Christoffer Columbus

18 röster
14989 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Christoffer Columbus föddes i Genua (Italien) 1451. År 1476 åkte Columbus till Portugal för att försöka övertala de styrande genom att finna en kortare väg till Indien. Columbus trodde på att jorden var rund och att om han åkte västerut skulle han hitta en kortare väg. Försöket misslyckades. Men Columbus var envis, så han åkte till Spanien för att få stöd av kungaparet Isabella och Ferdinand. Hans förslag godkändes och hans dröm blev sann.

Den 3 augusti 1492 åkte Columbus alltså iväg västerut med sina tre skepp, Santa Maria, Pinta och Nina. Ombord på skeppen fanns ca: 100 män. Det var inte särskilt bra väder så resan tog längre tid än väntat och folk ombord började tvivla på om det verkligen skulle komma fram. Men efter några dagar såg de land, Columbus kallade folket för indianer eftersom han trodde att de var i Indien vilket de inte var. Dom var vid öarna som vi idag kallar Bahamas. Columbus tog med sig de folkslag han träffat för att visa folket att han varit (i det han trodde var Indien) det var 7 stycken så kallade indianer som överlevde resan.

Ungefär ett halvår senare gav sig Columbus iväg igen. Eftersom att han hade kommit hem med massor av rikedomar var han populär och fick tillgång till 17 st. skepp och 1500 man. Hans mål med denna resa var att hitta Indien och Kina genom att resa västerut (Han visste ju inte att America fanns) men det han fann var Puerto Rico och Jamaica.

Columbus popularitet sänktes mycket men han fick ändå hjälp att åka på en tredje resa. Den här gången fick han bara tillgång till 6 stycken fartyg. Han seglade förbi Amazonflodens mynning. Där såg de Trinidad men där var det krig mellan kolonisterna och infödingarna. Så under denna resa blev Columbus inte heller omtyckt av besättningen. Tillslut fick besättningen nog. De tog honom till fånga och han skickades hem till Spanien. Men även denna gång räddade det spanska kungaparet honom och tillät honom göra en sista resa.

Columbus sista resa höll på i ca. två år. Han försökte under denna resa övertyga européerna att han hade hittat Indien. Men körde som vanligt rakt emot Amerika och han kom till Centralamerikas kust där han inte kunde åka igenom Amerika (såklart) Precis som förut misslyckades han också med denna resa. När han kom hem till Spanien så var han inte omtyckt längre. Han var också mycket sjuk, han hade...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Christoffer Columbus

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-18

    nedan följer ett av de stycken

  • Inactive member 2006-10-25

    ja stick

  • Inactive member 2009-01-19

    Kuuul HÖÖRLIGT JOBBAT

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Christoffer Columbus
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5072 [2021-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×