Bowling for Columbine

6009 visningar
uppladdat: 2003-11-21
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
- Den tolkningen jag gör av utställningen, ”Våldet i vardagsrummet” är att Patrik Qvist på nära håll vill visa ett rum fyllt av vapen och förstörelse. På ett lite längre avstånd ser detta rum ut som ett vanligt rum uppbyggt av IKEA-möbler. Han har valt att visa IKEA-möblerna pga IKEAS idé om att kunden skall montera sina egna möbler, eller som. IKEA själv uttrycker det i sin slogan: ”gör det själv”. Med det vill han visa hur lätt det är att bygga egna vapen eller att köpa dem. Detta kunde man se på tapeterna och lampan genom att det fanns bilder av vapen på tapeterna och att lampan skulle föreställa delar till ett modellbygge inslaget i en plastram.

- Jag tycker att utställningen var svårtolkad, men om jag skulle tolka den på mitt sätt så skulle jag säga att det Patrik Qvist vill ha visa är att vapenindustrin är alldeles för stor och att vapen är alltför lätt tillgängliga. Jag tror att det han vill säga med att man på långt håll ska se ett Ikea-rum. men på nära håll, ett rum fyllt av förstörelse, är att man på ett långt avstånd tror att det är svårt att få tag på vapen. Men om man ”tittar” närmre så är det inte så speciellt svårt att få tag på vapen.

- Såsom jag uppfattade informationen på Internet var man tvungen att ha vapenlicens för att köpa vapen eller ammunition. Eftersom jag inte är särskilt erfaren när det gäller vapen så kunde jag inte få fram någon information hur man köper vapen illegalt. Jag kunde bara hitta hur man köper vapen legalt för jakt, sport och fiske. Det finns många klubbar där man till exempel jagar eller tävlar i skidskytte. Genom dessa klubbar kan man köpa vapen.

- Jag skulle vilja dra gränsen för vad som är krigsvapen där det börjar likna en handsfattade vapen, granater, vapen med lite grövre kalliber och automatiska vapen. När man kommer upp i dom klasserna tycker jag att de hör till krigsvapen som man inte ens borde få sälja till armen. Vapen i den klassen är endast till för en enda sak och det är för att döda och förstöra. Att dom säljs för privat bruk är helt sjukt och för ett sånt brott borde man få sitta i fängelse minst 100 år för det är sånt som framkallar mord.


- De kopplingar jag skulle vilja dra mellan filmen och omvärlden är säkerheten i Amerika och säkerheten i resten av världen. Säkerheten i Amerika är minimal. Där har privatpersoner vapen i hemmet och många uppträder som om de vore psykiskt sjuka. Liksom det visas under en del i filmen, leker de soldater och tycker att de är ”skitcoola”. Jag säger inte att alla amerikaner är sådana, men det finns många fler sådana människor i Amerika än vad det finns i Sverige. De åker till en skjutbana, klädda i militärkläder med automatvapen och prickskyttegevär. Där leker de sedan militärer. Jag tycker personligen att de är ett gäng töntar som försöker att få respekt med hjälp av vapen. Om man är en sådan person kan man aldrig komma någon vart i världen. För att kunna få respekt måste man kunna använda ord, då är man en stor person.

- Denna film tycker jag är väldigt bra därför att man får en bra bild av hur dåligt det verkligen är med vapen. Jag själv har blivit starkt påverkad av filmen och kommer aldrig att titta på ett vapen på samma sätt som tidigare.

- Jag anser att alla som tycker att Marilyn Manson är anledningen till dådet på Columbine har fel. Att skylla på Marilyn Manson är bara en undanflykt. De, föräldrarna, gör så eftersom de själva sitter nere i träsket. När de inser att det är deras eget fel så börjar de att skylla ifrån sig på Marilyn Manson. Det är för att han klär sig lite udda och inte sjunger om speciellt trevliga saker. Dessutom går det vissa rykten om honom, som till exempel att han är överpräst i en satanistkyrka. I själva verket är det föräldrarna som kanske inte brytt sig tillräckligt om deras barn. Staden som de bodde i verkar heller inte vara något direkt bra ställe för ett barn att växa upp i. De flesta i staden hade vapen i hemmet. Föräldrarna bör ju vara föredömen för sina barn. Om dom nu har vapen i hemmet så kommer deras barn också snart att lära sig tycka att det är rätt med vapen. Därför anser jag att det är föräldrarnas eget fel och inte Marilyn Mansons.

- Såsom jag skulle vilja se det, är våld roande. Ser man bakåt i tiden så kan man se att romarna till exempel hade gladiatorspel där fångar fick slåss mot djur eller anda män. Detta gjorde att de som arrangerade spelen fick massor av pengar eftersom dom fyllde hela arenor, som till exempel Colosseum. Dit kom alla för att just se när män slogs mot djur. I dagens läge roar vi oss genom att se på våld till exempel i actionfilmer. Där mördar fol...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bowling for Columbine

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-11-21]   Bowling for Columbine
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2467 [2021-01-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×