Muhammed Ibn Abdallah

4 röster
8325 visningar
uppladdat: 2001-01-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Muhammed var Guds profet och grundaren till världens näst största religion, Islam. Han föddes omkring 579 e.kr i Mekka i nuvarande Saudiarabien. När han föddes så var Arabiska halvön uppdelad i små stamsamhällen, och det var inte gemensam religion på halvön. Det fanns de som var judar, kristna och även fler mindre religioner.
Muhammeds far dog redan innan sonen föddes, så Muhammed växte istället upp hos sin farbror. Han tog hand om honom ändå tills han som ung kom att träda i tjänst hos den rika änkan Chadidja. Hans jobb där var att hämta varor i Syrien. När han blev 25 år så gifte han sig med Chadidja.
Nu när han inte behövde bry sig om att skaffa pengar, så kunde han istället ägna sig åt att de religiösa tankar som han var så intresserad av.
Under den tiden som Ramadan pågick, brukade Muhammed ge sig upp på berget Hira, ”Ljusets Berg”. När han var uppe där år 610 så uppenbarade sig ängen Gabriel för honom. Ängeln uppmanade Muhammed att ge sig ut och förkunna den enda sanna läran, som är: ”Allah är en och Muhammed är hans profet”. (Allah är arabiska och betyder Gud).
Muhammed begav sig till Mekka och försökte att intala människor att de skulle tro på den sanna läran. Men han mötte hårt motstånd och blev tvungen att fly därifrån. Med en liten trogen skara så tog han sig till Medina där han välkomnades med öppna armar. Denna utvandringm som skedde 622 e.kr, var så viktig för muslimerna att det året tagits som utgångspunkt för den islamska tideräkningen.
Redan efter två år så hade han vunnit i Medina och folket där trodde nu på den sanna läran. Motståndet som skedde från stadens judiska församling var övervunnet. De som satt sig upp mot övermakten hade antingen varit tvungna att ta till flykten eller blivit dödade.
624, vid slaget i Badr, så övervann han ett angrepp från Mekka. Då spreds han inflytande och snart hade han makt över hela arabiska halvön. 630 så kunde han tåga in i Mekka. Helgedomen Kaba rensades från avgudabilderna och blev istället en samlingsplats för muslimer som tillbad Allah.
632 så dog Muhammed. Han hade då...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Muhammed Ibn Abdallah

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-01-22]   Muhammed Ibn Abdallah
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=378 [2018-11-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook