Leonardo da Vinci

5 röster
10884 visningar
uppladdat: 2002-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Strax utanför Florens år 1452 föddes en pojke som snart skulle bli mycket känd, Hans namn var Leonardo da Vinci. Många känner igen honom som en stor konstnär men han var också en uppfinnare, en konstruktör och en stor filosof .

Han visste inte om att hans öde skulle ge honom berömmelse och att han skulle bli hyllad som en av historiens främste män. Leonardo var mycket intresserad av biologi och brukade på kvällarna smyga ner till bårhuset och skära upp personer för att kunna studera leder, muskler och andra organ vilket gjorde att han skapade så fantastiska målningar. Några av hans upptäckter har lett till den professionella sjukvård vi har idag.

Som jag sa innan, Leonardo var en stor uppfinnare han försökte komma på ett sätt att flyga och ritade bland annat en helikopter och andra flygmaskiner som byggde på hur fåglarna gör när de flyger jag vet inte i fall de fungerade men de var säkert bra i teorin. Men Leonardo ville inte bara komma upp utan ner, han byggde dykarklockor ubåtar och andra slags ’fordon’ som gick under vatten. Han ritade till och med något som skulle kunna kallas för den första bilen och många andra smarta konstruktioner som man till och med skulle kunna använda i dag! Fast Leonardo konstruerade inte bara bra saker han uppfann nya stridsmedel t. ex förbättrade så kallade ’mörsare’ som är en slags kort men väldigt kraftig kanon som man använder på nära håll för att spränga sönder murar och dylikt.

Leonardo hatade visserligen krig men han trodde att i fall man hade tillräckligt mycket förskräckliga dödsvapen så skulle man inte våga kriga längre, men där hade han tyvärr ruskigt fel om man tänker på nutidens atombomber och vätebomber, maskingevär, pansarvagnar och ubåtar tillräckligt kraftfulla för att utplåna världens största städer på en halv timme! Men Leonardo ,åste varit väldigt klok eftersom han var arkitekt också! Han skapade ett (nästan) bombsäkert fort. Vissa säger att Leonardo da Vinci levde 500 för tidigt, jag menar han up...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Leonardo da Vinci

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-06-01

    HAHAHAHA

  • Inactive member 2010-04-16

    är du snygg?

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-06]   Leonardo da Vinci
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1353 [2021-01-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×