JK Rowling

6 röster
13217 visningar
uppladdat: 2005-02-09
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har valt att skriva om J K Rowling eftersom jag har blivit inspirerad av hennes böcker. Det hela började när jag gick i femman, då läste jag mest Bert och Sune böcker. Jag tyckte att det var dags prova någon ny bok och det blev det den första Harry Potter boken. Direkt efter att jag hade läst färdigt första kapitlet tyckte jag att den var jättespännande. J K Rowling skriver på ett mycket tänkvärt sätt med mycket beskrivande ord och en sammanhängande text. Jag har gjort ett litet utdrag från den femte boken Harry Potter och Fenixorden som beskriver ungefär hur hennes texter kan vara: ”Sommarens hittills varmaste dag närmade sig sitt slut och en dåsig tystnad vilade över de stora, fyrkantiga husen på Privet drive, De annars så skinande blanka bilarna stod dammiga på infarten, och de förut så smaragdgröna gräsmattorna låg svedda och gulnade eftersom all bevattning förbjöds pga, Torkan”. När man läser det här så får man en klar bild i huvudet, och jag tycker att det är en positiv egenskap. Miljön i hennes böcker är till stor del väldigt realistisk och verklighetsnära, vilket gör det ännu lättare att känna igen sig. Jag berörs själv ganska mycket av hennes böcker så jag brukar läsa lite ur hennes böcker någon timme i veckan. Själv har jag läst ut alla hennes böcker och jag har också läst om vissa av hennes böcker flera gånger. Hennes böcker har genren science fiction.

J K Rowling föddes den sjätte juli 1965 i Chipping, Sodburry som ligger i England. Hon fick också en syster två år senare som heter Di. När hon var 26 år gammal flyttade J K Rowling till Portugal för att bli engelsklärare där. Hon gifte sedan sig med en journalist och födde senare en dotter som heter Jessica. Strax efter Jessicas födelse så skildes Joanne Rowling och hennes man. Sedan flyttande hon till Skottland för att vara nära sin syster Di. Joanne Rowling hittade på Harry Potter historien under en resa mellan Manchester och London. Hon fantiserade ihop hela berättelsen under resan; miljön, personerna och handlingen. Namnet Potter var ett namn på hennes kompis, som var granne med Joanne Rowling när hon bodde i England. Hon var arbetslös och hade en liten dotter att försörja, trots det började hon att skriva berättelsen om Harry Potter. När hon var klar med berättelsen så visade hon den för några vänner och de sa att historien var väldigt bra, så hon kontaktade en förläggare och han nappade direkt. Efter succén skrev hon på ett avtal med Warner Bros som var värt någon miljard. Hennes böcker har blivit översatta i över 35 olika språk och hon har planerat att ge ut sju böcker.
Det har bland annat gått konstiga rykten om att hon skulle ha skrivit sista kapitlet av den sjunde boken redan och att den förvaras i ett bankvalv. Enligt henne själv så är det en absurd tanke som bara media har hittat på för att förstöra hennes rykte.
Tre av hennes böcker har blivit storsäljande filmer och fem böcker är redan skrivna.
1.)Harry Potter och De vises sten (Kom ut den 24 augusti 1999)
2.)Harry Potter och Hemligheternas kammare (Kom ut den 8 juni 2000)
3.) Harry Potter och fången från Azkaban (Kom ut den 24 januari 2001)
4.) Harry Potter och den flammande bägaren (Kom ut den 26 september 2001)
5.) Harry Potter och fenixorden (Kom ut den 3 april 2004)

Den femte boken sålde i över en miljon kopior. Just nu är Joanne Rowling ca 35 år och har precis fött ett till barn. Hon har vunnit många priser som till exempel: The smarte Price och The Bookseller Author. Hennes böcker handlar främst om moral enligt henne själv,
och hon vill att böckerna ska vara i samma anda som sin idol C S Lewis böcker. Hon lever ett liv i lugn och ro, pengar är inget problem för henne eftersom hon nu är en av Storbritanniens rikaste kvinnor. Hennes mål är att lugnt och sansat skriva klart böckerna om Harry Potter.

Skriven av Sohail 8CDE

KÄLLA:
(INTERNET)
WWW.GOOGLE.SE (SÖKT PÅ JK ROWLING)
WWW.HARRYPOTTER.SE
WWW.HARRYPOTTER.NU
WWW.ALTAVISTA.SE (S...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: JK Rowling

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2005-02-10

  Jag tycker att det var en BRA

 • Inactive member 2005-02-21

  Det var verkligen en bra uppsa

 • Inactive member 2005-05-18

  Du har skrivit en bra uppsats,

 • Inactive member 2007-12-04

  Thumbs up!

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-09]   JK Rowling
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3501 [2019-08-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×