Zoobutikers försäljning av kanin, Oryctolagus cuniculus, råtta, Rattus norvegicus, marsvin, Cavia porcellus och guldhamster, Mesocricetus auratus : är djurskyddsföreskrifterna anpassade efter djurens behov och naturliga beteenden?

1709 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Kaniner och marsvin domesticerades till en början för köttets skull, kaniner även för pälsen. Råttor och guldhamstrar domesticerades dels för att användas som försöksdjur och dels som sällskapsdjur. Även om arterna har varit domesticerade i upp till tusentals år är deras beteenden väldigt lika sina förfäders, oftast är den enda skillnaden beteendenas frekvens och intensitet. För kanin, råtta och marsvin är social samvaro en viktig källa till miljöberikning. Att ha möjlighet att söka föda och gnaga är viktig miljöberikning för alla gnagare och kaniner. Hamstern har även ett stort behov av att få hamstra mat. Enligt djurskyddsföreskrifterna 2005:8 ska gnagare och kaniner hållas i en stimulerande miljö, ha tillgång till gnagmöjligheter och kunna gömma sig och söka skydd. Det står även att djuren ska hållas under sådana sociala förhållanden som de lever under i naturen, till exempel är guldhamstrar solitära medan kanin, råtta och marsvin lever i större grupper. I djurskyddsföreskrifterna 2005:8 står också att den som säljer sällskapsdjur är skyldig att lämna ut skriftlig information om djuret och dess skötsel. Denna information ska innehålla uppgifter bl.a. om djurets namn, kön, normala livslängd och vuxenstorlek, aktivitetsmönster och sociala organisation i naturen samt om hur djuret ska hanteras. I djurskyddsföreskrifterna 2005:8 står vidare att den som bedriver handel med djur avsedda för hobby och sällskap ska ha genomgått en av Jordbruksverket godkänd grundutbildning samt en eller flera särskilda utbildningar med inriktning på de djurslag som omfattas av handeln. I detta arbete har vi belyst kan...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Zoobutikers försäljning av kanin, Oryctolagus cuniculus, råtta, Rattus norvegicus, marsvin, Cavia porcellus och guldhamster, Mesocricetus auratus : är djurskyddsföreskrifterna anpassade efter djurens behov och naturliga beteenden?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Zoobutikers försäljning av kanin, Oryctolagus cuniculus, råtta, Rattus norvegicus, marsvin, Cavia porcellus och guldhamster, Mesocricetus auratus : är djurskyddsföreskrifterna anpassade efter djurens behov och naturliga beteenden?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=19334 [2018-11-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook