Andra Världskriget

3 röster
12105 visningar
uppladdat: 2005-05-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning

1. Handlade USA rätt eller fel?
2. Hade det varit bättre att föra ett konventionellt krig?
3. Borde hänsyn ha tagits till eventuell påverkan på kommande generationer?
4. Kunde atombomben endast ha används i psykologiskt syfte?
5. Med tanke på USA:s agerande då är det rätt av dem att hindra andra länder att skaffa kärnvapen?


Fakta del

Pearl Harbor

I slutet av november och början av december så förklarade Japan krig mot USA. Den 7 december 1941 blev USA:s Stillahavs flotta på Pearl Harbor anfallet av Japan. Klockan var knappt åtta när dom första bomb planen började ses över Pearl Harbor. Den 7 december var en söndag så större delen av amerikanerna var på permition över helgen. Men större delen av alla fartyg låg i hamn på Pearl Harbor, så dom flesta fartygen blev total förstörda eller i ej brukbart skick. Klockan tio på söndags morgonen var anfallet över. På två timmar så hade inte mindre än 20 kryssare och 65 jagare förstörts. Efter anfallet gick USA med i kriget mot både Tyskland och Japan.
Midway

I juni 1942 planerade den Japanska amiralen Yamamoto ett anfall vid Midway. Yamamoto trodde att hans u-båtar skulle hjälpa honom att sänka den amerikanska flottan. Men amerikanerna viste precis allting som Japanerna gjorde och skulle göra. Dom viste allting för att dom hade knäckt den Japanska radiosignal koden. Den amerikan som hade befälet för USA:s flotta då var amerikanen Nimits. USA hade väldigt många gamla flygplan med sig till Midway. Dom gamla var till för att uppe hålla dom nya snabba japanska Zeron planen som dom hade tagit fram. När zeron planen hade fult upp med dom gamla amerikanska flygplanen så kunde USA:s Douglas Dantles plan kunde i lugn och ro bomba tre av dom Japanernas hangarfartyg. Slaget vid Midway blev det stora förluster för båda sidorna men japanernas förlust var mycket större än vad USA:s förluster var.
Atombomben

Den 6 Augusti 1945 föll ”Little Boy” över Hiroshima. ”Little Boy” vägde över 4 ton. Klockan var exakt 15 minuter och 17 sekunder över 8, när det slog en väldig blixt över Hiroshima. ”Little Boy” briserade 600 meter över marken och dödade allting inom en radie på 7,5 km. Den 9 augusti tre dagar efter ”Little Boy” använde USA ”FatBoy” för att bomba staden Nagasaki. ”FatBoy” gjorde inte lika mycket skada som ”Little Boy” gjorde för att Nagasaki har en annan terräng. Båda två atombomberna dödade över 120000 människor den 6 och 9 Augusti 1945. Det blir slutligen Japans slutliga nederlag i andra världskriget. Den 14 augusti så gick Japan mede på en slutlig kapitulation.
Egna tankar

1. Jag tycker att det är fel av USA att använda atombomben. Dom hade istället kunnat tagit med några Japaner och visat dom hur det blir när man använder en atombomb när dom hade anfallit Japan. Men dom hade bara kunnat att använda det som ett hot att använda atombomberna.


2. Det hade både varit bättre och sämre att föra ett konventionellt krig, det beros på vilken sida man står på. Så för Japanerna så hade det varit bättre att föra ett konventionellt krig i Japan mot Japan. Då hade Japan haft större chans att försvara sig för då hade dom inte bara blivit bombade på tre dagar mot två atombomb attentat. Men det hade varit sämre för USA att föra ett konventionellt krig mot och i Japan. Det hade både varit svårt att ta sig in i Japan för USA med det hade varit ändå svårare att ta över mer av Japan. Men om man ser på vad som har hänt med dom kommande generationer som både har haft det svårt att bygga upp städerna och få barn som inte är missbildade på olika sätt. Det hade varit bättre att inte använda atombomberna.


3. Ja. Man borde ha tagit mer hänsyn på vad som hade hänt kommande generationer. Jag tycker att USA borde ha tänk mer på vad som kommer att hända efter man har använt en atombomb. Istället för att bara se hur stor yta den kan spräng bort. Jag tycker att dom borde ha kollat lite mer på vad som händer när man använder en atom bomb. Man borde ha kollat vad som händer med människor när en atombomb sprängs.


4. Ja atombomben kunde endast används i Psykologiskt syfte om man tänker på vad som har hänt i världen efter USA:s hanterande av atombomberna. Amerikanerna kunde ha bjudit några hög uppsatta Japaner till USA så dom skulle kunna demonstrera hur en atombomb skulle kunna användas i ett eventuellt bomb dåd. Men dom hade också bara kunnat att använda det som ett hot. Om inte Japanerna drar tillbaka sina trupper i det stora ö området i södra Asien. Annars så använder USA atombomberna som två stora attacker mot Japan.


5. Ja det är rätt av dom att försöka stoppa tillvärkningen av atombomber i världen. Jag tr...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Andra Världskriget

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-05-30

    Bra arbete!!!

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-18]   Andra Världskriget
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4307 [2021-05-08]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×