Sagan om Elenien

5145 visningar
uppladdat: 2003-12-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
En av mina absoluta favoritförfattare är David Eddings. Han har tillsammans med sin hustru Leigh, skrivit ett stort antal böcker i fantasygenren, några av dessa är finns med i Sagan om Elenien. Serien består av tre böcker: Diamanttronen, Rubinriddaren och Safirrosen. Serien utspelar sig i en medeltida miljö i ett land som heter Elenien. Här har kyrkan stor makt, och till försvar mot onda krafter har man bildat fyra stridande ordnar. En av dessa är Pandionordern, som seriens huvudperson Spjuthök, tillhör.

Allt börjar en regnig natt när Spjuthök återvänder till Elenien efter tio års landsförvisning. Väl hemma upptäcker han att hans drottning, Ehlana, är svårt sjuk. Ingen vet vad hon lider av, och för att rädda hennes liv har Sephrenia, Pandiernas lärare i hemligheterna (magi), tillsammans med tolv riddare inneslutit drottningen i en magisk kristall. Det är dock ingen långsiktig lösning. Så länge besvärjelsen är i bruk, kommer en av de tolv riddarna att dö varje månvarv. När alla är borta kommer även drottningen att dö. Som drottningens förkämpe faller det på Spjuthök att finna ett botemedel till hennes mystiska sjukdom. Tillsammans med medlemmar från de fyra stridande ordnarna ger han sig ut i världen för att hitta den enda saken som kan rädda drottningen. En rosformad juvel vid namn Bhelliom.

David Eddings har ett väldigt fängslande sätt att skriva. Har man väl börjat läsa hans böcker har man svårt att sluta. Han har i det här fallet valt att kasta läsaren rakt in i handlingen. In Medias Res. Han skriver ironiskt, och med en humor, som jag aldrig har sett tidigare. Hans hjältar är nästan alltid ovetande, och på så sätt kan författaren med hjälp av böckernas andra personer lära honom det han behöver veta för att fortsätta sin färd. På så sätt får även läsaren veta samma saker. Hans miljöer är väldigt verklighetstrogna, speciellt i de här böckerna. Om man tänker sig ett medeltida Europa får man en ganska klar bild över hur hans världar ser ut. Kyrkan står i centrum, och man får följa många intriger i kampen om ärkeprelatens (kyrkans ledare) tron. Det pratas även mycket politik. David Eddings sätt att skriva kan även få de mest politiskt apatiska personerna att vilja delta i debatterna

Jag verkligen älskar hans böcker. Jag har alltid älskat sagor om kungar och drottningar. Länder som behöver för...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sagan om Elenien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-26]   Sagan om Elenien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2581 [2020-12-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×