KKK

12 röster
42644 visningar
uppladdat: 2001-04-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
KU KLUX KLAN (K.K.K.)

HISTORIK

KU KLUX KLAN bildades julnatten 1865, i TENNESSE. Det var sex stycken veteraner ur konfederationsarmén som gjorde något åt vad många vita människor tyckte var ett hot mot världen att slavarna blivit fria. I början betedde de sig som en pojkklubb ned intagningsriter och kappor bara för att de skulle känna sig betydelsefulla och få uppmärksamhet. året där efter omorganiserade klanen och fick nu medlemmar i hela södern och de erbjöd en viss general Robert Lee att bli ledare men han tackade nej, för han ansåg sig själv att vara för smart för sånt här trans och han trodde inte på slaveriet istället blev NATHAN BEDFORD ledare för klanen, han var en riktig krigshjälte för södern under inbördeskriget det sades att han fick 29 hästar nerskjutna under sig.

Snart blev det mer än bara en s.k. pojkklubb. Man började rida ut i natten enkom for att skrämma negren till lydnad och vita moderata till att inte försöka protestera mot dessa grymheter.

Exempel på dessa grymheter:
Man tände på deras hus, Man satte brinnande kors utanför husen. men man skrämde inte bara dom utan Ibland var man tvungen att döda dom som en utav dagens ledare uttrycket sig. Men efter tio år så upplöstes klanen utav general FOOREST eftersom de hade fullgjort sin uppgift, så lyder dagens klanghängare teori. Men i själva verket hade GENERAL FORREST upptäckt att klanen var mötesplats för misslyckade eller kriminella individer.
KU KLUX KLAN började åter verka under första världs kriget . Hatet och rädslan för utlänningar var stor och därför vann K.K.K. många anhängare. Eftersom kriget gjorde så att många människor inte kunde bo kvar i sina länder så de emigrerade till frihetens land USA. Detta ville amerikanarna sätta stopp för så därför gick mer o mer amerikanare med K.K.K. Det började med att en natt klättrade WILLIAM JOSEPH (DOC) SIMONS och sexton andra män uppför STONE MOUNTAIN,ALASKA. Alla bar kappor för att inte bli igenkända. Där uppe låste de en proklamation om den vite mannens överhåget Och satte fyr på ett Träkors.

1920 började klanen visa i den amerikanska politiken eftersom ekonomin inte var så god i landet och vissa kandidaterna hade det svårt så kom klanen in i bilden och finansierade de vänligtsinnade kandidaterna gentemot K.K.K. i valen. de ställde också upp med egna man, starkast var man i särskilt i TEXAS och ARKANSAS, helst i FULTON som utgör huvuddelen i ATLANTA där man 1920 tog många platser i församlingen. Två år senare lade man nästan beslag på varenda plats i delstatskongressen i Arkansas och sände en senator till WASHINGTON. på 20-talet hade klanen 7 miljoner anhängare och en massa guvernörer hävdar dagens klananhängare.

Det kom en viss man kallas E Y CLARKE han var reklamagent och han skrev ledarens tal och blev allt högre och högre och fick för mycket att säga till om och detta startade inre konflikter så började klanen tappa medlemmar och en dag tog CLARKE pengarna och stack till CHICKAGO och då sålde SIMONS klanen till en tandläkare i TEXAS för 140 000 $ och han kallade sig för IMPERIAL WIZARD men då var medlemssiffrorna obetydliga. Nästa gång de visade sig var under andra världskriget men det var inte så mycket, de började rejält under 50-talet när medborgarrättskampen började hårdna. Men nu var det valet som var huvudsaken. Regeringen började upptäcka detta och skickade in spioner i klanen så terrorn vände sig inåt också vissa medlemmar uteslöts från klanen och vissa mördades , ibland oskyldiga. En av de som ofta beskylldes för att vara A FED men avslöjades aldrig, var :

GARY THOMAS ROWE JR. Han blev medlem i klanen på FBI:s uppmaning på 60-talet. Under detta årtionde gick klanen till attack mot svarta liberaler som aldrig förr. I vissa städer samlade man på sig JÄTTE Vapenarsenaler T.ex.

BAZOOKAS,KULSPRUTOR OCH ELDKASTARE. Men användning av dessa vapen förekom sällan utan man använde mest handvapen och prejade bilar av vägen. Ett annat instrument som användes var basebollträ de användes under frihetsresorna där vita och svarta studenter reste söder i buss. Vid busstationerna stod klan medlemmar och slog nästan ihjäl en efter en utav studenterna. Polisen brukade inte anlända fören 15 minuter senare enligt överenskommelse med klanen, och då bara för att arrestera studenterna för att ha stört ordningen.

OLiKA FRÅGOR OCH EXEMPEL

Vad är det för människor i klanen ?
De, utstötta, de ideologiskt förvirrade och de som var rädda att de svarta skulle få större andel av jobben.
Vilka ogillarman ?
Mest ogillar man negrer men också judar och katoliker.

Ordet ku klux klan varifrån kommer det ?
En utav grundarna för K.K.K. hade gått läroverk i Kentucky och där fått en del kunskap om grekiska.
Han kom med ordet klukos som betyder cirkel och tyckte att klanen skulle heta så, men de andra sex tyckte det var för kort så man la på ordet clan fast med K (KLAN), så nu blev det kuklos klan. Men grundarna blev så gripna av K’na så de böt ut ordet kuklos till KU KLUX och det blav tillslut namnet KU KLUX KLAN och de fruktade initialerna K.K.K. som man kan se överallt på väggar broar och träd i hela södern (Ej den i Stockholm).


Vilka sätter sig emot K.K.K.?
Marthin Luther King var en utav de stora svarta motståndarna utav KLU KLUX KLAN, han fick med de svarta som vågade sätta sig emot K.K.K. Deras demonstrationer gjorde inte så mycket nytta i södern men i andra ställen utav USA vaknade folk mer och mer. Efter Kings död tog andra över och det kom mer och mer motståndar grupper.


K.K.K POTENTIAL

Man antar att K.K.K. har stora aktie poster i cigarett bolaget Marlboro och att om man tittar på dom röda färgerna så ser man de tre K:na, och där får man in kapital för att finansiera sina politiska mål. Men det går inte att bevisa men man vet att man får in kapital på detta viset. Utifrån detta spenderar man stora kapital hos politiker som stödjer denna organisation för att K.K.K. skall nå sina mål. Det största målet är att de utlänningar som kommer med båtar eller med flyg tar samma hem och stannar där för alltid.

ORGANISATIONEN

Så här är KLU KLUX KLAN uppbyggt
EXALTED CYCLOPS= ORDFORANDE
KLALIFF= VICE ORDFORANDE
KLOKARD= FORELASARE
KLUDD= KAPLAN
KLIGRAPP= S...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: KKK

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-04-12]   KKK
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=503 [2018-11-12]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook