Tic Tac

5443 visningar
uppladdat: 2004-02-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Som du vet Johan så har vi sett filmen Tic Tac och jag har skrivit en film analys om den.
Såna här typer av filmer är nog väldigt sällsynta av den enkla anledningen att många regissörer slaviskt följer den så kallade ” Hollywoodkurvan”.

Efter ungefär 10 minuters tid så kan man förstå att den här filmen inte är som övriga varse sig man är ”filmexpert” eller en ”vanlig” filmälskare. Den största skillnaden är att det finns så många olika handlingar i filmen. Handlingarna i filmen hör egentligen inte ihop med men de påverkar ändå i allra högsta grad varandra. Det finns speciellt en handling som jag tänker på, det är en polisman och hans sambo/fru de vill han en större lägenhet. Han köper den här lägenheten med falska pengar som polisen har beslagtagit. Det var hans vän som fick idén att använda dessa pengar och sedan ta tillbaka de genom att råna mannen som säljer lägenheten efter köpet. De gjorde detta och lämnade sedan tillbaka pengarna till polisstationen. Paret som sålt lägenheten skulle använda pengarna för en flytt till Australien.

Man behöver ju inte leta så särskilt noga för att hitta någon del av ”Hollywoodkurvan” eftersom det finns ju nästan självklart i alla filmer. Den delen jag tänker på är ”point of no return” den finns även i den här filmen. Där man tydligast kan se ”point of no return” i filmen är när polisen ska köpa lägenheten och ta tillbaka pengarna. Eller när rasisterna slår ihjäl invandrarkillen och sedan försöker fly från polisen.

Som sagt så finns det många olika handlingar i filmen så det är svårt att peka ut vad som egentligen är huvudkonflikten i filmen. Man kan säga att det finns många olika huvudkonflikter som i fallet med polisen och han nya lägenhet. Han och hans sambo/fru grälar ett antal gånger om att de måsta köpa en ny lägenhet för att den är för liten och att de väntar barn. Så den nya lägenheten kan ses som en huvudkonflikt.
De karaktärer som jag minns bäst är rasisterna och invandrarkillen som blev ihjäl slagen. Jag minns de bäst eftersom detta ämne är väldigt aktuellt ute i samhället. Det är helt enkelt en känslig fråga för mig eftersom jag själv är en invandrare. Det fanns även karaktärer som var roliga och de tycker jag är bäst. Det var paret som skulle flytta till Australien som jag tyckte var väldig roliga. De var lite förvirrade speciellt mannen och han var dessutom väldigt rolig med sina dumma kommentarer.

Filmen tyckte jag inte var så jättebra eftersom jag föredrar den vanliga modellen med den gamla och hederliga ”Hollywood kurvan”. Filmen har för många olika handlingar så det kan lätt bli förvirrande om man inte följer filmen väldigt noggrant. Min känsla av filmen var att man inte riktigt kunde slappna av eftersom man hela tiden var tvungen att koncentrera sig på de väldigt många hopp som förekom mellan handlingarna. Det är både lättare och mer spännande att se en film som följer ”Hollywoodkurvan” eftersom den bara har en enkel och bra handling. Men det finns ju säkert några som gillar den här sorten av filmer eftersom den är lite mer verklighetstrogen och att det inte alltid är de goda som vinner osv. Jag själv tycker om de lite mindre verklighetstrogna filmer som exempelvis ”Matrix” man sugs liksom in i en annan värld, det är tjusningen med filmer enligt mig.

Det är inte så ofta som regissörer har något budskap med sin film men det finns ett fåtal sådana filmer också. Den här filmen tror jag är en av dessa. Regissören vil...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Tic Tac

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-25]   Tic Tac
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2753 [2020-02-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×