Sahlin-affären

4083 visningar
uppladdat: 2001-01-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Mona Sahlin
Hösten 1994 var Mona Sahlin landets populäraste politiker. Men under åren som vise statsminister, rasade förtroendet för henne. Ingen annan svensk politiker har förlorat sin popularitet så fort, sedan 1979. Det står medierna till stor del skyldiga för.

Mona Sahlin har under hela sitt liv varit kontroversiell, ändå tror vi inte att hennes popularitetsförlust hade med hennes politik att göra. Hon tappade lika mycket av sin popularitet bland alla partiers väljare, både från vänster och höger. Vi tror att det faktum att Mona Sahlin är en kvinna är en viktig orsak till hennes fall. Visserligen förlorade Mona Sahlin mer i popularitet hos kvinnorna än hos männen.
Under våra efterforskningar har vi fått klara bevis på att entydiga forskningsresultat visar att de peronliga egenskaper har mycket större betydelse hos kvinnorna än hos männen. Vi tror att det var hennes personliga egenskaper som gjorde att det gick som det gick.

Förödande för Mona Sahlin
Ett år innan hon tvingades avgå som vice statsminister och jämställdhets minister tyckte 77% att hon verkade ärlig. Ett år senare hade hälften av befolkningen ändrat sig. Nu tyckte bara 28% att hon var ärlig.
För politikers popularitet är pålitligheten mycket viktig. Hösten 94 tyckte 71% att Mona Sahlin var pålitlig, ett halvår senare hade även här hälften ändrat sig. Nu tyckte bara 26% att hon gick att lita på.
På grund av att hon var kvinna så var detta förödande. Enligt Peter Esaiasson har ingen annan politiker baserat sin popularitet i lika stor utsträckning som Mona Sahlin. Vi anser hon var populär mestadels för att folk trodde att hon var ärlig och pålitlig. När väljarna, både socialdemokrater och andra inte längre tyckte att hon hade dessa egenskaper försvann Mona Sahlins popularitet, och förtroende.
Vi tror också att hennes fall också berodde på att hon saknade stöd från partitoppen. Förutom Ingella Thalén var det ingen som offentligt helt stödde Mona. Om partiledningen kraftfullt stöt Mona, kunde det hade vänt opinionen,...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sahlin-affären

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2001-01-18]   Sahlin-affären
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=367 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×