Citizen Kain

1 röster
4253 visningar
uppladdat: 2003-08-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Filmen var överlag en bra film men jag tycker personligen inte att den var den bästa jag har sett. Visst filmen var handlingsmässigt i min smak, eftersom den var verklig och inte hade en massa onaturliga inslag.
Filmen är mycket välspelad och skådespelarna är bra allihop, Mr Kane framställs väldigt bra av Orson Wells och hade man hört talas om filmen hade man nog föreställt sig Mr Kane som han spelades i filmen.
Filmen var även mycket proffsigt gjord, den är gjord 1941 och det märks inte så mycket förutom att den är svart och vit. På gamla filmer så märks det ofta att de verkligen är gamla, med klipp och olika effekter, men det får man inget intryck av i denna filmen.
Filmen är verklighetsanpassad och det kunde lika bra ha varit en sann historia. Den har inga inslag av onaturliga händelser som aliens eller superkrafter, vilket gör den mycket bättre och den känns mer givande. Man har rätt svårt att ta åt sig händelser som sker i science fiction filmer.
Filmen kändes som om den skulle bli seg efter den väldigt oinspererande inledningen, men handlingen flöt på bra och den blev sällan långtråkig.

Det som jag tyckte var mindre bra i filmen, var att den ibland kändes lite onödig. Om det nu var så viktigt att ta reda på vad Rosebud var, varför skickade man inte ut fler män att ta reda på det och varför var mannen i det slott Mr Kane bodde i den siste att bli besökt? Så är det alltid på film, man drar ut på det in i det sista, vanligen så märks det inte så mycket, men det kändes onödigt långsamt i denna filmen. Det var många scener som kändes som onödiga som bara innehöll fakta om Mr Kane och de gjorde inte att handlingen gick framåt.
Det var inte så lätt att hänga med i filmen för man blandade ihop de olika figurerna, de kändes nästan som man behövt papper och penna för att hålla reda på alla och deras relation till Mr Kane. De flesta såg likadana ut och ena dagen käftade han med någon och nästa dag var de vänner och det var lite rörigt. Man hade nog behövt se filmen en gång till för att komma ihåg alla.
Jag tyckte att inledningen på filmen inte var bra, den var inte frestande och den ställde några frågor som jag aldrig fick svar på under filmen. Var i filmen dog hans första fru och son? Det nämndes aldrig i filmen bara i inledningen. Sen fick jag heller inte klart för mig varför han skulle lämna sin familj, var det för att han skulle bli rik, men normala föräldrar vill inte lämna bort sitt barn, inte vid den åldern. Sen så verkade han aldrig träffa sina föräldrar mer och de nämndes inte mer än i början av filmen.

Överlag var filmen bra, handlingen likaså men den var lite annorlunda och man kan inte direkt leva sig in i den. Jag tror att man hade behövt se filmen minst en gång till för att verkligen förstå den.
Jag tyckte budskapet i filmen var bra, pengar är inte allt. Jag tror aldrig Mr Kane var lycklig, han framställdes som en oerhört kall och hård person som bara brydde sig om sig själv. Han blev ju fostrad till att bli en stor makthavare med massor med pengar, så det är kanske inte så konstigt att han blev, som han blev men mot slutet av filmen och hans liv så börjar han nog tänka om. Han skulle nog ha haft andra värderingar i livet och brytt sig mer om dem som verkligen älskade honom.
Slutet i filmen gillade jag bäst det var då det hände lite, när hon lämnar honom är det första gången man ser känslor från honom som vuxen, och man tycker nästan synd om honom när hon har åkt. Men det var nog bra för honom att förstå att han gjort fel, han skulle ha gjort det lite tidigare bara. Jag tror att desto närmare döden han kom så tänkte han nog mer och mer på sin barndom, hur det blivit om han stannat hos sina föräldrar i Colorado. Han hade nog en fattig uppväxt där och det var kanske en av faktorerna varför han blev så galen i pengar. Men under den tiden som han var aktiv på ”The Inquire” så framställdes han utåt som om han ville hjälpa folket i slummen och arbetarklasserna och precis som han sa, så var han nog två personer under den tiden. Han ville bli New Yorks största nyhetsförmedlare och han lyckades ju med det, han gav ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Citizen Kain

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-08-31]   Citizen Kain
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2229 [2021-04-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×