Kvinna i indien

1 röster
14018 visningar
uppladdat: 2005-04-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Är det inte en rätt att få leva med den man vill?
- Inte enligt alla folkslag.

Det är upp till föräldrarna att hitta en man eller fru till sina barn, det skall vara en partner som kommer ifrån en ordnad och med samma kast grund.
Man kanske känner någon som känner någon, eller så får man väl helt enkelt ta och annonsera i tidningen för området. Innan det bestäms om man ska ta och gifta bort sitt barn till en familj så måste det förhandlas, och här har ungdomarna som gifts bort absolut inget alls att säga till om.

I förhandlingarna så bestäms också vad hemgiften som kvinnans familj ska lämna. Ofta så har de aldrig träffats förrän på bröllopsdagen.
Man kan få ner hemgiften om flickan är vacker och välutbildad, så att om man har fått ett fult skal så kan det bli dyrare, precis som att de ska gifta sig med en sak utan personlighet. Om flickans föräldrar inte håller vad de lovat i hemgift så kan flickan misshandlas eller dödas! Men då förklarar de det som en olyckshändelse, kvinnan råkade bara fatta eld när hon satt vid fotogenköket, eller hon tog självmord, den så kanske de gråter en tår, men i själva verket så kanske de har hällt fotogen över henne och tänt på eller mördat henne. Det finns siffror på 1600 fall per år av brudbränning och mord varje år, men visst finns det mörkertal som jag inte ens vill veta siffrorna på.
Om man nu skulle vara så stark och våga anmäla sin man, eller vem det nu var som t.ex. Misshandlade en så kan rättegångsprocessen ta flera år, man kanske rent av hinner dö innan, man får en gällande dom.

Men på vissa områden så har hemgiften tagits bort, t.ex. I delar av södra Indien.
År 1961 så kom det ändå en lag som förbjöd hemgift men den har inte alls blivit så populär, det blir också svårt att straffa och döma för att hur lätt är det att se skillnad på en bröllopsgåva och hemgift? Det är inte lätt…

Många menar att varför ska kvinnans familj betala om någon ska betala, det borde väl vara tvärtom, nu när kvinnor minskas, (bl.a. för att det är så dyra att gifta bort) att männen betalar för de sällsynta juvelerna (kvinnorna). Kanske håller jag med dem, men det kanske beror på att jag själv är utav det kvinnliga könet, men jag stödjer lagen om förbjuden hemgift till 100 % och jag tror att det finns många fler som gör det.

Men nu åter till bröllopet, ju större bröllops och bröllopsfest desto högre status får kvinnans familj. När man har gift sig som kvinna så flyttar man in hos mannen och hans familj, eller om han har skaffat en egen boning, mannen och hans familj bestämmer sedan vad du ska göra om dagarna, och hur du ska vara gentemot dem, enligt Indisk tradition så ska man lyda mannen och kanske respekten mot kvinnan ökar när hon har fött honom en son.

Enligt indisk tradition så är det bara så att kvinnan inte ska ha den största makten, det ska mannen ha, det är han som ska bestämma!
De ska inte bara vara undernådiga i familjen det är även i politiken, även fast den har blivit bättre och det finns undantag som Indira Gandhi, men undantagen är få. I hinduisk tradition så står det att en kvinna alltid ska göra som hennes man vill, gå med på allt han bestämmer, hon ska uppfylla hans krav. Till och med om han är otrogen så ska hon älska det han gör. Finns det någon möjlighet att man verkligen kan det rent psykologiskt?

Om man mot alla odds motsätter sig familjens val av partner och följer sitt hjärta så kan man nästan räkna med att familjen kommer att vända sig bort och ta avstånd, i vissa fall så kan det nog till och med hända ännu värre saker, som att man kan bli mördad, hederssmord. Så att det är nog inte ett lätt beslut om man väljer själv sin älskade.

Men det verkar ändå som av det jag har läst att ungdomarna ser detta som helt naturligt och bekvämt att familjen väljer partner, för att de behöver aldrig vara oroliga över ”att bli över”.
De tycker säkert att vi inte är riktigt kloka som umgås på det här viset, skiljer och gifter oss titt som tätt (grundat på de höga siffrorna av skilsmässor) och att vi umgås olika kön, det har de ald...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kvinna i indien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-14]   Kvinna i indien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3980 [2020-12-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×