De vuxna kan nästa välja hur deras barn ska tänka och tycka genom uppfostran. Det är alltså vi som sen måste se till att ”rena” samhället genom att uppfostra våra barn rätt. Eftersom vi växt upp i en miljö där vi kunnat bryta ner våra fördomar med hjä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism http://susning.nu/Rasism http://www.levandehistoria.se/rasism

Kommentera arbetet: Rasism

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2012-01-13

    Mycket Bra! 5/5!

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2009-01-05]   Rasism
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=57954 [2019-10-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×