Kallt som i graven

2 röster
11925 visningar
uppladdat: 2003-05-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst Robert Swindells bok ”Kallt som i graven”.

Boken handlar om en pojke, Link, som bor på gatan. Han är ute liggare i London.
Allt började med att han inte orkade med sin mammas nya pojkvän, Vincent, som bara skällde och hackade på han. Så han gav sig iväg.
Han försökte först att få ett arbete på alla olika sorters ställen t.ex. barer, bensinmackar och affärer m.f., men han lyckades inte.

Så han åkte till London för att se om han hade bättre tur där, men lyckas inte där heller. Han gjorde många misstag så fort han kommit till London och hans enda pengar gick åt fort. Tillslut hade han inget annat val än att bo på gatan och han var tvungen att börja tigga för att kunna överleva.

Han träffar en annan uteliggare, Ginger, som han blir kompis med. Men efter en stund börjar det hända massa konstiga saker, t.ex. efter en stund försvinner Ginger.
Boken handlar också om en snubbe som kallar sig Shelter. Han har blivit utslängd från armén p.g.a. ”medicinska skäl”, och nu har han fått för sig att han ska ”rensa” alla gator från uteliggare, i London.

Tillslut träffar han och Link också på varandra och då går det som det går, eller.

Link är 17 år och är uteliggare. Han har svårt att vara ensam ett exempel är när Ginger precis har försvunnit och han lovar sig själv ett löfte, att han inte skulle bli beroende av någon, inte släppa någon nära inpå sig. ”Mitt Nya Jag” kallar han det och han klarade av det i ca 4 minuter.
Shelter är 47 år, en stor och stel militär typ och är lika ”spänstig som en hund” som han själv beskriver sig. Han är inte heller helt frisk, det var därför han blev ut slängd från armén, han är lite ”knäpp i kolan” så att säga.

Boken utspelar sig på 90-talet. Först i Bradford, Yorkshire norra England, där Link är född och senare i London där han bor på gatan. Miljöbeskrivningen är enkel, författaren beskriver t.ex. en smutsig, toalett med kakelplattor eller ett fik, sen beskriver han vädret också om det är t.ex. regnigt eller snöslask överallt på gatorna.

Jag tycker det är en bok som går att läsa, det är inget fel på den, det är en bra handling som mycket väl skulle kunna hända i verkligheten. Men det jag tycker ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kallt som i graven

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Anna Novak 2015-10-13

    Väldigt bra recension på boken, håller fullständigt med om det som du skrev på slutet... Den är helt okej att läsa, men det är inte bok som man inte kan släppa ögonen ifrån. Men det är säkert bra att läsa boken, så får man en annan synvinkel på hur det är för uteliggare och att man kanske borde ge dem en slant oftare.

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-08]   Kallt som i graven
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2027 [2020-08-13]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×