En handelsresandes död

6114 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta drama handlar om en familj som består av Willy, Linda, Hap och Biff. Willy, mannen i huset, har arbetat som handelsresande i nästan hela sitt liv, men börjar tappa greppet nu. Han är en väldigt bestämd person som är svår att rubba. Hans fru, Linda, verkar vara hans motsats då hon är omhändertagande och väldigt omtänksam. Hon är snäll, på gränsen till mesig, och beskyddar sin make väldigt mycket. Hap, en av de båda sönerna, arbetar också som säljare. Han tycker däremot att det är mycket roligare att vara ute, ha kul och att träffa tjejer. Biff är en stor kille som har haft lite otur när det gäller jobb. Han var däremot en framstående idrottare under sin tid i skolan.

Dramat handlar mycket om de förhoppningar som de olika familjemedlemmarna har på varandra. Föräldrarna vill gärna se sina barn lyckas, och helst inom branschen som handelsresande eller någon mer framstående position. Det känns som om framgång mäts i hur mycket pengar man tjänar och hur välkänd man är av grannarna. Det handlar också om sönerna som försöker att bli som de förväntas. Myterna ligger mycket i att ”man är sin egen lyckas smed”. Det stämmer inte riktigt i livet då man kan ha otur med konkurrens och att personkemi gör att man inte alltid får det man förtjänar. En annan myt kopplar jag tillsammans med ordspråket ”sådan far, sådan son”. Biff och Hap förväntas hela tiden att bli som pappa och ”lyckas” i livet.

Willy verkar trots allt inte särskilt lycklig. Hans fru misstänker att han vill ta livet av sig och detta späs på ytterligare då Willy nämner att han är ”mer värd död än levande”. Det han tänker på verkar vara försäkringen som skulle bringa extra pengar till kassan nu när det går ganska kärvt för honom på jobbet.

Biff och Willy har aldrig kommit överens särskilt bra och detta kan bero på de förväntningar dom de har på varandra. Willy tycker att sonen svikit honom när han aldrig ”blivit något”. Efter sin karriär under skoltiden verkade ju allt peka uppåt för Biff, men när den utvecklingen stoppade blev nog Willy lite besviken. Biff tycker däremot att Willy bara talat om hans möjligheter att bli någon och tjäna stora pengar. Detta...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En handelsresandes död

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   En handelsresandes död
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3530 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×