Besök på Krishna centret

4500 visningar
uppladdat: 2000-08-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Jag kliver in i byggnaden helt omedveten om att när jag går där ifrån har jag bildat en helt ny uppfattning om rörelsen.
Dem fick mig att se längre än en galen sekt som järntvättar sina anhängare. Men av allt det finns fortfarande en spegelbild.

Inne i rummet är det varmt och hemtrevligt, inte alls som i en kyrka.
Kuddarna på golvet skapar en slags närhet.
Alla människor var trevliga och välkomnande. Jag börjar undra om de gör så här för att få anhängare. Ända sedan jag var liten har jag tyckt att Krishna rörelsen varit något suspekt, precis som livets ord och liknande, med sina vita dräkter, rakade huvuden och målade pannor. Men jag har alltid respekterat dem och tyckt att dem har varit väldigt nästan otroligt intelligenta. Inte för deras tro eller något sånt, utan för att jag som liten trodde att dem hjärntvättade folk. Men efter at ha lyssnat på hans lugna röst ett tag började jag att överväga saken.
Allt han sa lät vettigt och rörelsen verkade inte såfarlig trotts allt. Deras hinduiska åsikter föll mig i smaken direkt. Men efter en stunds tänkande inser jag att dem har en del tokiga åsikter och saker för sig. Som att de är utvalda och att de är skapade för att tjäna gud.

Jag förstår mig inte heller på deras sätt att be till gudarna. Jag menar har dem inget bättre för sig än att sjunga mantratet till alla kulor på sina radband, inte bara en gång heller utan sexton, bara för att uttrycka sin kärlek till gud och nå gemenskap med honom? Och om deras gud nu finns hur kan dem då vara så dumma så att dem tror att han skulle uppskatta det?

Jag blev också väldigt irriterad på hans sätt att undvika vissa ämnen t.ex. kvinnans ställning inom sekten. Om han nu är en sån trogen anhängare inom en sån suverän sekt så kan han väll stå för sina och sektens åsikter.
Jag förstår inte hellerkvinnor kan vilja vara anhängare till såna religioner som säger att mannen står ett snäpp högre än kvinnan.
Deras samhälls syn är nog det som retar mig mest. Hur kan man spotta på folk och inte vilja ta i dem bara för att de inte har lika mycket pengar som andra. Hallå, va då dubbelmoral. Man äter inte kött, har nästan inget sexliv och sportar inte och allt bara därför att man ska vara god i livet och trogen mot gudarna, men man får förnedra, förakta och göra människor mindre värda.

När jag satt där och lyssnade på honom drömde jag mig bort till en annan värld. Jag var i Indien bland massa hinduer och stora tempel med grusgångar framför. Människor går runt med myggnät för munnen. Längre än så hinner mina tankar aldrig men det ger ändå en speciell inlevelse.

Efter att ha suttit på de där tunna kuddarna och lyssnat på ett väldigt intressant samtal, utan att ha frågat några viktiga frågor (som man i efterhand känner att man borde ha gjort) så får vi en liten belöning. De små tärnings formade chokladbitarna är riktigt goda och jag får lust att köpa kokboken och laga lite annorlunda mat hemma.


Visst fick man nya uppfattningar och funderingar men de flesta av mina tidigare åsikter om religioner, gudar och i...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Besök på Krishna centret

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2000-08-31]   Besök på Krishna centret
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=168 [2018-11-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook