MIchael Jackson - The King Of Pop

17 röster
27420 visningar
uppladdat: 2004-05-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund
Jag valde att forska om Michael Jackson för att jag anser att han är en otroligt duktig musiker och låtskrivare.
Eftersom jag är intresserad av Michaels liv finner jag mig ganska insatt i vilka skivor som har getts ut, även delar av hans liv så som tabbar och personförändringar.
Hans liv är en framgångs saga samtidigt en personlig tragedi.
De dokumentärer som visats på tv har jag följt, jag har även läst de tidningar som haft stora artiklar om honom.
Jag vill ha reda på om han är skyldig till de anklagelserna han är utsatt för, att vara pedofil, ha utfört skattebrott och att han nästan är bankrutt.
Jag tycker om de flest låtarna som Michael har gjort. Texterna som till exempel Heal the world, Black or White, The earth song och We are the world. Är texter som verkligen får en och tänka efter. De berör!
Det är inte bara låt texterna som har fått mig intresserad av Michael Jackson. Hans uppväxt sägs ha varit hård och vad i världen kan ha drivit honom till denna långa rad av ansikts operationer? Min före detta klass kamarat Luquene Gustafsson var personen som fick mig att lyssna på Michaels musik, jag var också intresserad av sättet Luquene dansade på. När jag sedan frågade vart han hade lärt sig stegen så var det självklara svaret att han hade kollat på musikvideos som Michael hade gjort. Moon walks och andra avancerade steg hade Luquene lärt sig av att studera och sedan öva, öva och öva. Och när man studerar hur han rör sig så finner man ett ord för det, Lealös.
Så musiken i sig, dansstegen, låttexterna och artisten facinerar mig och det gjorde att jag valde att forska om The King Of Pop – Michael Jackson.


Michael Joseph Jackson

Född: Den 29 augusti år 1958 I Gary Indiana USA.

Bor: På gården Neverland I Los Angeles. Han köpte gården år 1984, från början var det en ranch men Michael byggde om området till en nöjespark.

Familj: Mamma, Pappa, tre systrar och fem bröder.

Debut: Han debuterade som sångare i brödragruppen Jackson 5 år 1972.

Skivor: Go to be there, Ben, Forever Michael, Music and Me, Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous, History: Past, present and future, Blood on the Dance Floor och Invincible.

Antal sålda skivor: Över 200 miljoner sålda album.

Antal listettor: hela 13 stycken

Största hitsen: Billy Jean, Beat It, Thriller.
Karriären
The Jacksons
När Michael var fem år gammal bildades gruppen The Jackson 5. Gruppen bestod av Michael och hans fyra bröder Jermaine, Jackie, Tito och Marlon. Michael var yngst av medlemmarna men han kom att bli familjens guldkalv.
De började med att ställa upp i lokala talangtävlingar och efter att Gladys Knight upptäckte dem fick dem kvickt ett skivkontrakt med Motown.
Under början av 70-talet slog de igenom med hitten Baby.
Med Michael som den söta frontfiguren i gruppen gick dem från att vara berömda lokalt till att bli kända över hela världen.
Gruppens första fyra singlar var I want you back, ABC, The love you save och I’ll be there. Alla dessa kom att bli Billboard-ettor.
Under år 1975 skrev gruppen ett kontrakt med Epic Records, då ersattes även medlemmen Jermaine av brodern Randy. Jermaine stannade kvar med Motown och försökte sig på en karriär där.
Gruppen bytte då namn till The Jacksons. Det var i samband med skivbolagsbytet gruppens popularitet sjönk.
Men Gruppen The Jacksons släppte 13 album under en tidsperiod på 7 år,
De turnerade även konstant.
De släppte flera hits som placerade sig som nummer ett på topplistorna.
Michael reste hem för att turnera och släppa en ny cd med bandet efter att hans album Off the Wall hade släppts.
Även år 1984 återvände Michael till The Jacksons för att turnera.

Michael Jacksons solo Karriär
Vid 11 års ålder var Michael en världstjärna, den första hiten han släppte som kammade hem en första plats på topplistorna var låten Ben, innan dess hade han släppt singlar som till exempel Rockin Robin och hans första solo singel som hette Got to be there denna singel släpptes år 1972.
År 1978 medverkade Michael i filmen The Wiz. I denna film medverkade också sångerskan Diana Ross.
I samband med inspelningarna till filmen kom Michael i kontakt med producenten Quincy Jones, detta var mycket viktigt för Michaels karriär.
När samarbetet började ta fart flyttade Michael från födelseorten Gary Indiana till New York för att starta ett nytt och oberoende liv.
I samarbete med Quincy Jones började skapandet av Off the wall, detta var år 1979.
Sedan resulterade deras sammarbete i ytterligare två album, Thriller som släpptes år 1982 och Bad som släpptes år 1987.
När albumet Off the Wall lancerades gick Michael från att vara en barnstjärna till att vara en vuxen mega stjärna. Albumet såldes i 16 miljoner exemplar runt om i världen, denna plattan var då den bäst säljande plattan i CBS:s historia.
Han tilldelades också en grammy för albumet.
Hans nästa album var Thriller, han skrev musik historia med det albumet genom att slå alla tidigare fösäljningsrekord. Albumet har sålts i över 52 miljoner exemplar, det ligger fortfarande på topplistorna runt om i världen. I USA låg albumet rankat som nummer 1 i 37 veckor. Folk stod i köer i över 9 timmar för att få sitt ex av albumet.
Han tilldelades även 8 grammys för albumet och detta rekordet har inte överskridits än idag.
Med hjälp av Michaels videofilmer blev genomslagskraften enorm.
Musiken i kombination med Michaels dansnummer och hans otroliga scen närvaro gjorde honom oslagbar.
Han var den första svarta artisten som visades på MTV, detta öppnade även en dörr för andra svarta talangfulla artister.
Under denna perioden ägnade Michael sig till välgörenheter speciellt sådana som hjälpte barn som hade det svårt. Han startade även en egen insamling som kom att heta Heal the world.
Under året 1985 startade Michael och Lionel Richie ett samarbete och resultatet blev låten We are the world. Låten belönades med 4 grammys då den spelats in med Michael, Lionel Richie, Harry Belafonte, Stevie Wonder och en rad andra svarta artister.Det hölls även en välgörenhetskonsert till förmån för de svältande barnen i Afrika. Han mottog även ett pris ifrån Drottning Elisabeth och President Regan för alla hans fina insatser.
Albumen Bad och Dangerous toppade länge Billboard listorna.
Bad såldes i över 25 miljoner exemplar. Och världsturnén Bad World Tour räknas än idag som den största världsturnén någonsin.
Dock började det gå rykten om storstjärnan, vissa scener ur musikvideon Black or White gjorde folk betänksamma. Michaels utseende hade förändrats och en negativ bild började målas upp om honom.
Ingen tvekade på hans framgångar som artist, men det var vid denna tiden man började förstå att Michael hade problem.
När Dangerous släpptes år 1991 såldes den i 27 miljoner exemplar. Han var en internationell stjärna.
I början av 1990 talet skrev Michael på ett kontrakt med Sony Music, detta gav honom 890 miljoner dollar.
Under år 1995 släpptes dubbelskiva History , det var en samlingsplatta. Den har sålts
i över 18 miljoner exemplar.
Denna plattan var ett samarbete med Jimmy Jam, Terry Lewis, Dallas Austin, David Foster, R.Kelly och Michael själv.
Ännu ett album släpptes år 1997, Blood on the Dance floor hette det inte så framgångsrika albumet.
Michael blev inkallad i Rock and Roll Hall of Fame år 2001. Den mest sålda och prisvärda artisten någonsin. Han är den enda artisten som har har varit framgångsrik över hela världen i 30 år. Han är också den person som har skänkt mest pengar till välgörande ändamål.
År 2001 släpptes samlingsalbumet Invincible. Detta album sålde guld i Sverige på två dagar. Den är den snabbast säljande skivan med 3 miljoner sålda exemplar bara första veckan.
Michael har även samarbetat med världsstjärnor som till exempel: Carlos Sanatna, Mariah Carey, Will Smith och Prince.
I september gav Michael en jubileumskonsert i New York. Michael firar 30 år som artist och återförenas med The Jackson 5.


Har Michael Jackson relationsstörningar?
Enligt barnpsykologen Olof Risberg kan Michaels beteende förklaras med hans traumatiska barndom.
Michael själv berättar att hans far slog honom när han var liten för att uppfostra honom. Oftast använde han en livrem och det skedde oftast innan scen framträdanden.
Olof Risberg säger att Michael är som en 10 åring psykologiskt. I en dokumentär som visades på tv 3 beter sig Michael som ett barn vid vissa tillfällen, han har även ett eget nöjesfält, klättrar i träd och umgås med barn.
Michael for illa av faderns sätt att behandla och uppfostra honom på, detta väckte ett ointresse till att bli vuxen. Detta skall alltså förklara Michaels underliga beteende.


Michaels relation till fadern.
Michaels pappa Joseph Jackson var en man som drillade sina barn stenhårt år efter år. Hans barn skulle bli stjärnor, men priset de fick betala var nog inte värt det.
Joseph tog ifrån dem deras barndom och han höll sig till en mycket hård, ibland brutal, diciplin. Men det gav ett resultat.


Michael, barnen och fruarna.
Michaels första fru var Lisa Marie Presley, hon är dotter till legenden Elvis Presley.
De gifte sig år 1994 och äktenskapet varade i enstaka två år, detta äktenskapet kan ha varit ett försök att vända misstankarna om att Michael redan då ansågs vara pedofil.
Samma år (1996) gifte Michael om sig med Debbie Rowe, de fick sitt första barn år 1997.
Pojken som föddes fick namnet Prince Michael Jackson jr.
Det andra barnet fick dem år 1998. Denna gången fick dem en flicka som de gav namnet Paris Michael Katherine. Även detta äktenskapet var kort och varade endast i tre år.
De skildes år 1999.
Michael låter inte barnen träffa deras mamma Debbie, men ändå säger hon till pressen att om Michael vill ha ett till barn skulle jag inte tveka på att ställa upp.
År 2003 fick Michael en till son som döptes till Prince Michael II, Michael har ej berättat vem som är mor till hans yngsta son.
Inför de nya pedofil anklagelserna skaffar sig Michael en ny fru.
Joanna Thomae heter hon, det är 25 år i åldersskillnad då hon är 20 år men ingen av dem verkar bry sig.
Den största anledningen till att Michael skaffar sig en tredje fru är på grund av anklagelserna han är utsatt för. Han vill ha en fru vid sin sida när rättegången drar igång, han tror att juryn ser honom på ett annorlunda sätt om han är gift.
Joanna o Michael har kännt varandra under en längre tid så bröllopet kommer inte helt oväntat.Plastikoperationerna

Michael föddes som en ”normal” och oerhört söt affro amerikan.
Som liten kallade Michaels pappa honom för ”Big nose”.
Och Michael levde en ensam och tragisk barndom.


1979 Ålder 21

Under detta året genomförs den första näsoperationen,Syftet är
att göra näsan smalare. Under operationen formade han även
sina ögonbryn. Detta skedde införsläppningen av albumet Thriller.
Förändringen som skedde märktes ej av andra än hans närmaste.
Det var också väldigt ovanligt att killar genomförde denna sortens
operationer. Michael hade stora problem med hans ”affro look” och
han ville se mera ”vit” ut. På denna tiden var han söt som få andra,
han hade ett vinnande sett och var otroligt glad, han visade ett brett
och vackert leende vid varje intervju. Detta gjorde också att hans
framgångar sköt i höjden och nya avtal skrevs med skivbolag etc.
1984 Ålder 26

Detta året genomfördes Michaels andra näsoperation, även
denna var till för att smalna av näsan. Han tatuerade eyliners
runt ögonen och började använda läppstift.
1985 Ålder 27

Michael genomför en tredje näsoperation och skaffade sig större
käkben. Inom ett års tid gick hans hudfärg från vacker coca-cola
brun till fiskbens vit. Han förnekar detta och skyller på sjukdomen
vitiligio. Denna sjuksomen gör att pigments saknande uppstår.
Rykten säger också att han lät tillföra kvinnliga hormoner för att slippa
skäggväxt och annan hårväxt. Även för att behålla sin ljusa röst.
Det var nu folk började skratta åt Michael, man drog skämt om honom,
till exempel att han föddes som svart man och blev en vit kvinna.
1987 Ålder 29Michaels skinn fortsatte att bli ljusare och han hade skaffat sig en
ny färg på läppstiftet. Ögonbrynen genomgick en till förändring
och han skaffade sig en kantigare käklinje. Vid detta tillfället var
han en kopia av sin syster La Toya. Detta år genomfördes ytterligare
en näsoperation, detta kom att bli hans fjärde.

1991 Ålder 32

Michaels nästipp är nu så skadad av operationerna att delar
av den har dött, detta gjorde att han började bära en protes.
Sponsor kontrakt med till exempel PEPSIE anulerades.
Han var nu otroligt lik sin syter La Toya, de vistades inte
längre i samma rum.
1993 Ålder 34


Detta året opererar han in kind inplantat, ett av dessa lossnar dock.
Så resultatet var ett snett ansikte och en näsa som pekar mot skyarna.
Han byter åter igen färg på läpparna och vid denna tidpunkten gör
han ett uttalande om att han ångrar att han någonsin opererat sig.1997 Ålder 38

Detta året får Michael smeknamnet Joker. (En seriefigur i Batman)
Han får nya kinder, en femte näsoperation genomförs. Han skaffar
sig en ny haka och minskar käkarna. Detta ger honom ett rundare
utseende. Rykten gick om att han transplanterade pubishår till käken,
detta var enbart för att få tillbaka skäggväxten som han en gång tagit bort.


1999 Ålder 41


Samma år byter Michael utseende igen, denna gången blir
resultatet en Japansk seriefigur, en så kallad manga. Hans käke har
gjorts längre, skinnet vid ögonen har dragits uppåt enbert för att
Michael skall få ett orientaliskt utseende. Han opererar även
sina läppar som nu får en helt annan form.
2000 Ålder 41

Bilden till vänster visar Michael utan smink.
Han är total förändrad, han har en protes näsa
som bokstavligen hänger, och hans ansikte är
Fullt av ärr. Det är svårt att se att bilden
Föreställer en människa.2001 Ålder 42


Michaels karriär stupar samtidigt som han gör sin
sjättte näsoperation. Denna operationen ängnades åt
att i ett desperat försök bygga upp näsan med hjälp
av en brygga. I samband med detta genomgår
Michael en personlig kris och mår allmänt dåligt.2002 Ålder 43

Michael genomför en sjunde näsoperation, vid denna tidpunkten finns näsan i stort sett inte kvar. Detta är på grund av alla näsoperationer.
Han gör även en förstoring av pupillerna.
I November bär Michael en operations mask varje gång han visar sig offentligt. Michael själv säger att det är på grund av dagens alla föroreningar och smuts.
Men så är inte fallet.. Michaels näsa är totalt rutten och kan knappt hållas på plats.
I dagens läge
Michael Jackson och pedofilhärvorna
Det hela började år 1993 då Michael blivit anklagad för att ha antastat en 13 årig pojke vid namn Jordy Chandler. Pojken var en vän till Michael som en dag kom hem och berättade för sin fader att Michael hade antastat honom. Jordys pappa tog upp fallet med polisen som började utreda ärendet.
Den anklagelsen är nog ogrundad minst beroende på den svåra uppväxt Michael själv har haft. Målet lades sedan ner, men händelsen påverkade Michaels rykte.

Allra senast anmäldes Michael av den cancersjuka 13 åriga pojken Gavin Arvizos. Han anklagas för att ha utnyttjat Gavin sexuellt efter att Michael har drogat honom med tabletter och vin. Dessa anklagelser kan ge Michael 25 år i fängelse.
Michael säger i en intervju att han är känslig för barnens smärta, han vill göra allt för att hjälpa till och utan barn på jorden skulle han ta sitt liv.
Han säger också att han är otroligt upprörd över att barnen går till skolan med vapen, han säger att dem vill bli kramade och älskade. Deras föräldrar skyndar sig till sina jobb och lämnar barnen hemma ensamma vid datorerna. Detta förstör vår värld, vi behöver komma varandra nära igen säger Michael i en intervju med tidningen The Sun.
Uttalandet gjordes i ett försök att lindra pedofilanklagelserna, åklagare och advokater kopplar uttalandet med hur Michael vill ha det med sin pappa, att han pratar om sig själv.
En svensk psykolog har analyserat Michaels beteende genom dessa rättegångar och anklagelser. Han säger att Michael är en ensam människa och om han vore pedofil är det en katastrof för mänskligheten.

Michael Jackson snart bankrutt.
För första gången medger Michaels ekonomiska rådgivare att Michael snart är bankrutt och att han snart inte har några kontanter kvar.¨
Trots att Michael nästan är bankrutt känar han 15 miljoner kronor i månaden, dessa pengar shoppar han upp det händer att han köper flera nya bilar på enbart ett par dagar.
Michaels eknonmiska rådgivare Al Malnik jobbar gratis för Michael, han sägs göra det för att hjälpa sin vän. Han har dock blivit anklagad för att ta ut ockerränta.
I en låne uppgörelse med Bank of America har dem kommit övverrens om att Michael endast får spendera 10,5 miljoner kronor i månaden. Denna summan överskrids så gott som varje månad.
Problemet är att Michael inte känar så mycket pengar som under sin storhetstid och han har ej vant sig vid detta. Han har dock en reserv som är till för att betala ränta.
Ett av Michaels lån förfaller den 17 mars, detta lånet är på en halv miljard kronor, på grund av pedofilhärvan blir det svårare för Michael att få uppskov och ta nya lån. Och detta gör att Michael kommer att få betala va lånet med pengar han inte har.Michael Jackson dummast i USA.
Michael har på senare dagar blivit tilldelad utmärkelsen ”Största idioten i Amerika”,
Han vann en stor seger över tvåan Mike Tyson.
Michael fick titeln efter att ha hållt ut sin son genom fönstret.
”Stollen” blir framröstad av det amerikanska folket och i år var det Michael som blev ”Största idioten i Amerika”.

Ett enormt krav på Michael Jackson.
Denna gången blev han insläpad i rätten av en kvinnlig investerare vid namn Kathleen Kelly, hon hävdar att Michael är skyldig henne över 100 miljoner kronor.
Hennes advokat säger att hon har lagt ner otroligt mycket jobb på Michaels affärer men han betalade aldrig, istället spelade han dum för att slippa ta ansvar och betala.

Michael Jackson hade en vuxen radar i sovrummet.
En amerikansk polisman vid namn Bill Dworin säger sig ha hittat sensorer i Michaels sovrum, dessa var till för att varna om någon vuxen närmade sig.
Bill upptäckte sensorerna när han letade efter bevismaterial i början av 90-talet då man samlade bevis emot Michael.
Bill själv säger att Michael hade dem i sovrummet för att sensorerna skulle hindra Michael fråna tt bli upptäckt i en olämplig situation.

Michael Jackson i bråk med en fotograf.
Michael blev indragen i en ny polisutredning förra året. Den handlade om att han hade slagits med en fotograf. Och han är alltså misstänkt för misshandel.
Los Angeles polisen utreder fallet där det sägs att Michael har gett sig på en kvinnlig fotograf när hon försökte ta en bild på Michael och hans son Prince.
Det var inte bara Michael som hade gett sig på kvinnan, även hans två livvakter hade attackerat henne, det var dock dem som stod för det mesta knuffandet.
Michael Jackson är misstänkt för bedrägeri.
Michael är misstänkt för bedrägeri i Kalifornien, han sägs ha brutit mot bygglovsreglerna. En ny utredning har påbörjats för att avgöra om han är skyldig eller inte. I anklagelserna står det att han har gjort skatteavdrag för jordbruksmarker men marken i sig används till ett helt annat syfte.

Michael Jackson och Jackson Five återförenas.
Gruppen Jackson Five skall återförenas för att göra en jubileeums turné. År 2004 var det 20 år sedan gruppen hade sin sista turné (Victory Tour 1984). Michael skall alltså återförenas med sina fyra bröder Marlon, Jacke, Tito och Jermaine inför en sista världsturné.

Michael Jacksons skiv försäljning skjuter i höjden
Försäljningen av Michael Jacksons skivor skjuter i höjden efter en Tv- Film som visats i England.
Efter att en dokumentär visats om Michaels liv och alla anklagelser som gjorts mot honom började hans äldre skivor säljas i mängder.
I dokumentären avslöjar Michael att han har låtit små pojkar sova i hans säng, denna uppmärksamhet gjorde så att albumet ”Thriller” sålde 500 procent mer än veckan innan. Och skivjätten HMV sålde 1000 procent mer av albumet ”HIStory”.
Så all uppmärksamhet som riktas emot Michael är bra för honom, han vinner alltid lite på allt som skrivs.

Dansen
Sedan han var fem år gammal har en sak varit oförnekligt, ingen rör sig som Michael Jackson. Inspirerad av den graciösa Ray Stare och med James Browns energi rör sig Michael med flytande presicion. År 1982 revolutionerade Michael dansen för all framtid då han gjorde Moonwalk på Motown 25 tv special. Som om han svävade på luft återskapade Michael möjligheterna till att framhäva dansens fysiska känslor.
När bad släpptes år 1988 var Michaels uppträdanden legendariska och flera av hans videor hade kammat hem olika sorters priser. Inför 50.000 fans ger Michael hans dansande poesi känslor. Han dansar för glädjen att få vara vid liv vid just det tillfället.Michaels passion för dansen tänjer påde fysiska lagarna.
Och på grund av de otroliga stegen han Michael förtjänat en plats bland sina barndomsidoler.“Man In The Mirror"

I´m Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It´s Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .

As I, Turn Up The Collar On My Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin´ My Mind I See The Kids In The Street,
With Not Enough To EatWho Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See Their Needs
A Summer´s Disregard, A Broken Bottle Top And A One Man´s Soul
They Follow Each Other On The Wind Ya´ Know Cause They Got Nowhere To Go
That´s Why I Want You To Know.

I´m Starting With The Man In The Mirror
I´m Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself, And Then Make A Change

I´ve Been A Victim Of A Selfish Kind Of Love
It´s Time That I Realize That There Are Some With No Home,
Not A Nickel To Loan Could It Be Really Me ,
Pretending That They´re Not Alone?

A Willow Deeply Scarred, Somebody´s Broken Heart
And A Washed-Out Dream They Follow The Pattern Of
The Wind, Ya´ See Cause They Got No Place To Be
That´s Why I´m Starting With Me


I´m Starting With The Man In The Mirror
I´m Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself And Then Make A Change


I´m Starting With The Man In The Mirror
I´m Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself, And Then Make A Change


I´m Starting With The Man In The Mirror,
I´m Asking Him To Change His Ways
No Message Could Have Been Any Clearer

Take A Look At Yourself And Then Make The Change
You Gotta Get It Right, While You Got The Time
´Cause When You Close YourHeart
You Can´t Close Your . . .Your Mind!
Then You Close Your . . .Mind!

With That Man In The Mirror That Man, That Man, That Man
I´m Asking Him To Change His Ways You Know . . .That Man
No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself And Then Make A Change
Gonna Feel Real Good Now! Yeah Yeah! Yeah Yeah!
I´m Gonna Make A Change It´s Gonna Feel Real Good!
Come On!
Just Lift Yourself You KnowYou´ve Got To Stop It.
Yourself!
I´ve Got To Make That Change, Today!
You Got To You Got To Not Let Yourself Brother . . .
You Know-I´ve Got To Get That Man, That Man . . .
You´ve Got To You´ve Got To Move! Come On! Come On!
You Got To . . .Stand Up! Stand Up! Stand Up!
Stand Up And Lift Yourself, Now!
Gonna Make That Change . . . Come On!
You Know It!
You Know . . .
Make That Change.
“The Earth Song”
What about sunrise, What about rain
What about all the things, That you said we were to gain...
What about killing fields, Is there a time
What about all the things, That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice, All the blood we´ve shed before
Did you ever stop to notice, The crying Earth the weeping shores?

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah


What have we done to the world, Look what we´ve done
What about all the peace, That you pledge your only son...
What about flowering fields, Is there a time
What about all the dreams, That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice, All the children dead from war
Did you ever stop to notice, The crying Earth the weeping shores

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

I used to dream, I used to glance beyond the stars
Now I don´t know where we are, Although I know we´ve drifted far

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah
Hey, what about yesterday, What about the seas
The heavens are falling down, I can´t even breathe
What about the bleeding Earth, Can´t we feel its wounds
What about nature´s worth, It´s our planet´s womb
What about animals, We´ve turned kingdoms to dust
What about elephants, Have we lost their trust
What about crying whales, We´re ravaging the seas
What about forest trails, Burnt despite our pleas
What about the holy land, Torn apart by creed
What about the common man, Can´t we set him free
What about children dying, Can´t you hear them cry
Where did we go wrong, Someone tell me why
What about babies,
What about the days, What about all their joy
What about the man, What about the crying man
What about Abraham

What about death again
Do we give a damn

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah“Beat it”
They told him don’t you ever come around here
Don’t wanna see your face, you better disappear
The fire’s in their eyes and their words are really clear
So beat it, just beat it

You better run, you better do what you can
Don’t wanna see no blood, don’t be a macho man
You wanna be tough, better do what you can
So beat it, but you wanna be bad

Just beat it, beat it, beat it, beat it
No one wants to be defeated
Showin’ how funky strong is your fighter
It doesn’t matter who’s wrong or right
Just beat it, beat it
Just beat it, beat it
Just beat it, beat it

They’re out to get you, better leave while you can
Don’t wanna be a boy, you wanna be a man
You wanna stay alive, better do what you can
So beat it, just beat it

You have to show them that you’re really not scared
You’re playin’ with your life, this ain’t no truth or dare
They’ll kick you, then they beat you,
Then they’ll tell you it’s fair
So beat it, but you wanna be bad

Just beat it, beat it, beat it, beat it
No one wants to be defeated
Showin’ how funky strong is your fighter
It doesn’t matter who’s wrong or right

Just beat it, beat it, beat it, beat it
No one wants to be defeated
Showin’ how funky strong is your fighter
It doesn’t matter who’s wrong or right
Just beat it, beat it, beat it, beat it, beat it

Beat it, beat it, beat it, beat it
No one wants to be defeated
Showin’ how funky strong is your fighter
It doesn’t matter who’s wrong or right“Ghosts”
There’s a ghost down in the hall
There’s a ghoul upon the bed
There’s something in the walls
There’s blood up on the stairs
And it’s floating through the room
And there’s nothing I can see
And I know that that’s the truth
Because now it’s onto me

I don’t understand it
Hey
I don’t understand it!
Aaow

There’s a tappin’ in the floor
There’s a creak behind the door
There’s a rocking in the chair
But there’s no-one sitting there
There’s a ghostly smell around
But nobody to be found
And a coughin’ and a yawnin’
Where a restless soul is going

Don’t understand it
Hey!
Don’t understand it
Hey.

And who gave you the right to shake my family?
And who gave you the right to shake my baby, she needs me
And who gave you the right to shake my family tree?
You put a knife in my back
Shot an arrow in me!
Tell me are you the ghost of jealousy
The ghost of jealousy

There’s a tappin in the floor
There’s a creak behind the door
There’s a rocking in the chair
But nobody’s sitting there
There’s a ghostly smell around
But nobody to be found
And a coughin’ and a yawnin’
Where a restless soul is going

Don’t understand it!
Yeah yeah!
Don’t understand it!
Your just a dog gone!
Aaow!

And who gave you the right to scare my family?
And who gave you the right to scare my baby, she needs me
And who gave you the right to shake my family tree?
And who gave you the right to take intrusion, to see me?
And who gave you the right to shake my family?
And who gave you the right to hurt my baby, she needs me
And who gave you the right to shake my family tree?
You put a knife in my back,
Shot an arrow in me!
Tell me are you the ghost of jealousy
A suckin’ ghost of jealousy
Aaow!

And who gave you the right to shake my family?
And who gave you the right to shake my baby, she needs me
And who gave you the right to shake my family tree?
And who gave you the right to take, intrusion to see me?
And who gave you the right to hurt my family?
And who gave you the right hurt my baby, she needs me
And who gave you the right to shake my family tree?
You put a knife in my back
Shot an arrow in me!
Tell me are you the ghost of jealousy
The ghost of jealousy

Aaow
Dog gone
But there’s no doubt about it, piece of mind
Tell me are you the ghost of jealousy
Metod
Jag har sökt fakta genom att använda mig av internet, websidor som till exempel:
www.rollingstone.com
www.mjni.com
http://michael-jackson.com
www.jacksondailynews.com

Jag har även fått hjälp av vissa söksajter som till exempel:
www.eniro.se
www.google.com
www.altavista.se
www.susning.nu

Texterna som finns med i häftet är tagna ifrån:
www.letssingit.com


The Jackson FiveSammanfattning
Arbetet om Michael Jackson har fått mig att tänka efter.
Tänk om Michael är oskyldig. Tanken har slagit mig flera gånger, tänk om han i själva verket är snäll. Nog har han genomgått fler plastikoperationer än de flesta, han lever ett sjukt liv och detta har gett honom en deformerad livsuppfattning.
Han har blivit anklagad för att vara pedofil och även om han ej har varit skyldig har han tvingats till att betala oerhörda summor pengar för att slippa gå in i rätten.
Tänk om Michael är en genomsnäll människa som lever och andas bara för att ge barn glädje, för att han som han säger ser Gud i barnen, att han inte vill att dem skall genomgå en s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: MIchael Jackson - The King Of Pop

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2004-05-27

  Tror du verkligen att Mike har

 • Inactive member 2005-03-14

  Bra arbete! Michael har gjort

 • Inactive member 2006-04-14

  Han har väl inte gjort så mång

 • Inactive member 2006-11-08

  Michael jackson e en jävla ped

 • Inactive member 2007-10-24

  Va i hela jävla friden ?!?!?!?

 • Inactive member 2007-10-24

  AAASSÅ DIN JÄVLA **** :@NÄ

 • Inactive member 2008-01-26

  Bisarr text du borde ha kollat

 • Inactive member 2008-07-18

  Michael blev anklagad på 10 punkter. 10 st! Och blev oskyldig på ALLA! En skyldig människa skulle aldrig kunna bli det. De skulle ha hittat bevis då. Men de hittade INGENTING med Michael. Han är den mest underbaraste människan. We love you

 • Inactive member 2010-02-07

  eh, han HADE vitiligo. köpte det inte först heller, men det finns bevis. spc på bilder när han är på scenen och genomsvettig så sminket har försvunnit, då börjar fläckar dyka upp. gör det så på en frisk hy? I DONT THINK SO! sen ska man alltid ha i åtanke att han var en levande legend, ju större man är desto mer rykten och haters. TILLSLUT BÖRJAR MAN TRO PÅ SAKER OCH TING! jag hatade michael, inte hans musik, utan han som person. men det var innan jag började använda min hjärna :)!

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-23]   MIchael Jackson - The King Of Pop
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3048 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×