Jurtjyrkogården

6361 visningar
uppladdat: 2005-02-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken som jag har läst heter Jurtjyrkogården, originaltiteln är Pet Sematary . Den har skrivits av Stephen King och utgavs för första gången 1984. Just den här boken som jag har läst har utgivits av Bra Spänning i Höganäs. Boken har 495 sidor och är ganska tjock.

Bokens författare Stephen King föddes den 21 september år 1947 i Portland som ligger i delstaten Maine i USA; där många av hans berättelser utspelar sig. När han bara var två år lämnade hans far familjen och det blev en svår uppväxt.. År 1966 tog King examen och 1971 gifte han sig. Hans stora genombrott är boken Carrie som kom 1973. Efter den boken har hans böcker bara kommit som en ström. Några av hans stora böcker är Varsel (originaltitel The Shining) som kom 1980, Cujo (1982) och Jurtjyrkogården (1984). De flesta av hans böcker har filmats som till exempel Carrie (1976) och Jurtjyrkogården (1989).

Handling
Boken handlar om familjen Creed som består av Eileen (kallas för Ellie) som är 7-10 år och dotter i familjen. Gage som är Ellies lillebror som bara är 2-5 år (det står inte exakt hur gamla dem är). Mamman i familjen heter Rachel och pappan Louis. Det är pappan det handlar mest om. Boken utspelar sig någon gång på 80-talet.

Familjen Creed flyttar till ett vackert hus i den lilla byn Ludlow. Redan första dagen träffar familjen deras gamla granne Jud och dennes hustru. Jud varnar dem för den hårt trafikerade vägen som gränsar till tomten.
En liten bit bort från huset ligger jurtjyrkogården . Barnen i trakten begraver sina älskade husdjur där. Ett kort stycke bortom jurtjyrkogården finns det en annan mycket äldre begravningsplats som härstammar från Micmac-indianerna. De som begravs där återvänder till livet.

Mina reflektioner
Jag tycker att boken var bra. Den var både spännande och lite läskig. Man är tvungen att läsa ungefär en tredjedel av boken innan det händer något spännande, det är lite jobbigt tycker jag. I slutet av boken är det så spännande att man knappt kan sluta läsa. Om jag skulle ge den här boken ett betyg på en skala från 1-10 så skulle den helt klart få en 9, för d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jurtjyrkogården

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-09-14

    vad fick du i betyg för detta?

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-01]   Jurtjyrkogården
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3234 [2020-08-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×