Björn Rosenström

16024 visningar
uppladdat: 2005-04-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Starten

Hela grunden till det bandet startade när björn fick en spansk gitarr när han fyllde 13 år. Han började då på en nybörjarkurs "Sjung och kompa" i medborgarskolan. Det var han och en samling medelålders tanter som samlades varje tisdag i ett klassrum i Vallhamraskolan i Partille för att få en, som björn själv säger" en timmes kollektiv förnedring". Efter ett tag och mot alla odds så lärde han sig att spela dem kvalificerade ackorden D, Em, G, Am och efter en del slit det "dyngsvåra ackordet H7". Han kunde även sjunga och då sjöng han om Fredrik Äkare och Cecilia Lind. Det sägs att det var fantastiskt vackert.

Så småningom efter några år så började han att knåpa ihop egna låtar som han då och då spelade för sina kompisar. Kompisarna dem skrattade och var glada. Sedan så började Björn läsa som juridikstudent på Handelshögskolan i Göteborg. Och på kvällarna och helgerna jobbade han i baren på skolans pub, Handelspuben.

Det var just på Handelspuben som han i nyktert tillstånd fick höra och bevittna di versa historier från festande människor. Och han studerade även då deras hejdlöst festande beteende som gjorde att han fick idéer till nya låtar.

Till slut spelade han på fester i skolan och han fick ett litet känt namn i studentkorridorerna. År 1996 så var det dags för Björn att ta farväl av studentlivet, han var nu klar med studierna. Så han tog med sig sin bror Jonas (på bas) till en studio inne i stan och spelade in plattan ``Låtar som är sådär`` på hela en och en halv dag tog det. Otroligt! Björn tryckte upp 1000 ex av den som han sålde i puben den han en gång hade jobbat och i skolans bokhandel. Så här tänkte Björn vid detta tillfället "Att någon som inte visste vem jag var skulle vara intresserad av plattan betraktade jag i detta läge som helt otänkbart."

En dag kom Björns klasskompis Max Eliasson fram till Björn och sa till honom att han hade spelat hans platta på en bandyträning i Kungälv och att nu ville alla i bandylaget köpa den. Björn fattade ingenting. Han trodde att Max skämtade med honom, men det gjorde han inte. Efter det så spred sig plattan med vinden och till slut hörde sig folk av sig till Björn från hela landet och ville få tag på plattan. Se så det kan gå.

Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i hela detta av långa land. Efter ett halvår fanns plattan i varenda skivbutik. Björn tyckte att detta kändes extremt märkligt. Men under loppet av ett år så såldes plattan utan marknadsföring i hela 110 000 exemplar och den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan. Björn säger att han är väldigt stolt över historien bakom "Låtar som är sådär".

Det var så allt startade. Nu är Björn Rosenström ett väldigt känt band med både framgångar här i Sverige och i Norge.
Jag har sett två Björn Rosenström konserter och båda dem två var här i Karlskoga på Stranddagarna. Den ena var året 2002 men jag kommer tyvärr inte ihåg så mycket ifrån den pga. att jag var lite full då. Men det jag kommer ihåg är att jag gick med min bästa kompis Lotta och att vi hade JÄTTE kul.

Jag kommer ihåg mera från andra gången jag såg honom uppträdda. Och det var på förra årets Stranddagarna 2004. Jag, Lotta och Sanna stod nästan längst fram. Men det var väldigt trångt. Det vart en sådan skön stämning när alla glada ungdomar stod och sjöng med i varenda sång. Man kan allt säga att Björn Rosenström är ungdomens allsångs ledare. När konserten var slut så stannade jag och Lotta kvar vid scenen för att se om Björn skulle komma och skriva några autografer och det gjorde han. Jag fick en autograf på min mobil. Och Lotta fick en på sin arm. Och så fick vi självklart en kram utav honom. Lotta var bara tvungen att säga en sak till honom ``Fan vad snygg du är``. Och Björn svarar med ett leende på läpparna ``Jag vet, du är ju inte så dum du heller``. Och sen går han. Det var min träff med honom det. Och självklart har jag kvar autografen på min mobil(har en ny mobil nu). Bilden är från scen på Stranddagarna år 2004.

Björn Rosenström och det jävla bandet
Björn Rosenström: Föddes den 8 augusti 1970 och han är uppvuxen i Sävedalen i Göteborg. Björn har en helbror Jonas och 7 halvsyskon. 1996 tog han examen i jur. kand i Göteborg. Nu mera bor han i en villa i ut kanten av Göteborg tillsammans med sin flickvän och son. Han är 189 cm lång och väger 77 kg. Han har även skostorleken 44.

Det jävla bandet
Jonas Rosenström:
Föddes den 17 september 1972 och är Björns lille bror. Har en flickvän, en helbror Björn och 7 halvsyskon. Jonas har examen i Fil. kand. Personal och Arbetslivsfrågor, Gbg Universitet. Jonas är 188 cm lång och väger 82 kg. Lirar bas i bandet.

Markus Netterlid:
Föddes den 10 juli 1975 på Mölndals lasarett. Men är uppvuxen i Kolmården. Tyvärr så har Markus ingen examen. Markus sysselsättning i bandet är att spela trummor. Markus bor även han i en villa utan för Göteborg. Där bor han tillsammans med sin sambo och deras hundar Ila och Tintin. Han har även 3 helsyskon och 5 halvsyskon. Markus är 187 cm lång och väger mellan 80- 90 kg.

Fredrik Lidin:
Han är 35 år gammal och är uppvuxen och bor i Partille, Göteborg tillsammans med sin fru och tre barn. Fredrik är 180 cm lång och väger 83 kg. Fredrik spelar Gitarr, mandolin och körar i bandet.

Pär Edwardson:
Han är 38 år, singel med två barn. Han spelar gitarr, klaviatur, tamburin och köra...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Björn Rosenström

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-10-26

    mycket bra skrivet.

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-19]   Björn Rosenström
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4096 [2020-09-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×