Lusten att gå i skolan

1 röster
4772 visningar
uppladdat: 2003-10-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Lusten att gå i skolan

Ibland kan det verkligen kännas vemodigt och jobbigt att kliva upp tidigt på morronen och gå till skolan, när man helst av allt bara skulle vilja vända på sig och somna om. Slippa gå till den där lektionen som man egentligen hatar. Man har helt enkelt ingen lust att gå till skolan. Tyvärr är det allt för många ungdomar i dagens samhälle som skiter i skolan. Självklart kan även jag känna att man vissa dagar bara vill dra täcket över huvudet och somna om igen.

För att så många ungdomar som möjligt ska få tillbaka lusten att gå i skolan och lusten att lära, så är det mycket som krävs. Både från en själv och från andra. Det är viktigt att alla hjälps åt. Det första man bör skaffa sig är nog en bra inställning och att man försöker tänka positivt. Göra de tråkiga sakerna lite roligare. Naturligtvis är det mer lockande att gå till en skola där det är trevligt, bra arbetsmiljö och bussiga kompisarna. En plats där alla trivs och kan vara sig själva utan att vara rädd för att bli mobbad. Jag tror det är bra att elever själva får vara med och renovera skolan. Då är det nog inte lika självklart för vissa elever att bara komma och klottra på väggar och bänkar, kasta snus i taket, skräpa ner och förstöra möbler, för visst känns det roligt att komma till en miljö som är ren och fin. Skolan är ju ändå på något sätt en ungdomsgård där vi ungdomar kan träffas och umgås. Klart att det är trevligare att träffa sina kompisar på stan, gå och fika och småprata mellan butikerna, men tänk om det alltid skulle vara så, att man inte går i skolan utan hela tiden hade lov. (det är klart att man har tänkt tanken och tyckt att det skulle vara skönt) Men i så fall skulle man ju inte ha något som var extra roligt tex. Shoppa, fika osv. Då skulle det roliga tillslut bli tråkigt.

Tänk så mycket självklara saker vi lär oss i skolan, så mycket kunskap vi får varje dag, varje timme, varje minut. Ett jätte problem som vi ändå har i världen är att det finns så många som inte har möjlighet till att gå i skolan. Någonting som är så självklar för oss i Sverige, som att läsa eller skriva kan inte så många barn runt om i världen göra. Det är faktiskt så att det vi lär oss i skolan följer med resten av våra liv. Det finns så mycket saker att lära sig och det är inte jobbigare än att läsa den där boken eller se den där filmen.

Men något som vi alla borde tänka på eller kanske träna på är att inte ta allting för allvarligt. Utan bara försöka sitt bästa så får man se hur långt det räcker. Och om man nu inte skulle få mer än Godkänt i alla ämnen så är det inte hela världen, sakerna vi lär oss i skolan är bara det första trappsteget uppför den långa trappan som alla nån gång måste klättra.

Det som behövs skärpas till ordentligt i dagens skolor är språket. Det elever säger till varandra, det som ekar i skolkorridorerna är hemska saker, förnedrande och fula ord. Det är otroligt hur man kan kalla sina klasskompis sådana saker. Det är en av de viktigaste sakerna som skolorna borde ta upp och informera om bättre.

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att när skolorna är renare och roligare så ökar lusten att fara dit. När skolmaten är god, humöret på topp kommer alla att trivas. Förändringarna kanske verkar långt borta men om man börjar med ett stenblock så har man snart fått sig en pyramid. Jag tyck...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Lusten att gå i skolan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-08-10

    Jasså, lär vi oss saker i skol

Källhänvisning

Inactive member [2003-10-28]   Lusten att gå i skolan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2368 [2020-08-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×