Harry potter och de vises sten

9606 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppgift 1 – Berätta så levande du kan om en viktig person i boken

Harry Potter, är den första personen man tänker på när man hör bokens namn, Harry Potter och de vises sten. Harry är den person som man kanske till en början inte vill vara, men det finns många egenskaper hos Harry som man själv vill ha. Harry är modig som ett lejon, listig som en räv och envis som en blodigel som sugit sig fast i sitt byte men det framkommer inte, utan den känslan av Harry byggs upp desto längre man kommer i boken.
Han blev föräldralös när han var liten och växte upp i en lögn utan att ens veta vad och vem han egentligen är.
Uppväxten under trappan i den lilla skrubben hos sin moster, morbror och Dudley har inte varit den bästa, och han familjen Dursley hatar honom verkligen. Under sin uppväxt har Harry fått höra massor med glåpord och inte känt av någon som helst kärlek utav någon. Han blev mobbad i skolan och fick ärva tjocka Dudleys alla kläder som inte ens passade åt en flodhäst.
Harry kan inte förstå varför men han vet inte ännu att han är mycket speciell och det är det som hans släktingar är rädda för.
Han blir mer och mer förstående om det som händer och det liv som väntar honom på Hogwarts, skolan för häxor och trollkarlar kommer han att stormtrivas med.


Uppgift 2 – Välj en stark upplevelse

Dudley fyller år och hans mamma och pappa, Morbror Veron och Moster Petuina har bestämt sig för att ta med Dudley till en djurpark. Om han hittar på några konstigheter så får han stanna i skrymslet ända fram till jul.
Så bär det av i familjen Dursleys nya bil som han aldrig annars har fått sitta i. Han sitter i baksätet med Dudley och hans kompis medan dom pratar tittar han ut genom fönstret och njuter han av bilturen. Dudley var en riktig plåga på djurparken. Dunkade på alla fönster och störde de stackars djuren som aldrig får vila bakom sina glas. Morbror Veron och moster Petuina lät stora lilla Dudley göra som han ville.
Harry som inte tyckte om Dudleys beteende det minsta, gick och ställde sig för sig själv vid ett terrarium. Dudley och morbror Veron kom också och tittade men det var inte vad Harry ville. Den snusande ormen brydde sig inte om att morbror Veron knackade ivrigt på glaset för att han skulle röra på sig. När morbror Veron tröttnat på att knacka till den sovande ormen vände han sig om och gick därifrån tillsammans med Dudley. Men Harry stod kvar. Ormen reste då på sig i huvudhöjd med Harry och öppnade sina små ögon. Det var då som det mest oväntade hände. Ormen började prata med Harry och Harry kunde svara den på något konstigt sätt. Titta, titta! Skrek Dudley och kom rusande och tryckte upp sin feta näsa mot glaset igen samtidigt som han puttade till Harry så att han föll omkull. Det var inte vad Harry väntat sig och han blängde argt på Dudley från sin lilla plats under terrariet. Och plötsligt försvann glaset och Dudley hamnade i vattnet på andra sidan i ormens bostad. Ormen tog tillfället i akt och ringlade ut och väste till Harry.
- Tack ska du ha, amigo, och ringlade snabbt därifrån.
Harry fick en ordentlig utskällning även fast han var inte medvetande om vad han gjort.

Jag valde den här upplevelsen för att det var här man förstod att Harry hade trollkrafter. Harry var själv inte medveten om varför det hände, och det är för att han inte vet vad hans föräldrar var och vad han är. Det får han veta senare i boken.


Uppgift 3 – Berätta mycket kortfattat om bokens innehåll

Harry Potter lämnas på trappan till sin moster och morbror när han är liten. Det är för att hans föräldrar blir dödade av den onda trollkarlen Voldemort. Under sin uppväxt tror Harry att hans föräldrar blivit dödade i en bilolycka men han överlevde. Vad Harry inte får reda på förrän långt senare är att hans blixt ärr i pannan inte alls är från bilolyckan, det kommer ifrån den trollformel som Voldemort uttalade över honom men som inte fungerade och det är det som gör Harry så känd.
En dag får Harry ett brev med en kallelse att börja på skolan för trollkarlar och häxor vid namn Hogwarts.
Harry far till Hogwarts och han är lite förvånad över all uppmärksamhet. I trollvärlden är han en kändis och det är den raka motsatsen mot vad han var i människovärlden. På Hogwarts tar Harry och hans vänner, Hermione och Ron sig uppgiften att skydda de vises sten från den onda trollkarlen Voldemort, även fast det skulle vara strängt förbjudet om det var någon som visste. Det visar bara att Harry är det som han är vad hans föräldrar var kända för. Sitt m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Harry potter och de vises sten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Harry potter och de vises sten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2815 [2019-01-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×