Kort Kjol

6387 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Myran är en sextonårig tjej som följer med två killar hem efter en fest och blir våldtagen. Boken skildrar sedan tiden efter övergreppet, rädslan som kommer, polisförhören och rättegången. Hur ska man kunna leva vidare som vanligt? Hur ska man kunna komma tillbaka till skolan när alla vet vad som har hänt?
I början av boken är Myran en väldigt naiv person som inte tror att något hemskt kommer att hända henne. Hon är på en fest tillsammans med sina vänner och utan att tänka på konsekvenserna följer hon med två killar hem och kvällen slutar med att de våldtar henne.
Myran går från naiv till att känna skuld. Hon tror att det som hände var hennes fel och att alla runt omkring henne kommer tro det också. När hennes bästa kompis får reda på det försöker Myran genast övertyga henne om att hon talar sanning.
Nästa steg för myran är rädsla. Hon är rädd för att det ska hända igen, och slutar i princip att gå ut och har bara på sig vida svarta kläder. Hon klipper sitt hår fult så ingen ska tycka att hon är attraktiv. Med hjälp från sin advokat och en familj som hon bor hos över sommaren, lyckas Myran ta sig ut ur sitt skal och acceptera vad som har hänt. Hon får byta skola och börja om på nytt.
Myrans resa genom det år som följer hennes våldtäkt, lär inte bara henne en hel del om sig själv, utan även läsaren. När hon i en scen beskriver hur hon sitter på fönsterbrädan och tittar ner på vad som händer under rättegången, och när hon skär sig på armarna för att döva smärtan hon känner psykiskt, känner läsaren verkligen att han eller hon är där. Man följer med henne i alla hennes bra och dåliga stunder, från att komma tillbaka till skolan och inte orka med den, till att komma ut på landet och lära sig att livet är värt att leva. Våldtäkt är ett så pass alvarligt ämne och alla, tjejer som killar borde läsa boken för att förstå vad en tjej som har blivit våldtagen verkligen går igenom, och att nej verkligen betyder nej.
Bara det faktum att Myran bara är sexton år ger många tjejer en chans att identifiera sig med henne. Att hon sedan hade druckit alkohol och att det ändå kallades våldtäkt kan ge många tjejer som varit med om samma sak mod att tala ut med någon.
Myran lär oss att man ska se upp med vem man litar på, hur trevliga de än kan verka. Hon lär oss även att det ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kort Kjol

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-14

    Det är en bra resentio men jag

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Kort Kjol
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4907 [2019-05-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×