Jennifer Lopez

5 röster
12408 visningar
uppladdat: 2003-05-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jennifer Lopez är den högst betalda latinska skådespelerskan i världen. Men hon är också sångerska och som sådan mycket populär. Hennes berömmelse har inte blivit mindre av att hon har varit P.Diddys flickvän. Till hennes senaste singel "Ain´t It Funny" finns det nu även en video. Den 5 februari släpper sångerskan remixalbumet "J To Tha L-O! -- The Remixes" som innehåller den nya singeln "Alive".

Jennifer Lopez föddes den 24 juli 1970 i Bronx, New York. Hon är dotter till en dataspecialist och dagbarnvårdare. Hennes föräldrar är puertoricaner.

Redan tidigt i livet visste Lopez vad hon ville syssla med sjunga och uppträda. Hon påbörjade sin professionella karriär genom att uppträda i musikalen Synchrocinicity i Japan. Som sextonåring fick Lopez en roll i Connie Kaisermans TV-film My Little Girl och hennes skådespelarbana hade därmed påbörjats. Hennes rollkaraktär hette Myra.

Karriären fick ännu en skjuts framåt när hon valdes som en av koreografen Rosie Perez´ "Fly Girls" i komediserien In Living Color, där Jennifer hade valt ut bland tvåtusen medtävlare. Lopez gjorde sig snart känd för sina populära hiphopdansnummer. Det gjorde att hon fick chansen att medverka i diverse TV-serier och filmer. Lopez gjorde också videor med Janet Jackson bland annat "That´s The Way Love Goes".

Sångerskan levde vid den här tidpunkten fortfarande i New York, men måste vid denna tid flytta till Los Angeles.

Medan Lopez var med i In Living Color fick hon nu ett filmerbjud-
ande. En av stjärnans medarbetare, vars make skrev och produ-
cerade South Central (Fox) föreslog henne en roll.

Lopez blev en återkommande rollfigur i serien, där hon spelade rollen som Lucy som arbetade i ett snabbköp. Men det hela var nästan över innan det hade börjat, dessvärre. Serien lades nämligen ned. Men det gjorde inte så mycket för Lopez del, för hon fick fler erbjudanden. Hon medverkade två TV-serier. Lopez roll-
figur "Melinda Lopez" gjorde henne mycket populär.

Nu hade hennes talang börjat upptäckas lite varstans. CBS ville skriva kontrakt med stjärnan. Men hon sa nej, fast besluten att göra en filmkarriär.

Jennifer Lopez karriär inom TV underhållning avslutades med roll-
figuren Rosie (sjuksköterska) i serien Nurses on the Line.

Lopez ville nu filma — hon var bestämd på den punkten. Och hon gav sig inte. Hennes envishet och uthållighet gav till slut resultat, för hon fick en roll i den kritikerrosade filmen "Mi Famillia", som tar upp den svåra situation som många mexikanska immigranter i Los Angeles befinner sig i.

Under 1995 medverkade Jennifer Lopez i Joseph Rubens film Money Train. Även om denna film inte fick någon bra kritik så gick det i alla fall bra för den latinska stjärnan. Sedan följde en roll som lärare i Francis Ford Coppolas film "Jack". Men dessa roller, även om de blev uppmärksammade, var inte stora och filmerna var inga kassasuccér.

Det stora genombrottet för Jennifer Lopez kom 1997, då hon blev tillfrågad om hon ville provfilma för rollen som Selena.

Filmen "Selena" handlade om salsadrottningen Selena som tragiskt blev mördad av sin fanclubsordförande just som hon hade slagit igenom på allvar som artist.

Eftersom Lopez vid det här laget var mycket van vid att prov-
spela för TV-roller fick hon rollen i konkurrens med många andra. Rollen var som skräddarsydd för just henne och här gör hon sin bästa rollprestation.

Sedan dess har det blivit flera filmroller för artisten till exempel 1997 med filmen "Anaconda" och "The Wedding Planner" från 2001.*
Men att bara vara skådespelare räcker inte för Jennifer Lopez. Liksom Madonna vill hon kombinera olika karriärer, om det passar henne. Musiken har hela tiden funnits vid sidan av hennes film-
karriär. Det är ingen tillfällig nyck från hennes sida. Sången har alltid funnits vid sidan av allt skådespelande.

När Lopez väl bestämt sig gick det undan. Hon spelade snabbt in en demo, driftig och försigkommen som stjärnan är. Hon skickade demotejpen till en mängd olika skivbolag för att se om någon var intresserad.

Och visst fanns det intresse för demon. Sonybossen Tommy Mottola (samme höjdare som direkt såg vilken potential vår svenska sångerska Camilla Brinck har) hörde demon och ringde upp henne, och på den vägen är det.
- När jag skrev på för Sony, diskuterade jag hur jag ville att skivan skulle låta, säger Jennifer Lopez.

Efter att ha lyssnat på flera olika artister och låtar kom hon fram till att skivan skulle vara mindre poppig (som skivolaget ville) och ha mer latinosound, något som hon lyckades övertyga producenterna om.

Stjärnan gav ut debutalbumet "On the Six" våren 1999.

Flera av låtarna på albumet placerades sig högt på Billboards singellista och albumet sålt platina. Producenter var Cory Rooney och hennes röstpedagog Betty Wright (vars låt "Clean Up Woman" är en klassisk R&B-låt). Lopez hade redan spelat in en rad sånger med kända låtskrivare och producenter som till exempel Track Masters och Emilio Estefan.
Lopez har varit med och skrivit texten till låten "Should Have Never".

I slutet av januari 2001 kom Jennifer Lopez album "J.Lo", där två av låtarna är skrivna och producerade av de svenska hitmakarna Anders Bagge och Arnthor Birgisson på Murlyn Songs i Stockholm.

Första singel ut från albumet blev "Love Don´t Cost A Thing". Sedan harsinglarna "Play", "I´m Real" och "Ain´t It Funny" getts ut. Videon till singeln "Ain´t It Funny" är regisserad av Herb Ritts.

Förutom ny skiva var Lopez med i ett par filmer också under 2001. Filmen "The Wedding Planner" gjorde succé. Filmen drog in hela 140 miljoner kronor på en helg! I april kunde man se filmen på svenska biografer. Senare under året var artisten även aktuell i filmen "Angel Eyes".
Men Jennifer Lopez nöjer sig inte med att vara sångerska och filmstjärna. Hon har nu även lanserat ett eget klädmärke också.

I september 2001 gifte sig Jennifer Lopez med koreografen Cris Judd.

De vigdes vid en privat lyxvilla i Calabasas i södra Kalifornien. Efter att ha känt varann i mindre än ett år gjorde d...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jennifer Lopez

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-03-28

    ?

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-20]   Jennifer Lopez
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2137 [2021-03-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×