Christina Aguilera

5 röster
11225 visningar
uppladdat: 2005-09-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Christina Aguilera är tjejen som föddes 18 december 1981 i Long Island, New York och som började sjunga när hon fortfarande hade blöjor på sig. Hon är tjejen som alltid vetat vad hon skulle bli, hur visste hon inte, men hon skulle bli en världsartist, det var en sak som var säker.

Christina Aguilera växte upp i fruktansvärda förhållanden i Long Island, New York. Hennes pappa Fausto som kommer ifrån Ecuador började misshandla Christina när hon bara var en liten bebis och hennes mamma hade han alltid misshandlat ända sedan de träffades. En gång när Christina var 5 år slog hennes pappa henne så våldsamt att det bara forsade blod ifrån mun och näsa. Då bestämde sig hennes mamma Shelly för att det måste få ett slut, men det skulle komma att ta mycket lång tid innan det hände. Christinas mamma var livrädd för sin man, som Christina var, men till slut hade hon mod att lämna honom, men innan dess skulle det hända en massa saker. En dag när Christina hade varit utomhus och lekt så skulle hon gå in, men när hon öppnade dörren fick hon se något som hon aldrig hade velat se. Hennes mamma låg på golvet och hennes pappa stog över henne och han bara sparkade och slog. Sedan den dagen har hon verkligen hatat sin pappa och hon säger att hon aldrig kommer att förlåta honom för de saker han gjorde mot henne och hennes mamma. Efter den här incidenten tog hennes mamma mod till sig och lämnade Christinas pappa för gott. Nu var Christina 6 år gammal och de flyttade till Pittsburgh tillsammans med Christinas lillasyster Rachel. Där träffade hennes mamma en mycket snäll man som blev Christinas styvpappa, men som hon akallar hennes pappa. De två har en son tillsammans. Under alla dessa år som gått hade Christina tagit musiken till sin tröst och hjälp, varje gång hennes föräldrar grälade sprang hon upp till sitt rum och lyssnade på musik medens hon grät. Hon bad till Gud att det skulle ta slut, hon visste inte vad hon skulle göra.

När de hade flyttat till Pittsburgh så blev allt mycket bättre, för ett tag. Nu slapp de i alla fall hennes pappa och det var mycket värt. Christina fortsatte att lyssna på musik och hon kunde alla låtar utantill i The sound of music, musiken var hennes liv. När hon var sju år började hon skolan och allt gick bra och hon tyckte det var roligt och allt flöt på tills hon sökte till Mickey Mouse club. Dit sökte hon när hon var 9 år gammal men hon var för ung, du var tvungen att ha fyllt 11 år, så de bad att hon skulle komma tillbaka senare. Men hon fick ändå sjunga upp för domarna för skojs skull, domarna och de andra barnen blev helt chockade. De hade aldrig hört en sådan liten och tunn tjej sjunga med en sån känsla och kraft, men hon var fortfarande för ung. Mickey Mouse club var en club där de bästa som sökt fick vara med och där skulle man dansa och sjunga och det skulle även TV- sändas. Den här showen skulle hålla på så länge som producenten ville, men det skulle minst bli några år i alla fall.

Men Christina var som sagt bara 9 år gammal nu, så hon skulle söka till ett annat TV program, Star Search och hon kom med. Hon skulle tävla emot en kille som var tre år äldre men det brydde hon sig inte om, hon visste att hon var bäst ändå. Tydligen tyckte inte domarna det och hon blev tvåa, hon blev så besviken och det blev de allra flesta andra också, för hon var den bättre utav de två. Men precis efter Star Search ville ett barn morgonTV-program att Christina skulle sjunga i deras studio. Men Christina var lite orolig för att hennes röst skulle låta skrovlig eftersom klockan bara var sex på morgonen, men allt gick jättebra.
Christina åkte hem till Pittsburgh igen och började sjunga regelbundet på varje fotbollsmatch som Pittsburgh Steelers hade och även deras ishockeylags matcher. Där sjöng hon i två år och hon gjorde dundersuccé. Samtidigt ställde hon upp i små talangtävlingar och hon vann såklart alla. Efter ett tag började konkurrenterna att tröttna för de visste att hon skulle vinna och även deras föräldrar började tröttna på att hon vann. Barnen började dra ut sladdarna bakom scenen så att hon inte skulle kunna sjunga, föräldrarna gick till juryn och sa att de skulle låta någon annan vinna än Christina. Men juryn sa att det var hon som var bäst hittills och de kunde inte låta någon som var sämre vinna bara för att det skulle bli variation. Christina blev mycket ledsen över allt det här, hon ville ingen illa, hon ville bara sjunga.Christina fortsatte att kämpa med sin musik och skolan, trots att allt var mycket jobbigt. I skolan började klasskamraterna och de andra eleverna att kalla henne fula saker och de kastade bollar på henne på idrotten. Allt för att de var så avundsjuka att det gick så bra för henne med musiken, hon blev mobbad och ingen ville prata med henne. Christina tyckte inte det var roligt med skolan längre och hon ville bara där ifrån, så hennes mamma tog ut henne ifrån skolan, för hon kunde inte låta sin dotter gå kvar där.

Nu hade Christina blivit 11 år och hon sökte ytterligare en gång till Mickey Mouse Club. Hon kom in med en gång och hela hennes familj fick flytta tillbaka till New York där de en gång hade bott. Christina älskade allt och alla som var med i den här klubben, äntligen träffade hon personer som henne själv, personer som brann för musiken. Hon blev bästa kompis med en annan tjej som var med, Britney Spears och blev även bra kompis med en kille, Justin Timberlake. Efter fyra år upphörde klubben och Christina blev helt förkrossad, vad skulle hon nu göra?

Christina flyttade tillbaka till Pittsburgh men började i en ny skola, hon var nu 15 år gammal. I denna skola var även dessa elever avundsjuka på Christina för hennes talang och frös ute henne totalt, men hon bestämde sig för att hålla ut ett tag till. Hon höll ut ett år till, sedan orkade hon inte längre, så hon slutade, men hennes mamma samlade ihop pengar så att de skulle ha råd att anlita en lärare som fick ha lektioner i hemmet. Detta fungerade mycket bra och samtidigt började Christina att spela in sitt första album, som skulle släppas 1999, Christina Aguilera. Men innan albumet var klart spelade Christina in låten ”Reflection” 1998, som skulle användas som låt till den tecknade filmen ”Mulan”. Producenterna ville ha en tjej som kunde ta ett högt ”e” i låten, de testade Marey Carey men hon föll så de bestämde sig för att fråga Christina Aguilera. Hon testade och det gick skitbra. Nu var Christina 17 år.

När hennes album släpptes var ”Genie in a bottle” först ut som singel och den åkte rakt upp på första plats på Billboard listan och där stannade den i flera veckor. Detta samtidigt som Destiny’s Child och Britney Spears låtar kom, men även de stannade länge i toppen på listan. Singeln sålde i 2 miljoner exemplar och albumet har hittills sålt i över 20 miljoner exemplar. Efterkommande singlar blev ”What a girl wants” och ”Come on over baby”. Bara några månader efter att albumet släppts fick Christina en Grammy för bästa kvinnliga artist, hon fick en absolut chock när hon hörde sitt namn ropas upp. Det tog minst en halv minut innan hon kunde resa sig ur stolen och gå och hämta priset, hon bara satt och höll handen för munnen och gapade. Hon sa efteråt att hon trodde bestämt att Britney Spears skulle få priset eftersom hennes album hade funnits ute längre, och alla talade om Britney Spears. Hon blev jätteglad över att hon vann ett sådant fint pris.

Nu när hennes album var släppt och allt så åkte hon runt i hela USA och många andra ställen i världen och turnerade, samtidigt försökte hon vara med i varenda TV-show som fanns. Tillslut blev hon utbränd och läkarna sa att hon var tvungen och vila. Det tog emot mycket att inte få fullfölja konserterna, men samtidigt visste hon att hon var tvungen och vila. Hon hade nu lanserat och turnerat runt i hela världen i mer än två år, under den tiden hade hon även hunnit med att spela in en spansk skiva, ”Mi Reflejo” som var en översättning från hennes engelska album ” Christina Aguilera”. För denna skiva fick hon ta emot en Grammy i den Latinoamerikanska Grammygalan och det var hon mycket stolt och glad över. Hon hann även med att spela in en duett med Ricky Martin, ”Nobody wants to be lonley”.År 2002 spelade hon in låten ”Lady marmalade” tillsammans med Pink, Mya, Lil´ Kim och Missy Elliot. Videon till denna låten har fått mycket kritik, eftersom de ser ut och dansar som horor. Många blev upprörda över att Christina ställde upp i videon, och hon säger att många sa till henne att hon inte skulle göra det, men hon gjorde det. Om kritiken hon har fått säger hon så här, ”ska du göra en musikvideo till en film som Moulin Rouge- som handlar om prostituerade som dansar och beter sig som prostituerade så är det väl inte så konstigt att musikvideon också handlar om det. Du måste ha på dig de där kläderna eftersom de har det i filmen. Så jag förstår inte varför det blev en sådan uppståndelse. Jag menar det var ju bara en video, det är ju inte så att jag går runt i de där kläderna hemma direkt.”

Samma år, 2002, släpptes hennes andra album, ”Stripped”. Albumet är väldigt personligt eftersom hon har skrivit alla låtarna själv eller tillsammans med någon. Hon säger att det tog så lång tid att få klart alla 20 låtarna, eftersom hon ville verkligen att det skulle bli en genomarbetad skiva och att alla låtarna skulle komma ifrån hjärtat och det gjorde dom. Låten ”I’m ok” på skivan handlar om hennes hemska uppväxt i hemmet och hon säger att det var väldigt jobbigt att skriva låten och att spela in den, eftersom alla minnena kom tillbaka. Hon säger att grät mycket under inspelningen och man kan faktiskt höra henne darra på rösten av gråt i mitten av låten. Men hon säger att det känns verkligen skönt att ha fått skriva av sig lite av smärtan, men minnen kommer alltid att finnas kvar. En annan låt ”Fighter”, handlar om hennes skolkambrater, hon sjunger att allt det som ni har gjort mot mig och sagt till mig har bara gjort mig starkare och jag bryr mig inte längre om vad ni har sagt till mig för det stämmer ändå inte. Många av hennes låtar har grundprincipen att bry dig inte om vad taskiga och elaka saker någon säger om dig, bara för att du är dig själv. Fortsätt att kämpa för det du tror på och det du gör, låt inte någon trycka ner dig, aldrig. För det kommer du aldrig att vinna på, du måste våga lyssna till ditt hjärta Hon sjunger också om att du måste tycka om dig själv och bli säker inombords annars kommer dina drömmar aldrig gå i uppfyllelse, och när du får ett bra självförtroende kommer allting att bli lättare. Hennes texter handlar också om att din kille får aldrig bestämma över dig, hur mycket du än älskar honom, och du får aldrig bestämma över honom. Ni måste komma ihåg att man är två i ett förhållande.


Jag älskar hennes texter och dom har verkligen gått till mitt hjärta, de har ett budskap som få artister kan förmedla så bra som hon gör. Hennes texter har verkligen hjlpt mig och jag känner igen mig så mycket i dom. Hela hon har verkligen fått kämpa dit hon har kommit idag och jag beundrar och ser upp till henne jättemycket verkligen.

En sista sak som jag vill säga är att jag kan inte förstå de personer som ser henne som en slampa eller en hora. De säger att hon är en dålig förebild för unga tjejer, varför? Hennes texter riktar sig verkligen till unga tjejer och killar, mest tjejer kanske, som jag sa innan så har de texterna ett väldigt bra budskap som verkligen passar unga som gamla. De säger att hon är en hora bara för att hon gjorde videon ”Dirrty”, och visst den var väldigt extrem kanske, och hon har även sagt det efteråt att hon ångrar att den videon blev som ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Christina Aguilera

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-02-05

    väldigt bra (:

  • Inactive member 2007-09-18

    jätte bra =)

Källhänvisning

Inactive member [2005-09-20]   Christina Aguilera
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4805 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×