Droger

11982 visningar
uppladdat: 2001-04-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
LSD:

LSD står Lyserg Syra Dietylamid.
Det var en schweizisk kemist vid namn Albert Holfann som upptäckte drogen 1943. Han testade den på sig själv första gången och kallade den då ”mitt problem”.

Förts användes drogen till att behandla psykiska patienter på sjukhusen, men sedan börjades den användas på 60-talet då hippiekulturen var.

Då man tagit en LSD tripp så kan man vara i en annan värld från ett par timmar till en helt dygn. Under denna tiden så kan föremål byta färg och form, krympa eller bli större. Ljudet kan också ändra sin volym. Kroppen förändras också, den omväxlas mellan att kännas lättare och tyngre, och den saknar kontakt med hjärnan. Man har ingen kontroll över någonting man gör, detta är förklaringen till våldshandlingar och självmordsförsök.

Efteråt så känner man sig trött, lugn och harmonisk.

Kroppen påverkas en hel den.
- Hjärnan blir sämre
- Kan få fosterskador vid en graviditet
- Man får hallucinationer


Amfetamin:

Först så användes amfetamin mot astma, aptinedsättande och allmänstimulerandemedel. Den har sedan en lång tid inte existerats som läkemedel i Sverige.

Under 50-talet såldes drogen i tablettfrom. Man använde tabletten som ett bantningsmedel, man krossade sönder den och lade den i ett glas med vatten och den löstes då upp. Sedan injecerades den.

Amfetamin varar i 6-8 timmar. Under tiden så blir missbrukaren överaktiv och retlig. Han fortsätter under veckor att ta nya injectioner till då att han inte har mer eller orkan tar slut på honom.
Sedan blir han trött, får depressioner och ångest. Missbrukaren botar detta med alkohol eller lugnande medel.
Hämningar och trötthet minskar. Man blir inte lika ofta hungrig och sover aldrig.

Höga doser av amfetamin ger sexuell upphetsning och rastlöshet.
Man får också muskelryckningar, osammanshängande tal och tuggar hela tiden omedvetet.

Drogen injeceras, snusas, sniffas eller dricks. Man kan också rulla in pulvret i toalettpapper och sedan svälja det som en boll.

Pulvret är vitt eller gult och det luktar blommor. Finns också i tablettform. Lättast så gnuggar man in det på tänderna med fingrarna.

Om man använder amfetamin vid stora mellanrum så är risken liten för att bli en missbrukare. Och om man använder det oftare och bli missbrukare så blir ens doser bara större och större.
Injectionsbruket medför avmagring, tandskador, man kan också bli blodförgiftad, få lunginflamation , HIV/AIDS.

Vid sammband med missbruket kan det förekomma att man gör samma meningslösa sak om och om igen. T.ex. skruva isär en klocka och sedan sätta ihop den igen.

När man blivit missbrukare så får man svårt att kontrollera impulser och beteendet blir onormalt aggresivt. Man får också rastlöshet, deprissioner, kramper, blödningar i hjärna och hjärtinfarkt.
En hög nos utav amfetamin blir lätt våldsam, höjt blodtryck, hjärtklappningar, huvudvärk och kräkningar.

Hasch:

Hasch börjades användas som drog för 4000 år sedan och det va i Kina.
Det började också användas som ett medel mot sjukdomar.
Till Sverige kom haschet under hippietiden.
I februari 1998 sade Världsorganisationen WHO att haschet visat sig vara bättre än alkohol.

Den som rökt hasch blir berusad. Han har blanka ögon och är fnittrig och flamsig, har svårt att minnas, och är bara allmänt okoncentrerad. Han har också konstiga idéer, drömmar, upplevelser och pratar mycket. Efter ett tag så bli han tyst, fundersam och sömnig. Ibland så kan det hända att han känner sig tyngdlös, pratar mycket långsamt och alla rörelser gör han i slow motion.

När man rökt hasch ett tag så stänger man sig inne i sig själv, och tillslut så hamnar dom där dom struntar i stort sätt allt och alla. De bryr sig inte heller om att arbeta och struntar i sin hygien och de blir bara mer och mer ointresserade av sitt motsatta kön. Dom som röker hasch under sina tonår förblir barnsliga och osjälviska.

Den rök som kommer från en haschcigarett inehåller 400 olika ämnen. Det mesta kallas för TCH. TCH ämnet lägger sig i kroppens fettvävnader och stannar kvar där en lång tid.
Hjärnan är den kroppsdel som skadas mest utav TCH. Det kan ta månader innan kroppen är fri från TCH ämnen.
I hjärnan finns det olika delar där minnet, känslorna och instinkterna finns. Dessa olika ställen påverkas utav haschet. Koncentrationsförmågan försämras också.

Om man missbrukar hasch ofta så kan man få haschpsykos som är ett tillstånd då man kan känna sig förföljd, stark ångest, oror och hallucitioner, och ens verklighetsuppfattning blir tvärt emot vad den är.
Hasch ger inte samma typ av baksmälla som alkohol gör. Det är för att hasch sitter kvar i kroppen i flera månader, men haschruset vara endast i 1-2 tim.Ecstasy:

Ecstasy utvecklades i Tyskland 1914 men blev inte könt förän på 70-talet, då det dök upp bland missbrukarna i USA.

Drogen finns i tablettform men är svår att dosera eftersom tiden melan berusningseffekten och förgiftningseffekten är kort. Den kan också förekomma vitt pulver i kapslar. Den som tagit ecstasy kan drabbas utav kvardröjande effekter, t.ex. depression, panikattacker och ångest.

Den började ock så användas som en festdrog på 70-talet då den dök upp i USA. Ecstasy förbjöds I england 1977 ich i USA 1985. I Sverige är ecstasy narkotika klassat och då förbjudet här med.

Effekten av ecstasy beskrivs ofta som tre olika faser. Först så kommer en ganska så kortvarig förvirringskänsla, sedan följer en upplevelse av stickningar i kroppen och muskelryckningar. Detta övergår sedan till en uttalad känsla av välbefinnande eufori.

När man använder ecstasy så får man en positiv känsla till allt och alla. Användaren känner sig förälskad, blir kramig och öppen.

Vid höga doser uppstår hallusinogena effekter. Syn- och upplevelser förändras starkt. Ansikten ock kända föremål blir annorlunda och får skrämmande propotioner och lysande saker tycks röra sig framför en.

I sambandet med användningen av ecstasy så kan vissa typiska psykiska och fysiska effekter dyka upp.
Exempel på psykiska effekter: trötthet, sömnsvårigheter, depression och ångest.
Fysiska effekter: pupillvidgning, muntorrhet, ofrivilliga käkrörelser, darrningar, svettningar, kramp, hjärklappningar, högt blodtryck, förhöjd kroppstemperatur (vilket kan leda till kollapser), värmeslag och allvarliga tillstånd med hög feber, blödningar, njursvikt och dödsfall.


Effekten av ecstasy beror på vilken mängd man tar och på vilket sett den tas på. Om man använt det tidigare så spelar det roll, också i vilken stämning som personen befinner sig i. Effekten kan sprida sig från ett litet behagligt rus till akuta förgiftningssymptom.

Ecstasy har ökat under det senaste åren och man kan se att fler och fler övergår till amfetamintabletter efter ett tag som man använt ecstasytabletter.

Heroin:

Heroin förekommer i form av ett vitt eller ljusbrunt pulver.
Det kan sniffas eller rökas eller injeceras, det är vanligast att den injeceras. Vitt heroin injeceras oftast men kan även rökas genom att upphettas på en bit metallfolie och sugas upp genom ett rör. Mindre...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Droger

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-04-20]   Droger
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=514 [2020-05-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×