Bermuda Triangeln

5 röster
21726 visningar
uppladdat: 2003-05-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Avhandling:

Alla har vi väl hört talas om Bermuda triangeln men egentligen vart ligger den? Om man drar en rak linje från Florida till Bermuda en annan från Bermuda till Puerto Rico den sista från Puerto Rico tillbaka till Florida. Det var en amerikanare som döpte området till Bermudatriangeln i en artikel i vecko tidningen Argosy i februari 1964.

Det finns flera 100 teorier om vad som har hänt alla båtar och flygplan och ibland så har någon skrivit om nåt fartyg och passagerarna har inte ens existerat och vissa som har försvunnit långt ifrån Bermuda triangeln också. Charles Berlitz skrev en bok 1974 (på svenska kom den 1976) som hette ”dödens triangel” men enligt många så var det mesta myter och lite av att bli en känd författare från hans sida.

Sedan kom det en till bok som blev översatt på svenska och det var ”The Bermuda Triangle Mystery – Solved” I Berlitz bok så skrev han bara att fartyg och båtar försvann spårlöst men Kusche var inte nöjd med den slutsatsen, så han undersökte källorna, läste loggböcker, grävde i skeppsregister och väderleksrapporter. Så hans slutsats var att det var en ren myt men folk vill ju gärna tro att det är UFO:n eller nåt annat mystiskt men nåt måste det ju vara eftersom att båtar och fartyg försvinner och blir aldrig upphittade. Men fartygen som har försvunnit har rapporterat fint väder och inget dåligt fast när man kollar tillbaka på det så var det storm och allt annat än fint väder. Det norskregistrerade fartyget Stavanger skulle ha försvunnit i triangeln 1931 med 420 personer ombord men vid efterforskningar så har det inte ens funnits.
James Randi skrev boken ”Flim-Flam!” i den boken så visar han en karta över fartyg som har försvunnit men flertalet av dom gick inte under i triangeln utan ett gick under i Stilla havet och två andra i närheten av Irland och Portugal.

Den mest kända händelsen är ju när flygplanet ”flight 19” blev ”slukad” den 5 december 1945, fem kvart efter att flygplanet hade flugit iväg fick man ett meddelande att de hade kommit vilse och att instrumenten inte fungerade och att allt såg galet ut och att inte ens havet var sig likt. En kvart senare kom ett meddelande om att kompasserna inte fungerade. Efter det meddelandet så tror man att dom inte kunde höra basen längre men det sista man hörde var ”Här är det vita vattnet, vi är fullständigt förlorade” och i en flygstation i Miami fick man ett meddelande ”F-T…F-T…” och det en del i flight 19:ons anropningssignal men man tror inte att det kommer från den verkliga patrullen för det meddelandet kom ca två timmar efter planen måste ha fått slut på bränsle. Man undersökte enorma lands och vattenområden men fann inget fast det var 300, flygplan, jagare och massor med U-båtar men man hittade inget, det är ovisst och ett stort olöst mysterium. Men dom som har skrivit böcker om Bermuda triangeln har gjort det mest oseriöst för att få sig ett namn eller lura folk att bli mer intresserad som jag. Det finns även fartyg som har klarat sig igenom men när dom kommit ner på land sade dom att dom hade sett grönskimmrade moln och kokande vatten. En annan gång hände det något som man aldrig märkte ombord och men det var en stor uppståndelse på marken, under ca 10 minuter hade planet försvunnit från radarskärmen men senare kommit tillbaka, ingen ombord hade märkt nåt men man kontrollerade händelsen och då såg man att klockorna på planet gick 10 minuter för sent.

Teorier

Men de flesta rapporter har varit överdrivna men något måste det ju vara när man ser kokande vatten, gröna moln, vitt vatten och teorierna är många men jag tar upp dom mest kända här.
1988 publicerades en teori i tidningen ”Ny teknik” av ryska havsforskare, dom hade funnit siktningar av gashydrat, metangas och vatten. När temperaturen blir lågt och trycket högt så bildas det ett tätt lock och det stänger inne stora gasbubblor. Och när gasen frigörs så kan det innebära mindre jordbävningar eller rörelser i havsbotten och jättelika bubblor kommer upp till ytan och drar med sig båtar ner till botten och man tror att passagerarna dör så fort av syrebrist så att dom inte hinner i livbåtarna.
Utanför Ryssland hade forskare sett en liknande händelse, där det bildades en 500 meter hög gasbubbla och om det hade varit ett flygplan eller fartyg så hade det aldrig klara sig igenom, men då kommer ju frågan, hur kommer det sig att man aldrig har hittat nåt fartyg eller plan eller ens något spår? Det är fortfarande en olöst gåta.

Lite mer science fictions teorier:

 Magnetiska stormen och det är väl kanske logiskt eftersom det fanns snurrande kompasser.

 Starka underströmmar som sägs dra med sig fartyg och planen tappar glidförmågan och hamnar i ett tomrum under vattnet och det är därför ingen har hittat dom.


 Kraften från en väldigt ”solkristall” under Atlantis som drar med sig allt som ligger bakom det försvunna.

Richard Mc Iver har gjort en Lab. i en vanlig bassäng om vad som händer under ytan när det blir stora platser med gassamlingar men i stort rör det sig om väldiga gasfickor och när det hamnar i vattnet så mister vattnet sin ytspänning eftersom att gasen är lättare än vattnet.
Och när ett flygplan flyger in i gasen så händer det två saker

1. motorerna kvävs när de inte får tillräckligt med syre.
2. Dom glödheta avgaserna antänder gasen och planet störtar efter ett antal explosioner och försvinner ner i havet som inte har någon bärkraft, och då finner man tydligen inga lik, vrakspillror inte ens en oljefläck syns till.

Men Bermuda triangeln är världens mest trafikerade område med 150 000 fartyg varje år och årssiffran för nödrop ligger runt 10.000 per år.

1880 sägs det att det var ett fartyg som försvann, den Brittiska flottans Atlanta och det försvann med 290 man ombord. Man sökte efter fartygen flera år och om och om igen men fann inga spår. Det var n författade som skrev om händelsen i en någorlunda logisk vinkel hon hade gått till källorna och hon visste mer. Altanlta var ett gammalt och tungt skepp och det kom lätt i rullning och det kunde rulla upp mot 32 grader, en man i besättningen som hade fått gula febern kunde höra kaptenen säga ”Om hon rullar en enda grad till då förliser hon”.
En sak till som Berlitz inte nämnde i sin bok var att från februari till mars månad 1880 så var de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bermuda Triangeln

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2007-09-13

  mycket intressant!

 • Inactive member 2007-10-01

  Jag tyckte det var rörigt!

 • Inactive member 2008-03-11

  Fett Intressant undra bara om

 • Inactive member 2008-03-18

  GRYYMMMMMMMMMM var fick du fak

 • Inactive member 2008-04-01

  GRYM!

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-08]   Bermuda Triangeln
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2030 [2021-01-26]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×