EMU

4601 visningar
uppladdat: 2003-10-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
EMU

JA
Konsekvenserna med ett ja folkomröstning kan det innebära att kronan byts ut mot euron och beslutet blir att Europeiska centralbanken ”ECB” tas från penningpolitiken. ECB styr då Sveriges riksbank i alla frågor som rör valutaunionen. Och förståndiga statsfinanser som skall följas noggrant används mer i EU: s regler samt Sverige blir representerat i ECB: s högsta beslutande organ. Finansministrarnas tar kontakt högtidlig med eurogrupp.

NEJ
Ett nej kan innebära att allting fortsätter som det går som vanlig att stå utanför EU: s valutaunionen samt Sveriges riksbank besluter om att fortsätta med om penningpolitiken i Sverige. Kronorna kommer därmed att fortsätta vara det lagliga betalningsmedlet och ERM2 växelkursmekanismen kommer inte att utföras.

Min argumentation
Mina kommentarer och tankar kring EMU är att ett nej skulle inte skada något eftersom vi slipper allting bli så stora summor och vi skulle slippa den stora växelkursmekanismen det skulle ta tid samt jobbigt. Sverige måste betala ett par miljoner för att vara med EMU om det skulle vara ett ja. Ett ja skulle leda till som sagt stora summor samt allting kommer att höja exempel skatten, studiebidrag eller lönen och allting skulle vara dyr m.m. Ett ja skulle allting påverkas, men ide med EMU är att Sverige kommer då att vara en del i Europa samt vi slipper växla pengar runt hela Europa om det skulle handla om resor eftersom vi skulle då användas samma valuta om det vore ett ja. Denna konferens, möte eller beslut kommer att göra på söndag den 14 september 2003 och jag kommer att hålla med om det blir ett ja eller nej för mig sp...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: EMU

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-10-28]   EMU
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2409 [2020-07-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×