Harry Potter och den flammande bägaren

2879 visningar
uppladdat: 2006-02-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När Harry och hans vänner har varit på världsmästerskapen i quidditch kommer dödsätarna och börjar förstöra. Som tur är klarar sig Harry och hans vänner och väl tillbaka på Hogwarts får de en överraskning. Hogwarts ska hålla i den årliga trekampen som sker mellan tre skolor. En elev från varje skola ska delta i tävlingen och trots att Harry är alldeles för ung för att delta blir han den fjärde deltagaren.
Huvudpersonen är Harry Potter, men även hans två vänner Ron Weasley och Hermione Granger har en viss betydande roll i filmen. Relationen mellan Harry och Ron är i början bra. De är bästa vänner, men när Harry blir tvungen att delta i trekampen förändras relationen och de blir ovänner. Ron blir väldigt besviken på Harry då Ron tror att Harry har lagt ner sitt namn i den flammande bägaren utan att han har berättat det för Ron. Tillslut reder de två ut det och blir vänner igen.
Det är J.K. Rowling som har skrivit Harry Potter och den flammande bägaren. Hon har även skrivit de resterande sex böckerna. Den som regisserade filmen heter Mike Newell, han har även regisserat Donnie Brasco och Fyra bröllop och en begravning.
Filmen utspelar sig mest på skolan Hogwarts, men även på den plats där Lord Voldemort växte upp.
Författaren vill nog inte säga så mycket med filmen den är i roande syfte skulle jag tro, men kanske vill hon få andra att börja fundera på om det finns något övernaturligt, i det här fallet magiker, i världen.
Jag tyckte att filmen var helt okej, men blev lite irriterad när jag upptäckte en liten miss. Jag brukar inte direkt lägga märke till sådant även om jag vet att det ska finnas någon så nu blev jag väldigt förvånad. Den är när Harry kommer in till Alastor ''''Mad¬Eye'''' Moody och han tar av sig sitt ben och lägger det i glasmontern. Först så har Mad¬Eye låtsas ögat till vänster sedan ändras det till höger för att sedan gå tillbaka till vänster.
Anledningen till att jag inte tyckte att filmen var jätte bra var att jag aldrig har gillat Harry Potter. Varför jag inte gör det har jag ingen aning om, kanske är det för att jag tycker att den är lite barnslig och det är väldigt förutsägbart att Harry ska klara sig. Han är ju huvudpersonen och det finns flera fil...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Harry Potter och den flammande bägaren

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-02-14]   Harry Potter och den flammande bägaren
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5670 [2019-08-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×