James Cook

7394 visningar
uppladdat: 2003-04-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Syfte/Metod : jag valde att jobba om James Cook för han är en av dom stora upptäcktsresande som finns och jag vet inte så mycket om honom som Columbus. Jag hittar nog mest på Internet.
Frågeställning: 1.Hur blev han kapten? 2.Vart kom han först Nya Zeeland / Australien?3.Hade han något mer uppdrag, i så fall vad?
Första resan

James cook var föd i Yorkshire en by i marton den 27 oktober 1728. Hans första erfarenheter av havet var när han var 18 år gammal, då jobbade han som däckhjälpare ombord på en Whitby som fraktade kol till London. På hans fritid blev han en fullärd matematiker. Han fick ett anbud om att bli befälhavare på sitt eget fartyg men han avslog och gick med i kungliga flottan som sjöman. Men hans talang var snart upptäckt och efter två år blev han kapten över ett eget skepp, pembroke, som hade som uppdrag att kartlägga St. Lawrence floden. Han gjorde det så bra så han blev hemkallad till England. För han skulle vara befäl på ett fartyg och som hette Endeavour och som skulle frakta några vetenskaps men till Tahti i Stilla havet för där skulle dom observera Venus.

Endeavour avreste från England 1768 efter dom hade vart på Tahiti. Följande år upptäckte han Nya Zeeland som han ville ha som koloni i Stor Britanien namn. Sen seglade han västerut och 1770 siktade han Australiens kust. Han seglade norrut och den 22 augusti koloniserade han östra Australien för Stor Britanien. Han var tillbaka 1771, då hade dom redan börjat med deras imperium i stilla havet.

Andra resan
Det var en sak man inte visste var det en till kontinent på södra halvklotet eller bara en massa vatten. Men det var bara en massa spekuleringar, det var en fråga som fick mycket uppmärksamhet inte bara av lärda män, men mest av den marina makten i Europa. Britter bestämde sig en gång för alla att lösa gåtan skickade Cook igen han förberedde hans andra resa. Cook fick instruktioner att åka söder ut tills han hittade Bouvet’s Cape cricumcision och kolla om det är än del av en okänd kontinent eller inte. Om det inte var det skulle han segla så långt söderut det bara går.

Han hade fått två nya flagg skepp som var små det största Resolution var 110 feet långt och 35 feet brett och Adventure var ännu mindre. Det var en liten ceremoni när dom två små skeppen lämnade plymouth sund vid 6 tiden på morgonen den 13 juli 1772, med en resa på tre år framför sig. Men utan framgång

Sammanfattning: Han var noggrann sköte logboken väl. Han fick sitt första riktiga uppdrag som kapten först när han var 40 år. Han körde många varv runt syd polen innan han gav sig. Han var nog den bästa upptäcktsresande som nånsin har funnits.

Svar på frågeställningen:1. Han blev en fullärd matematiker ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: James Cook

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-04-08]   James Cook
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1959 [2020-07-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×