Fakta om Cannabis

51 röster
49695 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Cannabis Sativa är ett latinskt namn på den växt som utvinner Hash och Marijuana.
Marijuana är det mexikanska namnet för Cannabisplanta, men det används oftast som benämning på de torkade växterna som man röker. Just ordet Cannabis syftar oftast på de olika beredningar som finns av drogen.
Det finns en hel del slangutryck för Hashish och Marijuana. Här finns olika förklaringar av de vanligaste:

Ghanja avser oftast drogen Marijuana. Ordet Ghanja är ett Indiskt ord för Cannabis och det spridds från Indiska arbetare på Jamaica till Rastafarikulturen.

Gräs är samma som Marijuana

Även Mary Jane är samma sak som Marijuana

Hasch är bara en förkortning till drogen Hashish

4.20 är ett slang ord för att röka Cannabis. Det kommer från ett uttryck som kallas för Cannbisentusiasters.
Varifrån just det uttrycket kommer ifrån är man inte riktigt överens om, men den vanligaste förklaringen är att ett gäng ungdomar på en skola i Kalifornien brukade samlas vid 16.20 tiden för att kunna röka tillsammans. Om det är sant det vet ingen någonting om.

Cannabisplantan är en ettårigört och den finns i alla former och storlekar. Alla sorter har de karakteristiska flikiga bladen, men det finns många olika stora variationer inom den arten. Ibland brukar man prata om Cannabis Indica, Cannabis Afghani och Cannabis Ruderalis precis som om de vore en egna arter, men detta är inte riktigt korrekt. Cannabis Indica, Cannabis Afghani och Cannabis Ruderalis dem tillhör samma art: Cannabis Sativa. Att man ibland stöter på dessa felaktiga beskrivningar i olika litteraturer beror på att de olika varianterna är så olika varandra till utseende, och ibland också olika effekter.

Cannabis är ett farligt gift som ändrar hela sin personlighet det händer ofta utan att missbrukaren själv märker det. Det som händer skapar lidande både för missbrukaren själv, närstående och även andra människor som missbrukaren kan komma i kontakt med.
De som missbrukar Cannabis påverkas av det psykiska mognaden hos ungdomar. Effekterna på känslolivet rubbar den nödvändige frigörelsen och ungdomar kan därför inte utvecklas normalt.
De ungdomar som missbrukar Cannabis är också vanligt att hela deras vuxenutveckling stannar upp totalt. De som röker Cannabis blir även lättretade och deprimerade.
Om man har varit en långvarig Cannabis missbrukare kan leda till svåra skador som t. Ex passivitet och man kan inte planera sin verksamhet särskilt bra.

Ruset man kan få av Cannabis missbruk är att man blir avslappnad, tysthet och mycket dåsighet. Man kan även få ökad puls och man blir otroligt torr i munnen.
Skadorna hos Cannabis rökaren är att man blir nedstämd man får panikkänslor, mognaden försenas något hos unga. Man kan även få lungcancer och sämre immunförsvar.

Drogen Cannabis blir snart som en gud för missbrukaren. De dyrkar och tycker att drogen är ”störst bäst och vackrast”. I många självmordsattacker och mordfall har det funnits mycket Cannabis inblandat.

Cannabis görs av hamp- växten ”cannabis Sativa”. Cannabis har använts i mer än
10 000 år, men drogen har inte använts på det viset som det görs idag.
Cannabis kom först till Sverige 1950- talet, och det började att sprida sig ordentligt i och med att s k ”hippie- rörelsen” kom på 60- talet.
Idag så odlas Cannabis i länderna Sydvästasien, Marocko och Mellanamerika.

Cannabis det kan säljas i olika varianter:
Marijuana (gräs)
Det är den svagaste formen som är torkade växter och det ser ut som torkat gräs. Man har drogen i cigarretter eller pipa.

Hasch
Det är ihop pressade kakor som är beige, bruna, tegelröda, svarta eller grågröna. Hasch bitarna känns som gammalt gummi och det balandas med tobak, röker man hasch så luktar man det rätt snabbt, men rökaren själv känner inte lukten så mycket som andra människor i missbrukarens närhet. Om man ska köpa hasch så ligger priset ungefär på 50-100 kr per gram (1 dos= ca 0,5 gram.)

Det ämnet som finns i Cannabis är giftet THC (tetra-hydro-cannabinol) det löser sig inte i vatten utan det trivs mycket bättre i fett. Det gör så att det blir s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Fakta om Cannabis

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2005-01-04

  Konstigt att ett arbete som är

 • Inactive member 2005-02-10

  Instämmer med John Doe.Int

 • Inactive member 2005-08-08

  Det märks tydligt att Lina int

 • Inactive member 2005-12-13

  Man blir då inte aggressiv av

 • Inactive member 2006-02-18

  Hej, jag blev just medlem på s

 • Inactive member 2007-02-20

  Vilken anti-drogpropaganda! De

 • Inactive member 2008-02-12

  asså Lina du e fullt medveten

 • Inactive member 2009-08-06

  Så fel man kan ha :(

 • Inactive member 2009-12-06

  Den där artikeln är så vinklad ! Skriv också hur viktig Cannabis är för svårt sjuka människor ! Samt att du lägger till att Cannabis inte är ens i närheten så farligt som tobak och alkohol ! Fyfan för sånna som dig ! ÄRLIGHET VARA LÄNGST !

 • Inactive member 2010-01-05

  lina kan du mycket om cannabis ? jag skulle vilja lära mig mycket om cannabis från 0 till den så att man kan använda den och vart de finns och hur man gör den och så vidare...

 • Inactive member 2010-12-05

  Även jag skulle vilja kommentera uppraget, som där tyvärr finns en del otydligheter som skapar missförstånd hos läsaren. Du har fått med en del bra fakta om Cannabis, men jag håller med Patrik om att den är lite enkelspårig och propagandaaktig. Själv tycker jag man ska hålla sig så opartisk så möjligt i sådana här fördjupningar. Jag menar inte att Cannabis är hälsokost, men det hade varit intressant att få andra vinklar med. Även om Cannabis så småning om försätter brukaren i en djup svårfrånkomlig depression, har den faktiskt smärtlindrande effekter + att den inger ett lugn. Att man skulle mörda någon i ruset av Cannabis är väldig väldigt sällsynt. De människor som däremot redan har en psykisk ohälsa löper dock en risk att haman i en sk hashpsykos. Nu när jag ändå är igång skulle jag vilja tipsa om en trevlig och upplysande dokumentär som tidigare sänts på SVT, nämligen Sanningen om Cannabis. Mycket sevärd. Kul att läsa din fördjupning och lycka till med vidare forskning om Cannabis Sativa

 • Inactive member 2011-01-28

  Asså vad är detta för skit? ja skit passar nog som en bra benämning till denna text. Väldigt många faktafel, man ser att din research inte är så noga utförd. Jag kommer att skriva en debattartikel mot denna som jag kommer att länka som kommentar. (förmodligen kommer du att ta bort den kommentaren) Jag råder dig att att läsa mina debattartiklar som ligger upp så att du kan ändra din inställning. (I ena har jag en del källor medtagna, dock inte så många. Skriv gärna i kommentarerna på delarna ni vill ha källor på). Det där passivitet stämmer inte alls på det sättet som du skriver, Bill Clinton, George Bush, Carl Sagan (berömd fysiker och astrofysiker, han gick nyligen bort), Ted Turner (Skapare av och VD i CNN), Bill Gates (Microsoft) Steve Jobs (Apple) är några personer som gått ut med att de röker/ har rökt cannabis. Många framgångsrika musiker går ut med att de röker cannabis ofta. Om ditt argument om att cannabis skapar passivitet vore sant så skulle dessa människor inte kommit så långt här i livet va?

 • Inactive member 2011-03-12

  Hashish är inget slangord. Det är oftast svenskar med utländskt bakgrund som använder det ordet eftersom i mellanöstern heter det hasish.

 • Inactive member 2013-04-26

  Du borde ta reda på fakta innan skriver något som du inte har någon aning om.

 • Inactive member 2015-10-21

  Detta måste vara det största bullshitet jag nånsin läst. 90% av detta stämmer inte ens. Aldrig någon som dött av att röka lite weed. Skriker propaganda om denna texten så det är sjukt

 • Inactive member 2015-10-21

  Det är skillnad på fakta och värderingar.

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Fakta om Cannabis
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2825 [2019-12-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×