Iron-Maiden

8972 visningar
uppladdat: 2003-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I mitten av 70-talet fanns ett band som hette Gypsy’s Kiss och i det bandet fanns bassisten Steve Harris. Det var han som senare skulle bilda världens mest framgågsrika hårdrocksband tillsammans med gitarristen Dave Murray. Steve och Dave träffades på en pub efter en spelning och de började prata om att bilda ett band tillsammans. Det var då tanken dök upp att Iron Maiden skulle bildas. Steve hade inget jobb så i stället så valde han att sattsa helt och hållet på musiken. Dave var inne på iden att bilda ett rockband. Men han och Steve var ganska osäkra på att det skulle gå på grund av att punken i stort sett slagit ut hårdrocken. Stora band som Deep Purple, Led Zeppelin och Black Sabbath hade fått gå åt sidan för punken. De som var inne då var nämligen Six pistols. Men det hindrade inte Steve och Dave från att fortsätta. De började annonsera i några tidningar men fick inte ut mycket utav det. Men tillsist hade de fått ihop till ett band. De spelade i 4 år utan några större framgångar. efter det hade bandet redan bytt medlemmar 5 gånger.

Hösten 1980 kom bandet i kontakt med Rod Smallwood från skivbolaget Sanctuary Music, och han blev senare deras manager. Det var många som tvivlade på deras musik, men bandet bestämde sig för att spela in en demo singel. Bandet bestod av sångaren Paul Di’Anno, gitarristerna Dave Murray och Dennis Stratton och basisten Steve Harris. De samlade ihop alla pengar som de hade och lyckades till sist få ihop 200 pund, och det räckte till deras första singel ``The Soundhouse Tapes``. I dag är den singeln värd över 10 000:- . managern Rod var nu helt övertygad om att Iron Maiden var ett band att satsa på, så han ordnade ett skivkontrakt åt dem. Redan en vecka efter att bandet fått reda på skivkontraktet så började inspelningen av skivan ``Iron Maiden``. Den skivan sålde mycket bra och gick upp till fjärde plats på den engelska topplistan. Detta var början till deras stora framgångar. Med denna stora framgång fick vara förband till den stora gruppen Kiss under deras Europaturné. Men tyvärr så uppmärksammades Iron Maiden inte så speciellt mycket som de hade hoppats på. Men det var faktiskt först i Sverige som bandet blev riktigt stort. Iron Maiden klev ut på scenen i Stockholm och mötte en halv entusiastisk publik, men när halva konserten hade spelats blev publiken helgalen. När de sade att de hade spelat klart alla sina låtar ville publiken bara ha mera och mera. Iron Maiden var tvungna att inprovisera och spela olika covers, från bland annat Deep Purple. efter detta ville ändå publiken ha mer. Men till sist var dom tvungna att lämna scenen. Publiken skrek som aldrig förr.
När Kiss skulle in på scenen efter att Iron maden varit uppe så buade publiken ut dem. Kiss som nyss var det största hårdrocksbandet hade nu blivit utraderade av sitt eget förband. Det var nu som Iron madens riktiga framgångar började. När turnén var slut så började de spela in sin andra skiva. Men nu med ny gittarist med. Han hette Adrian Smith och slutade inte förrän 1989. Den nya skvan som släpptes fick titeln ”Killers”. Det blev en väldans stor diskussion om den nya skivan på grund av att bandets maskott ”Eddie” höll i en blodig yxa. Men de fick till slut släppa sin skiva. Skivan blev inte så lckad som de hoppats på. Men det stoppade dem inte. De turnerade runt hela världen och hela turnén var slutsåld ända från dess början.

IRON MADEN

År 1982 var sångaren Paul Di’Anno tvungen att ge sig på grund av att han hade väldiga problem med sin röst och spriten. Istället började Iron Maiden’s nuvarande sångare Bruce Dickinson, som redan innan hade varit sångare för bandet Samson. Med det här bytet så blev gruppen mycket populärare på direkten. De började spela in sin tredje skiva ``The Number Of The Beast``. Den här skivan blev enormt populär och gick direkt upp på 1:a plats på Englands topplista. ``The Numbers Of The Beast`` var början deras största turné. Det blev hela 180 spelningar och uppträdanden. skivan stannade 8 månader på USAs första platts. Låten ``Run To The Hills`` såldes i 800 000 ex och var då den singel som sålts mest under skivindustrins historia.

1983 slutade trummisen Clive Burr, och ersattes av Nicko McBrain, som spelat i det franska punkbandet ``Trust``. Nicko var mycket tekniskt duktig och blev fort accepterad av fansen. Samma år började inspelningen av skivan ``Piece Of Mind``. Även det här omslaget blev för blodigt för engelsmännen, så omslaget fick ändras. Skivan stannade kvar hela 44 veckor på Billboardlistan. Världsturnen blev en mycket lyckad och även här var hela 230 spelningar slutsålda.

1984 spelade dom in skivan ”Powerslave”. Den blev också en stor succé. Skivan gick upp till första plats överallt. Det var vid den här tiden som Iron Maiden var största hårdrocksbandet genom tiderna. De var större än Led Zeppelin , Black Sabbath och Deep Purple tillsammans. Turnén varade i över 1 år och de spelade på 280 olika platser runt om i världen. konserten slutade i Rio, där de spelade inför över 250 000 fans.

1985 släppte de en live-skiva som var inspelad på LonBeach Arena i LA. Den gick upp till andra plats på englandslistan och såldes i rekordfart.

1986 var det dags att spela in en ny skiva, och på denna hade dom med synthar, som var ganska oväntat för ett band som Iron Maiden. De fick två stycken hits från denna skiva. Skivan gick oväntat bra, trots att de hade med synthgitarrerna. Turnén blev mer än lyckad. De var tvungna att spela 30 extra spelningar i Europa på grund av deras framgångar.

1988 släpptes skivan ”Seventh Son Of A Seventh Son”. Denna skiva sålde 3 miljoner exemplar på bara 6 månader. I och med detta fick Maiden hela världens media över sig, och blev tillfrågade att vara huvudbandet på ”Monsters Of Rock”. Som de så klart inte kunde tacka nej till. 107 000 personer kom för att se dem på Donnington Castle.

!989 hoppade Adrian Smith av, och ersattes av Janick Gers.


1990 Gjorde Bruce Dickinson en soloskiva som heter ”Tattooed Millionaire”. Den såldes mycket bra i både Europa och i USA. Han gjorde en turné runt i USA men sedan spelade Iron Maiden in i ”No Prayer For The Dying”. Den skivan gick tyvärr inte som man hade väntat på grund av att de hade ändrat på sin stil och gått över till lite snabbare och tyngre riff. Men den såldes ändå i 2 miljoner exemplar. Turnén var däremot gick bra. Slutsålt runt om i hela världen.

1992 gjorde Maiden en beundransvärd come-back och släppte då skivan ”Fear Of The Dark”. Den handlar om människans alla fobier och rädslor. Första dagen skivan som släpptes så såldes den i 1 miljon exemplar. De var nu huvudbandet i ”Monsters Of Rock” än en gång.

KOMMENTAR.

Jag tycker det har varit mycket kul att ha arbetat om en grupp på musiken istället för att alltid sitta och sjunga. Själv valde jag ju att arbeta om iron-mai...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Iron-Maiden

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-11-29

    uhm..ursäkta mig! Men hur kan

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-19]   Iron-Maiden
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2134 [2020-05-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×