Ernest Hemingway

9 röster
21671 visningar
uppladdat: 2005-04-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Ernest Hemingway föddes klockan åtta på morgonen den 21 juli 1899, i förorten Oak Parks, utanför Chicago i staten Illinois. Hans mamma var Grace Hall, en duktig operasångerska. Pappan hette Clarence och jobbade som familjedoktor. Ernest hade även fyra systrar och en bror. Familjen präglades starkt av den konservativa mellanvästerns värderingar om en stark kyrka, hårt arbete och starkt självförtroende som värdegrund. Mamman var en dominant kvinna som förtryckte pappan, men lärde barnen fint manér och att spela instrument. Pappan var mycket naturintresserad och brukade ta med Ernest på jakt och fiskeutflykter. Tidigt började Ernest intressera sig för indianerna och deras sätt att leva i naturen. I skolan var unge Hemingway mycket duktig; både på sport och skrivning.

Hemingways del i första världskriget var som ambulansförare åt Röda Korset. Egentligen hade han ett synfel som skulle hindrat honom, men det struntade han i. Trots en splitterskada i benet lyckades Hemingway rädda en annan ambulansförare från döden, under en attack i Italien. Detta gav honom den italienska silvermedaljen. Under andra världskriget arbetade Hemingway som krigskorrespondent. Han blev senare känd som den tyste, starke hjälten med dragning till äventyr och faror.

Ernest Hemingways stora genombrott som författare kom med romanen ”Farväl till vapnen”. Det var en brutal skildring av första världskriget, men också en berättelse om kärleken mellan Ernest och den vackra sjuksköterskan Agnes.
Hemingways kanske bästa bok är ” Klockan klämtar för dig”. Den är också en roman om krig, denna gång spanska inbördeskriget. Han beskriver en ung amerikans sista dagar som frivillig deltagare i kampen mot fascismen. Försöket är att visa hur varje människas död är förbunden med ens egen.
1954 fick Ernest Hemingway nobelpriset i litteratur. Han hade skapat en alldeles egen skrivteknik; Isbergstekniken. Den gick ut på att bara skriva det absolut nödvändigaste. Om författaren var tillräckligt skicklig skulle läsaren ändå veta vad som inte sagts. Isbergstekniken fyllde Hemingways böcker med styrka och gjorde honom känd över hela världen. Han var en av de viktigaste författarna under 1900- talet.

Hemingway reste mycket under sitt liv. Han överlevde två flygplanskrascher, men fick på grund av dessa både njurproblem och högt blodtryck. Medicinen gjorde honom deprimerad, han orkade inte längre skriva och han börj...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ernest Hemingway

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-06]   Ernest Hemingway
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3848 [2020-02-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×