Träna mer

1 röster
3440 visningar
uppladdat: 2006-01-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Lisa är en helt vanlig, heltidsarbetande medelålders kvinna med tre barn. Hon bor i en stockholmsförort och vill hinna med allt, tiden räcker inte till. Ibland går hon till gymmet eller upp till motionsspåret för att ta en promenad, men det händer bara allt mer sällan. Nu var det ett halvår sen senast. Hon känner sig alltid trött och orkeslös och tror att det beror på jobbet och skötseln av hemmet. Men är det verkligen så?

En undersökning visar att medelsvensson rör på sig och äter mer söt och fet mat än vad men gjorde för bara tio år sedan. Antalet överviktiga hos det svenska folket ökar stadigt och det är inte bara vuxna som lider av det utan även barn.

Självklart förstår jag att stressen som vi alla lever i idag gör det svårt för de allra flesta att få tid till att röra på sig och göra i ordning nyttiga långkok och nyttiga hemlagade soppor. Om man istället slänger ner lite korv eller färdiglagade köttbullar i stekpannan så har man helt plötsligt tid till att köra in en extra tvätt i tvättmaskinen.

Idag kretsar allt kring hälsa. Alla tidningar är fullspäckade med råd och tips om hur du ska bli riktigt smal och vältränad. Hur du ska göra för att alla ska vända sig om på gatan efter dig. Men det är inte det som det handlar om. Allt grundar sig på att om du mår bra på insidan och känner dig vacker så syns det på utsidan så att då och först då så kommer alla att märka vilken utstrålning du har och vilken skönhet du är. Med träning så uppnår du detta och om du inte tränar så går du miste om så mycket mer än bara ditt utseende. Tänk att aldrig få känna sig frisk och levande, vilken mardröm!

Och föreställ dig att du vill gå med dina vänner på en långpromenad men måste säga nej för att du känner att det tar emot, att det känns för jobbigt. Det kan leda till att du en känner dig sämre än dina vänner, att du bara är en stor klumpeduns medan de är glada och fräscha och du till slut t.o.m. tror att de ser ner på dig. Men värst av allt

Om det här skulle få fortsätta så kommer du att gå miste om så mycket i livet och det kan leda till att du en dag vaknar upp ur din koma och undrar vad du har gjort med ditt liv egentligen.

Därför ska du motionera, för ditt eget välbefinnande och inte andras, äta nyttigt även om man kan skämma bort dig själv lite ibland.

Då har du tid och ork att göra allt det andra som du tycker om att göra. Du behöver inte oroa dig över sjukdomar och skador som kan vara resultatet av dålig kost och för lite träning.

Då kommer du att känna dig vacker och fräsch och det kommer att synas! Då kan du göra allt det vanliga som man egentligen inte ens borde tänka efter innan man gör, allt det som alla andra ser som en självklarhet.

Att denna ohälsosamma livsstil som blir allt vanligare är så utbredd ser i alla fall jag som ett dåligt tecken, jag blir rädd! Tidsbrist går bra att skylla på men allt har att göra med prioriteringar . Med ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Träna mer

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-19]   Träna mer
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5567 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×