Fotboll - Delad glädje är dubbel glädje!

4711 visningar
uppladdat: 2005-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Fotboll är den vanligaste idrotten i Sverige. Anledningen till det är antagligen att det är så enkelt att spela. Ett exempel på hur enkelt det är får man om man tittar på barnen i Afrika. När man ser ett TV-inslag därifrån förstår man hur fattigt det är, ändå skymtar nästan alltid fotbollsspelande barn i bakgrunden. Allt som behövs för att spela är en boll. Det är bara att ta bollen under armen, samla ihop några kompisar och leta upp en gräsyta, sedan kan man sätta igång. Fotboll är något för alla. Man behöver inte vara med i någon klubb för att spela, även om det i Sverige är den vanligaste spelformen.

Att spela i en klubb innebär organiserad träning och man får spela match tillsammans i klubbens ställ. Det är roligt att ta på sig klubbens färger och känna att man representerar den.

Det roligaste med fotboll är att det är så varierande. Det uppstår hela tiden nya situationer som man snabbt måste lösa, man har inte tid att planera. Fotboll blir därför aldrig enformigt. Dessutom finns det så många olika saker som man kan vara bra på. Alla i laget är bra på olika saker, vilket är nödvändigt. Man behöver inte ha jättebra teknik, utan istället kanske man är stark eller snabb.

Eftersom fotboll är en lagidrott ger det gemenskap. Vid varje träning träffar man alla lagkamraterna i omklädningsrummet, både före och efter. Precis som i andra lagidrotter behöver man inte känna sig ensam. Förlorar man är det ju minst 10 till som också har förlorat och vinner man är det lika många som även de är glada. Delad glädje är dubbel glädje, sägs det ju.

Fotboll är väldigt allsidig träning, det ger både kondition och allmän styrka. Att träna i ett lag innebär inte bara att man tränar med boll, även om största delen består av sådan träning. Kondition och styrka är andra delar av träningen.


Åka på cup

Nästan alla ungdomslag åker på cuper. Det kan gälla större eller mindre turneringar med både tjejer och killar, eller bara det ena könet. Att åka på cup är något speciellt. Man är så förväntansfull och uppspelt. Det är inte bara matcherna som lockar, utan minst lika mycket det som är runt om. Man bor tillsammans med lagkamraterna och ledarna i ett klassrum, på samma skola som andra lag. Det är spännande att träffa andra fotbollsspelare och om det är en stor cup kan man bekanta sig med tjejer och killar från andra länder. Det känns häftigt att prata engelska med de som bor i rummet intill, eller att möta ett lag från USA. En del kvällar är det disco, där man får ytterligare en chans att träffa folk.

Matcherna är också något man ser fram emot, det är ju faktiskt för att spela som man är där...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fotboll - Delad glädje är dubbel glädje!

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-15]   Fotboll - Delad glädje är dubbel glädje!
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4054 [2020-07-09]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×