Klienten

3555 visningar
uppladdat: 2003-05-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När Mark och hans lillebror smygröker i skogen upptäcker de en man som håller på att försöka gasa ihjäl sig själv i sin bil. Mark kryper fram och drar ut slangen till förgasaren. Han blir upptäckt och indragen i bilen. Där får han reda på var ett lik ligger gömt innan mannen skjuter sig själv i huvudet. Marks lillebror som sett allt hamnar i en traumatisk koma. FBI misstänker att Mark vet något om liket men det gör också maffian. Mark och hans familj svävar i fara.
Huvudpersonen Mark är en 11-årig kille som bor med sin mamma och lillebror i ett husvagnsområde till någon förort till. Han är väldigt självständig och bryr sig mycket om sin mamma och lillebror. Tidigare har Marks pappa misshandlat sin fru. Mark har tagit på sig mycket ansvar och tagit sinmamma och lillebror och skyddat dem från pappan. Pappan är inte med i boken. Men de spår han lämnat efter sig spelar ändå en stor roll. För att skydda sin mamma och lillebror anlitar Mark Reggie. Reggie är en advokat med en mycket starpersonlighet. På ytan är hon rakryggad och uppkäftig. Denna självsäkerhet har hon byggd upp efter det att hon lämnat sin före detta pojkvän. Det Mark och Reggie har gemensamt är att de båda fått kämpa sig genom livet. Trots att det är stor åldersskillnad mellan dem så kan de förstå varandra. Berättelsen är mycket trovärdig och det som händer i den skulle kunna hända på riktigt. Men nog bara i USA. Det känns att boken är riktigt amerikansk. Det är svårt att säga vilken tid det utspelar sig i men jag skulle gissa på 1980 eller 90-talet. Författaren har valt att var en synlig berättare. Den allvetande. Det gör att han enkelt kan gå in och berätta om de olika karaktärernas bakgrund. Man får växelvis läsa om Mark, Reggie, maffian och FBI. Styckena om FBI tyckte jag var långtråkiga och sega.

Det hade varit bättre om man skrev mindre om dem. Dem delarna handlade mycket om rättegångar och förhör och det tycker jag inte särskilt mycket om att läsa om. Till en början är Mark en ganska stöddig kille. Efter hand krymper han och blir mindre när rädslan för att maffian ska göra något mot hans familj. Efter som att han har sett många Tv program vet han att maffian aldrig glömmer. Trots alla omständigheter behåller Mark sitt självsäkra lugn nästan hela boken igenom. Han är en väldigt cool kille. Jag tycker att det v...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Klienten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-19]   Klienten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2112 [2020-07-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×