Idrottslektion Handboll

5 röster
12430 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Idrottslektion

På min idrottslektion har jag valt att träna handboll. Jag valde den sporten för jag har själv spelat handboll när jag var lite yngre, dessutom spelar min bror mkt handboll och därför så vet jag ganska mkt om just den sporten. Jag tycker att handboll är en rolig sport att utöva. Jag är inte speciellt van av att hålla i idrottslektioner, jag har aldrig gjort det, förutom att jag någon gång skötte uppvärmningen i HK Country, men det är ju alltid roligt att få nya utmaningar inom idrottens värld. Jag hoppas på att kunna genomföra alla övningar på den bestämda tiden, och att alla håller igång och kämpar!
Eftersom att jag vet att de flesta i min klass inte har gått i handboll eller har någon större
kontakt med sporten privat heller så har jag inte tagit så avancerade övningar, finter eller
kombinationer utan gjort det lite lättare


Självklart så tänker jag börja min lektion med uppvärmningsövningar, detta för att
· Uppvärmning mjukar upp leder
· Minskar risken för skador
· För igång blodcirkulationen

De flesta skador inom idrotten sker för att man vart slarvig med uppvärmningen!

1. Jag tänkte börja uppvärmningen med att alla får var sin boll som de får springa med fram och tillbaka över kortsidan och studsa bollen på olika sätt, t.ex. med höger hand, vänster hand, båda händerna, kasta bollen och sedan sätta sig på den o.s.v. detta för att komma upp lite på tårna och bli lite varma.
2. Sedan ska dom få ställa sig i två led som står mitt i mot varandra, där kommer dom att ha en boll, dom kommer sedan att springa en och en från varje led mot varandra och passa bollen till den som står först i det led man kommer till, när man gjort det ställer man sig längst bak i kön, där kommer jag också att köra med olika passningar, överlämningar, hopp pass m.m. detta för att alla ska få känna lite hur det känns att hoppa och passa till varandra.
3. För att dom också ska ha lite koll på bollen och hur man passar så får de dela in sig i två och två grupper. De kommer själva att få välja grupper, för då blir dom mesta lite mer motiverade. Eftersom att det är två i varje grupp så får de ställa sig mitt i mot varandra, avståndet får skilja mellan olika personer eftersom att vissa har lättare för att kasta och andra lite svårare. Men sedan ska de passa fram och tillbaka till varandra, jag kommer att ge dom instruktioner om hur dom ska passa. Dom kommer att göra höga pass, studspass (med olika många studs t.ex. 3 studs), passa med båda händerna och så vidare.
4. Därefter tänkte jag köra en liten lek. Alla ska stå innanför 6 meters linjen, alla ska ha varsin boll, när jag blåser i visselpipan ska alla börja studsa, man ska sedan försöka slå ut de andras bollar, och fortsätta ha sin egen boll studsande. Den som står sist kvar med en studsande boll vinner!
5. Beroende på hur mkt tid vi kommer ha så tänkte jag köra lite kontringar. Alla ställer sig nere i hörnet, med en målvakt i målet, det kommer att stå en kona uppe vid mittlinjen. Den som står först i ledet i hörnet kommer att passa målvakten och börja springa upp mot mittlinjen på den vägen kommer målvakten att passa ett långt skott ut till den springande spelaren som tar emot den, vänder uppe vid konen där den sedan tar sats, hoppar vid 9 meters linjen där dom skjuter ett hoppskott. Detta ska alla få göra i alla fall 2 ggr var. Denna övning gör jag så målvakten värms upp lite.6. För att värma upp målvakten ytterligare så kommer jag låta alla skjuta något skott var från alla positioner, jag kommer att börja med högerkant, sedan högernian, mitt nian, vänster nian, vänsterkanten, sist med inte minst sex metaren, där de får försöka ta sig förbi och skjuta. Denna övning är också för att alla ska får prova på olika positioner, och kanske hitta en favoritplats?
7. Efter alla dessa övningar (om det finns tid kvar) kommer jag att lå...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Idrottslektion Handboll

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Idrottslektion Handboll
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5044 [2020-07-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×