Livets Ord

5 röster
19615 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Livets ords Bibelskola grundades 1983 i Uppsala av Ulf Ekman, som var Studentpräst då. Ulf Ekman hade då en tid varit i USA för att studera en Bibelskola i Oklahoma. Väl tillbaka i Sverige bestämde han sig för att lämna sin prästtjänst inom Svenska Kyrkan och startade Livets Ord, han satte sig själv som ordförande i församlingen, och även som högste pastor och han kontrollerar även ekonomin inom stiftelsen.

Idag består församlingen av enligt Livets Ord själva av
10 000 medlemmar men ungefär 2500 medlemmar är aktiva och på en vanlig gudstjänst i deras kyrka i Uppsala får man in drygt 70 000 svenska kronor i kollekt från medlemmarna.Vid större och mer speciella tillfällen kan drygt 400 000 kronor samlas in i kollekten.

Varje medlem ger också 10% av sin inkomst till församlingen, vilket betraktas som en medlemsavgift.
Livets ord är en stiftelse och de har inte direkt något medlemsregister, vilket medför att medlemmarna inte heller har något inflytande i församlingens verksamhet, utan ”lyder” under ledningsgruppen i församlingen.
Livets ord är den största framgångsteologiska församlingen i Sverige. Med framgångsteologi menas att Gud vill ge sitt folk glädje, kraft, hälsa och välgång och det är Djävulen som skapar sjukdomar, fattigdom och elände bland människor i världen.
De som är verkligt kristna står inte under djävulens makt, utan har kraft att hålla sig undan Djävulen och Hans onda andar.

Vid en Livets Ord-Gudstjänst uppmanas de deltagande att låta Guds Ande ta sin boning i deras själar så att Guds Kraft kan bryta ner satans makter. Mycket sång och musik framförs på scenen längst fram i kyrkan, och man ber till samme Gud som i den kristna religionen.
Skillnaden mellan Livets Ord och den kristna tron är tolkningen av Guds ord och meningar i Bibeln. Livets Ord- anhängarna tycker att den kristna religionen har förfallit och blivit för slapp och tolerant, de föraktar inte andra religioner men tycker att mycket i samhället är ont och omoraliskt.
Livets Ord säger sig stå för att alla människor har lika värde, oavsett hudfärg, ursprung och bakgrund. Detta verkar gälla alla utom de homosexuella.
De homosexuella är enligt Livets Ord bärare av en psykisk sjukdom, som tillkommit under en svår barndom. Ulf Ekman har själv påstått att det är de homosexuellas fel att HIV/AIDS finns, ”eftersom de mörkhyade i djunglerna hade sex med apor och sedan åkte till New York och hade sex med homosexuella som har spridit sjukdomen över hela världen”.
Han är helt emot giftermål och adoptioner bland homosexuella, och anser att det är onaturligt. Inte heller tycker Ulf Ekman att man ska visa en alltför tolerant syn mot de homosexuella då de kan bli aggressiva.
Homosexualitet liksom psykiska sjukdomar kan botas med böner och en stark tro till Gud.

Livets Ord menar att det finns olika sorters liv;
Växter har ett liv, Djur har ett annat, men människor är de enda som har en chans till ett liv med Kristus. Detta är tvärtemot vad hinduerna tror, nämligen att man i ett annat liv kan vara ett djur. Gud dömer ingen människa ohörd, han ger alla samma chans att upptäcka och bekänna sig till honom. Kroppen är som ett tempel, därifrån ska du tillbedja Gud. Du ska dock inte dyrka din kropp, men inte heller förakta den. Gud har skapat din kropp och att klaga på den är att klaga på det Gud skapat.

Djävulen vill förstöra din kropp eftersom att du är Guds redskap på jorden, och utan kropp så finns du inte på jorden. Sjukdomar är djävulens verk. Alla människor kan bli sjuka, utan att det betyder att de syndat. Vissa sjukdomar, t.ex. könssjukdomar, är dock tydliga bevis på att du syndat. Man kan bli frisk från sjukdom om man tror tillräckligt starkt. Detta ser Livets Ord som en fantastisk möjlighet och inte ett fördömande, "du blir sjuk om du inte tror tillräckligt starkt".

Livets Ord har reagerat starkt mot att Sverige har tillåtit användning av abortpiller, eller dödspiller, som Livets Ord väljer att kalla pillret för. De påpekar också noga att det är samma företag som tillverkar "dödspillret" som tillverkade Cyklon B, gasen som under andra världskriget användes i koncentrationslägren. Detta visar mycket starkt vad de tycker om aborter. De tycker att människor ska ta ansvar för sina sexuella handlingar. Man ska inte ha sex före äktenskapet och man ska ta emot de barn som Gud ger en. Barnet är en individ redan när det ligger i mammans mage. De tycker att många abortförespråkare förvandlar barnet till en cellklump när de debatterar.

Om man ingår ett äktenskap, man- kvinna, anser Livets Ord att det är meningen att man att man ska leva i resten av livet, att skilja sig är en synd. Överhuvudtaget medför synder liksom homosexualitet en viss ”utfrysning” inom sekten.


EGNA REFLEKTIONER

Livets Ord vill inte jämföra sig som sekt med Mormonerna och Jehovas Vittnen, och de anser inte själva att de är en sekt, utan mer en utvecklad religion som ”håller sig till Guds ord”.
Jag tycker att Livets Ord faktiskt är en sekt, de värvar medlemmar på samma sätt som andra sekter, predikar på gator osv.. Dessutom har de en ”personlig”, vilket skiljer dem från tillexempel en religion som Kristendomen som endast har ”Gud” som ledare, det är ”Gud” som har skapat religionen, medan Ulf Ekman har skapat denna ”religion” och gjort den till ”sin”.
Livets Ord är för mej en slags Lycko-Och-Styrke-Dyrkande sekt som bara vill att allt ska vara lyckligt och gott, men föraktar de svaga och de utsatta.
Synen på de homosexuella är för mig absolut inte godtagbart, att behandla de människor och förtrycka dem på det sättet är helt fel. Homosexuella är varken onormala eller värda att behandlas som löss! Jag förstår inte hur man ens kan uttala sig om hans antagna ”mörkhyade och ap-sex”?! Dessutom har deras teorier om homosexualiteten ingen verklig grund.
Nej, det här är definitivt en destruktiv sekt som är ute efter maktmissbruk och jag anser att sekt-anhängarna, däribland en av de mest kända, svenska sångerskan Carola, blivit ilurade lögner och lösa, ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Livets Ord

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-04-20

    Jag är själv kristen, med det är sådana här organisationer som ger oss dåligt rykte och som får mig att skratta :P Homosexualitet är inget fel. Gud älskar ju alla människor enligt tron. så vadfan gnäller dem om?!?!?!

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Livets Ord
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3701 [2021-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×