Problematiska barn är ett i-lands problem

2552 visningar
uppladdat: 2006-01-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag satt och tittade på ett program på tv för någon vecka sedan, programmet ja tittade på var Nanny akuten. Det fick mig att inse att ”problematiska” barn är ett av många i-landsproblem. Jag frågade mig vad man kan göra åt saken, så att det inte ska hända mer. För att kunna lista ut ett bra svar på den frågan började jag fundera på varför det är så många familjer i dagens samhälle som ”går under”. Ja, vad är så skillnaden mellan nu och förr? Den frågan är ganska solklar för mig. All teknik och digitalisering som finns i våran omgivning. Jag menar nu inte att det är allt våld på tv eller i dataspel som är den största orsaken utan det jag vill få fram är att när en förälder straffar sitt barn är det genom att ta bort t.ex. deras dator eller liknande. Men om då det är ett straff att inte få se på tv eller spela på datorn är det då en belöning att göra det? Nej, titta på tv de gör de flesta varje dag. Det är en vardags sak. Jag tror att om föräldrar började från början med att använda tydliga gränser och regler blir livet inte så svårt senare. En belöning ska vara något speciellt t.ex. en sagostund med mamma eller något annat kärleksfullt. Om belöningen handlar om kärlek och känslor kommer barnen få skuldkänslor eller ångra sig när deras föräldrar blir arga eller besvikna.

Det finns så mycket sådana här psykologiska frågor som är intressanta att diskutera och fundera på. Varför blir vissa barn smartare och har bättre minne än andra barn. Varför bli vissa kriminella? Vissa svar kan säkert vara genetiska, men jag tror att man kan hjälpa sina barn mycket med hjälp av uppfostran och kärlek.

Nu när ja ändå är inne på ämnet om barn vill jag bara passa på att lägga till en liten fundering om hur vissa kan få en sexuell dragning till barn. Varför blir man pedofil? När ja tänker på det blir jag bara så arg att det känns om att ja kommer spricka. Är vårt samhälle så bra egentligen? För det känns som att fler och fler blir psykisk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Problematiska barn är ett i-lands problem

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-30]   Problematiska barn är ett i-lands problem
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5611 [2019-10-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×