Bilens Historia

25 röster
12012 visningar
uppladdat: 2005-12-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bilens historia/bilen idag/bilen i framtiden

År 1770 konstruerade Joseph Cugnut dom första så kallade bilarna. De var ångdrivna trehjulingar som hade en ångmaskin som drivkraft. Man tyckte att det var det självklaraste drivmedlet på den tiden om man bortser från hästarna.
Modellen blev inte som många tänkt sig. De var svåra att köra och väldigt klumpiga. Ett annat problem som den med förde var att om bilen gjort uppehåll en längre tid hade den svårt att få upp ett tillräckligt tryck i ångpannan för att kunna köra vidare.
Då kom fransmannen Leon Serpollet på iden om att vattnet skulle pumpas gradvis in i en spiral av glödande järn rör, varigenom ångan bildades och då skulle bilens start ske snabbare. Serpollets bilar blev sedda som dom snabbaste landsvägsfordonen i världen under åren 1901-1902.

Den första bensin drivna bilen kom ca 1885 och uppfanns utav Siegfrid Marcus. Den bilen var mest till för åkandes skull och inte för att förflytta saker och ting. Det var den bilen man utvecklade mest. En förändring vara tex att motorn förflyttades från den bakre delen av bilen till den främre.
Den förändringen finns fortfarande kvar på dagens bilar. Motorn är placerad i fram och bagageutrymmet som både finns i små och stora modeller finns där bak. Bilarna idag är dessutom enormt mycket tryggare, snabbare och estetiskt sätt också snyggare. Det finns allt ifrån små personbilar till dom större familjebussarna.
Dagens bil drivs med hjälp av förbränningsmotorer som på samma sätt som ångmaskinen förvandlar varm luft till rörelseenergi. Ett annat viktigt färdmedel om man kan kalla det så, är bensinen. Om bilen nästan har slut på bensin måste den tankas annars finns det en risk att bli stående mitt på vägen, vilket inte är så kul

Bilen idag behöver inte gå på just bensin. Diesel och etanol är andra alternativ. De är dyrare men om du bor i stan lönar det sig att köra på diesel.
När det gäller bilar och miljöfrågor är diskussionen stor. En del anser att bensin priserna borde sänkas, andra inte. En del tycker också att bensinen inte borde få förekomma utan att det istället bara skulle köras på etanol. Varför dom tycker så är för att koldioxiden i bensinen är mycket skadligt för dels människan, samhället och framförallt för miljön.
Människan drabbas genom att andas in avgaser och det medför andningssvårigheter och huvudvärk. Samhället drabbas också av all avgaser, men miljön skadas mest anser jag eftersom att dom livsnödvändiga växterna blir stressade och åldras då i förtid. Dessutom blir det bara varmare och varmare utav den tjocka massan med koldioxid som ligger som ett täcke över jorden. Inlandsisen börjar sakta smälta och om inte några åtgärder görs nu snarast kommer det att få riktiga konsekvenser längre fram i framtiden. All dess vatten som inlandsisen består utav kan komma att svämma över större delen av världen om inte hela.Att börja åka på etanol tror inte jag är lösningen efter all kritik som jag har hört att det fått. Dom anser att etanol är minst lika skadligt och min pappa som är chefs bilförsäljare håller med.

I framtiden kommer det självklart att finnas bilar. Det kanske inte kommer att vara lika attraktivt om det kommer till andra bekväma kommunikations fordon. Men bilarna kommer att vara mer utvecklade med en massa finesser och dessutom tror jag att man kommer ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bilens Historia

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-20]   Bilens Historia
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5446 [2018-12-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×