Kärlek en Gåta

8 röster
33585 visningar
uppladdat: 2003-11-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kärlek en gåta

Det finns olika typer av kärlek, lyckligkärlek, besvarad kärlek. Obesvarad kärlek, familjekärlek, och den typen av kärlek som har fångat dom flesta kärleksförfattarnas intressen, nämligen olycklig kärlek.

Att det skrivs mest om olycklig kärlek kanske inte är så konstigt eftersom svår kärlek är spännande kärlek. Men vad är igentligen kärlek, är det ett känslomässigtämne man inte behöver ta på allvaret eller är det ett ämne som man måste anpassa sig efter noggrant för att förstå.

Vissa människor dör för kärleken vissa är bara kära utan att det påverkar ens känslor och det kommer fram till när man är liten och fortfarande är inne i hela den där ”fråga chans” frågan.
Den där frågan kan påverka ens liv för att sin första kärlek kommer man ihåg, även om det var en kram eller en kyss men sin första pojkvän/flickvän kommer man alltid ihåg.

Även sagor kan påverka ens kärleksliv t.ex. Romeo och Julia där en pojke och en flicka från helt motsatta familjer bli kära i varann i en poetisk miljö är kärleken är en lek men spänningar och även med döden inblandad och där kan man se och känna att kärleken kan påverka en livsstil och ens död.

Även kärlek kan sprida sig från pojke till pojke och flicka till flicka och det är ett ämne som har talats om i flera år och kommer säkert att diskuteras i flera år till för att ordet ”homosexuell” är ett ord som betyder att man attraheras av någon av samma kön.
Homosexualitet har funnits i flera årtusenden bland annat i Romariket där de flesta männen var homosexuella. Varför homosexualitet vägras accepteras helt och hållet just nu i dagens samhälle är helt oförståeligt ”Den har alltid funnits och varför vill vi nu stötta bort det”?

De homosexuella lever ett hårt liv där dom måste ”enas” hålla ihop och lära sig att det alltid kommer att finnas människor som äcklar sig på att dom för att dom har känslor för varann och lever ett speciellt kärleksliv.

Det finns dussintals kända dikter gällande homosexualitet framför allt från Romariket men en känd kvinnlig poet ”Sapfo” har skrivit en dikt om hur hon själv blivit förälskad i en kvinna.
För mig kan kärlek kunna kärlek beskrivas med dikter eller även med citat. Jag läste i en dikt bok och jag hittade ett citat om kärlek och det var bland de bästa ja hade läst på länge den gick så här:


” Vad är kärlek? ”
”Är det nåt vi skojar om?”
”För du och jag delade på ordet kärlek”
”Jag tog ordet Kär”
”Du tog ordet Lek”

När jag läste det så märkte jag att kärlek kan vara en drog för ena partnern och en lek för den andre. Jag själv har varit kär och jag har även varit älskad av någon så jag har förstått att kärleken kan lura oss alla,
Vi kan bli utnyttjade och vi kan även utnyttja folk själva men ska man vara kär så finns det risker och det påminde mig om texten av August Strindberg ”Otur” där en man är olyckligt kär i en kvinna men kvinnan utnyttjar mannen som sedan börjar sedan märka detta och börjar hata kvinnan men p.g.a. av den kärlek han har för henne så kan han inte sluta älska henne för att kärleken för han är livet värd.

Jag har själv hatat min par...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kärlek en Gåta

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2005-03-05

  En jättebra uppsats om kärlek.

 • Inactive member 2007-10-27

  en så fint uppsats. du kanske

 • Inactive member 2009-01-12

  jätte bra

 • Inactive member 2014-05-04

  det är så fantastisk men jag är inte övernas med dej på kärlek mellan samma kön jag kan inte förstå hur de tänker

 • Inactive member 2014-05-04

  det är så fantastisk men jag är inte övernas med dej på kärlek mellan samma kön jag kan inte förstå hur de tänker

 • Inactive member 2014-05-04

  det är så fantastisk men jag är inte övernas med dej på kärlek mellan samma kön jag kan inte förstå hur de tänker

Källhänvisning

Inactive member [2003-11-10]   Kärlek en Gåta
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2436 [2020-09-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×